Κλειστά την Τρίτη τα σχολεία του Δήμου Ιωαννιτών για να ολοκληρωθούν οι έλεγχοι των κτιρίων

Κλειστά θα παραμείνουν την Τρίτη τα σχολεία του Δήμου Ιωαννιτών για καθαρά προληπτικούς λόγους και προκειμένου να ολοκληρωθούν οι έλεγχοι σε όλα τα κτίρια. Ο μηχανισμός ελέγχου κινήθηκε με ταχύτατους ρυθμούς και από νωρίς το πρωί  συγκροτήθηκαν 16 κλιμάκια μηχανικών που ελέγχουν κατά προτεραιότητα σχολικά κτίρια και στη συνέχεια δημόσια κτίρια.

Στη  συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου που πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί ο Πρόεδρος του ΟΑΣΠ,  Ευθύμιος Λέκκας εξέφρασε την εκτίμηση  ότι το φαινόμενο της σεισμικής δραστηριότητας οδηγείται σε αποκλιμάκωση. Ωστόσο με δεδομένο πως ασφαλέστερες εκτιμήσεις γίνονται όταν συμπληρωθεί 48ωρο από την έναρξη του φαινομένου, θα πραγματοποιηθεί στις 8 απόψε το βράδυ νέα συνεδρίαση του Συντονιστικού που θα εκτιμήσει την κατάσταση και θα γίνει απολογισμός ενεργειών.

Η απόφαση για να παραμείνουν και αύριο κλειστά τα σχολεία του Δήμου Ιωαννιτών (όπως και τα σχολεία των Δήμων Ζίτσας, Πωγωνίου, το Πανεπιστήμιο και το ΤΕΙ) ελήφθη στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Ηπείρου με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Αλ. Καχριμάνη, του Δημάρχου Θ. Μπέγκα, του Αντιδημάρχου Παιδείας Π. Κολόκα και της Περιφερειακής Διευθύντριας Εκπαίδευσης Α. Φωτεινού, μετά από την σχετική πρόταση που έκανε ο Πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμιος Λέκκας κατά την προηγηθείσα συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου.

 

Δηλώσεις του Δημάρχου Ιωαννίνων

Αμέσως μετά τις συνεδριάσεις των οργάνων ο Δήμαρχος Ιωαννιτών σε δηλώσεις του, ανέφερε:

«Σ’ αυτές τις περιπτώσεις τον πρώτο λόγο έχει η επιστημονική γνώση. Από τον πρόεδρο του ΟΑΣΠ ακούσαμε ότι το σεισμικό φαινόμενο βαίνει μειούμενο κι αυτή είναι μια πολύ καλή πληροφορία που μας «ελάφρυνε»  όλους μας. Μη ξεχνάμε όμως ότι οι επιστήμονες μας λένε ότι ολοκληρωμένη άποψη θα έχουμε μετά την παρέλευση του 48ωρου, γι’ αυτό και θα πρέπει να περιμένουμε λίγο ακόμη.

Από το πρωί εξελίσσονται οι έλεγχοι σε δημόσια κτίρια, ξεκινώντας με τα κτίρια που έχουν σχέση με την εκπαίδευση (σχολεία, πανεπιστήμια, εστίες κ.λ.π) ακολουθούν κτίρια που έχουμε συνάθροιση κοινού, όπως π.χ.  Δικαστικό Μέγαρο, Αστυνομία και ευελπιστούμε ότι αυτή η διαδικασία θα ολοκληρωθεί αύριο.

Σε αυτή τη λογική αποφασίσαμε να παραμείνουν για ένα 24ωρο ακόμη κλειστά τα σχολεία,  επειδή δεν θέλουμε να πιέσουμε τους μηχανικούς που κάνουν τις αυτοψίες στα κτίρια να κάνουν γρήγορα, αλλά να έχουν τον εύλογο χρόνο στη διάθεση τους, και για να ολοκληρωθεί το 48ωρο.

Τώρα που είμαστε όλοι λίγο πιο ήρεμοι, θα ήθελα να ευχαριστήσω τα Μέσα Ενημέρωσης για την πραγματικά υπεύθυνη στάση που έδειξαν στη διαχείριση αυτής της κρίσης. Ήμασταν σε συνεχή επαφή για να υπάρχει υπεύθυνη ενημέρωση, κρατήσαμε τους τόνους χαμηλά, αφήσανε εμάς τα πολιτικά πρόσωπα που πιεζόμασταν από αυτή την κατάσταση να κάνουμε τη δουλειά μας με ηρεμία.

Επαναλαμβάνω προς τους πολίτες: προσοχή στην παραπληροφόρηση Υπάρχουν επίσημη φορείς που ενημερώνουν, υπάρχουν επίσημα ΜΜΕ μόνο αυτά πρέπει να ακούγονται και όχι η παραπληροφόρηση που μόνο κακό μπορεί να κάνει»Ομάδα Σύνταξης
About Ομάδα Σύνταξης 23926 Articles
To PrevezaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.