Κληροδότημα που κατακρατούνταν από ιδιώτη επί 13 χρόνια πήρε πίσω ο Δήμος Ιωαννιτών

Σε εξέλιξη βρίσκεται μια συστηματική  προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής Ιωαννίνων για να επιλύσει χρονίζοντα  ζητήματα που αφορούν σε κληροδοτήματα, ώστε να προχωρήσει η αξιοποίηση του καθενός από αυτά, σύμφωνα και με τη βούληση του διαθέτη. Ζητήματα σε πολλές περιπτώσεις πολύπλοκα (όπως υποθέσεις  καταπατήσεων, εγκατάλειψης, νομικών εμπλοκών κ.λ.π. ) αντιμετωπίζονται μεθοδικά για κάθε μία περίπτωση ξεχωριστά.

Στο πλαίσιο αυτό πραγματοποιήθηκε η αποβολή ιδιώτη από ακίνητο του Κληροδοτήματος Κωνσταντίνου Ιωαννίδη στην περιοχή της Κυψέλης, στην Αθήνα, το οποίο και κατακρατούσε αυθαίρετα για ιδιόχρηση επί 13 έτη, από το 2003.

Η Εντεταλμένη για τα Κληροδοτήματα Δημοτική Σύμβουλος Γιώτη Γωγώ και ο αντιδήμαρχος Γιάννης Λιόντος , ο οποίος είναι και μέλος της Διαχειριστικής Επιτροπής Κληροδοτημάτων του Δήμου Ιωαννιτών. μετέβησαν στην Αθήνα για το σκοπό αυτό, παρουσία δικαστικού επιμελητή ο οποίος κι έκανε την καταγραφή των κινητών πραγμάτων που βρίσκονταν εντός τους ακινήτου.

Σε εφαρμογή τελεσίδικης απόφασης του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών αποδόθηκε στο Δήμο η οριζόντια ιδιοκτησία του πρώτου ορόφου και η εγκατάστασή του στο εν λόγω ακίνητο αφού έγιναν οι προβλεπόμενες ενέργειες που ορίζει ο νόμος. Επιπλέον έγινε αποκομιδή των άχρηστων αντικειμένων και πραγματοποιήθηκε απολύμανση και μυοκτονία στο χώρο τον οποίο ο καταληψίας είχε μετατρέψει σε “χωματερή” επικίνδυνη για την υγεία των περίοικων.

Όπως έκανε γνωστό η Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος, Γωγώ Γιώτη,  για το εν λόγω ακίνητο ο Δήμος Ιωαννιτών συνεχίζει μέσω της δικαστικής οδού  τη προσπάθεια ώστε να του αποδοθεί και το τελευταίο τμήμα του κτιρίου (ημιυπόγειο)  στο οποίο συνεχίζεται η αυθαίρετη κατακράτηση από τον  ιδιώτη.

Να σημειωθεί ότι σκοπός του “Κληροδοτήματος Ιωαννίδη” είναι η χορήγηση υποτροφιών σε άπορους και άριστους μαθητές που φοιτούν στα σχολεία της πόλης μας. Τελευταία φορά χορηγήθηκε υποτροφία το σχ. έτος 2006-2007.

Λόγω στέρησης εισοδημάτων δεν είναι εφικτή η εκπλήρωση του σκοπού του διαθέτη προς το παρόν. Από την πλευρά της Δημοτικής Αρχής  καταβάλλονται προσπάθειες αξιοποίησης των τριών ακινήτων του κληροδοτήματος Κωνσταντίνου Ιωαννίδη ούτως ώστε η βούληση του διαθέτη να μπορεί να πραγματοποιηθεί.Ομάδα Σύνταξης
About Ομάδα Σύνταξης 23926 Articles
To PrevezaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.