Κοινή Ανακοίνωση- Καταγγελία Σωματείων για απολύσεις σε Αεροδρόμιο Ακτίου και Μαρίνα Πρέβεζας, ΜΙΟ Ακτίου

ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΛΕΥΚΑΔΑΣ- ΒΟΝΙΤΣΑΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΛΕΥΚΑΔΑΣ – ΒΟΝΙΤΣΑΣ

ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν.ΠΡΕΒΕΖΑΣ.

Nα ανακληθούν άμεσα οι απολύσεις,να καταβληθούν άμεσα Δώρο Χριστουγέννων και επιδόματα στους εργαζόμενους.

Καταγγέλουμε τη στάση της εργοδοσίας στην εταιρία «ESA SECURITY SOLUTION» για την απόλυση 3 εργαζομένων σε υπηρεσίες φύλαξης στις 31 Αυγούστου κσι 1 Σεπτέμβρη. Οι 2 εργαζόμενοι απολύθηκαν από την ΜΑΡΙΝΑ Πρέβεζας ενώ ο 1 από το αεροδρόμιο του Ακτίου. Επιπλέον, η εργοδοσία δεν τους έχει καταβάλλει ακόμα το Δώρο Χριστουγέννων  και επιδόματα.

Σε πρόσφατη παρέμβασή μας και συνάντηση με την υπεύθυνη ασφαλείας της εταιρείας στο αεροδρόμιο του Ακτίου τονίσαμε τις τεράστιες ευθύνες της εργοδοσίας που ουσιαστικά χωρίς λόγο και με αστείους ισχυρισμούς απέλυσε τους εργαζόμενους.Η υπεύθυνη ασφαλείας,προσπαθώντας να αποποιηθεί και των δικών της ευθυνών καθώς είναι η ίδια η οποία μεταφέρει την εικόνα των εργαζομένων προς τα πάνω,μας παρέπεμψε αναφορικά με τις απολύσεις στα ανώτερα κλιμάκια της εταιρείας.

Η εργοδοσία με τις πλάτες της κυβέρνησης της ΝΔ που απελευθέρωσε το καθεστώς των απολύσεων δίνει το ελεύθερο στην εργοδοσία να απολύει ακόμα και χωρίς λόγο με μια προειδοποίηση ή γραπτή επίπληξη. Αν πχ. δεν βγαίνει ο τζίρος και τα κέρδη, με πρόσχημα την «ανάρμοστη συμπεριφορά»,την «παραμέληση καθηκόντων» (αλήθεια, ποιος μπορεί να το κρίνει;),την «μη σωστή εφαρμογή εντολών από προισταμένους»,μπορούν να «τυλίξουν σε μια κόλλα χαρτί» όποιον εργαζόμενο θέλουν και να τον πετάξουν στο δρόμο.

Όμως εμείς οι εργαζόμενοι έχουμε τη δυνατότητα να πάμε κόντρα στις διαθέσεις των εργοδοτών. Μέσα από την ενίσχυση των σωματείων μας βρίσκουμε συμπαράσταση και αλλυλεγγύη, γινόμαστε πιο δυνατοί απέναντι στους εργοδότες. Μπορούμε να σπάσουμε το κλίμα φόβου και τρομοκρατίας που θέλουν να επιβάλλουν κυβέρνηση κι εργοδότες στους χώρους δουλειάς.

Καλούμε τους συναδέλφους μας να έρθουν σε επαφή με το σωματείο τους για οποιοδήποτε πρόβλημα αντιμετωπίσουν στο χώρο εργασίας τους. Να συμμετάσχουν μαζικά στη συλλογική λειτουργία του σωματείου.

Δίνουμε αποφασιστική απάντηση στα σχέδια κυβέρνησης- μεγαλοεργοδοσίας για την εργασιακή «ζούγκλα» που έχουν φέρει με την επιτυχία των συλλαλητηρίων στις 13 Οκτώβρη.Μιχάλης Μίχος
About Μιχάλης Μίχος 3325 Articles
Δημοσιογράφος (ΜΑ Επικοινωνία & Νέα Δημοσιογραφία) - Μέλος της ΕΣΠΗΤ (Ένωση Συντακτών Περιοδικού και Ηλεκτρονικού Τύπου), Αρχισυντάκτης του PrevezaToday.gr, Παρουσιάζει καθημερινά το πρωινό ενημερωτικό μαγκαζίνο του Prisma 91,6

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.