Κινητοποίηση έξω από τα Lidl πραγματοποίησαν το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Πρέβεζας και ο Εμπορικός Σύλλογος

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Κυριακή 21/6 η προγραμματισμένη κινητοποίηση έξω από τα LIDL,μια κοινή πρωτοβουλία του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Πρέβεζας και του Εμπορικού Συλλόγου Πρέβεζας με τη συμμετοχή και άλλων ταξικών σωματείων και φορέων,ενάντια στο άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές.

Τα μέλη των Σωματείων κάλεσαν τους εργαζόμενους να μη συμβιβαστούν με αυτή τη κατάσταση,να δυναμώσουν την οργάνωση και τις διεκδικήσεις τους,να συσπειρωθούν στα ταξικά σωματεία,να παλέψουν για εργασιακά δικαιώματα,για μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς,για ξεκούραση και ελεύθερο χρόνο,για τη Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης Αργίας.

Παράλληλα κάλεσαν όσους καταναλωτές προσήλθαν να μη στηρίζουν  με το να ψωνίζουν τις Κυριακές τις μεγάλες αλυσίδες των supermarket,τους επιχειρηματικούς ομίλους,καθώς η μεγαλοεργοδοσία αξιοποιεί αυτή τη στάση των καταναλωτών για να εντατικοποιεί την εργασία και να εντείνει την εκμετάλλευση σε βάρος των εργαζομένων.

Η υπεράσπιση της Κυριακάτικης Αργίας είναι ανοιχτό μέτωπο πάλης για όλους τους εργαζόμενους,δε θα τη χαρίσουμε στους εκμεταλλευτές του μόχθου μας.Μιχάλης Μίχος
About Μιχάλης Μίχος 2846 Articles
Δημοσιογράφος (ΜΑ Επικοινωνία & Νέα Δημοσιογραφία) - Μέλος της ΕΣΠΗΤ (Ένωση Συντακτών Περιοδικού και Ηλεκτρονικού Τύπου), Αρχισυντάκτης του PrevezaToday.gr, Παρουσιάζει καθημερινά το πρωινό ενημερωτικό μαγκαζίνο του Prisma 91,6

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.