Καθησυχαστικός ο Άκης Τσελέντης στον Prisma 91,6: “Δεν έχουμε σημάδια για νέο σεισμό στην Πρέβεζα. Η ακολουθία έχει πάει νοτιότερα”

Καθησυχαστικός για την περιοχή μας ήταν ο διευθυντής Ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Άκης Τσελέντης μιλώντας στην εκπομπή του Πολύκαρπου Χαλκίδη στον Prisma 91,6 εξηγώντας ότι από τα στοιχεία που υπάρχουν, μπορούμε να μην ανησυχούμε.

“Ο προηγούμενος σεισμός δεν ήταν 5,2 ήταν 5,6 Ρίχτερ με κατευθυντικότητα προς την πόλη της Πρέβεζας. Γι αυτό ήταν τόσο έντονος. Αν ήταν λίγο κοντύτερα και λίγο ρηχότερα θα είχαμε σοβαρά προβλήματα” ανέφερε. “Όπως θα θυμάστε είχα βγει στην τηλεόραση και είχα δείξει έναν κύκλο και ένα χάρτη, που ήταν ο κύκλος του επικέντρου. Είχαμε δυο καταγραφές ΒΑΝ στην Πάτρα και τον Πύργο. Η καταγραφή της Πάτρας αποδόθηκε στο σεισμό της Πρέβεζας και ευτυχώς δεν ήταν πάνω από 6. Δεν έχουμε κάτι άλλο για Πρέβεζα οπότε νομίζω ότι πρέπει να ησυχάσουμε” συμπλήρωσε.

Εξηγώντας τα στοιχεία που υπάρχουν ο κ Τσελέντης εξήγησε: “Δεν έχουμε σημάδια για την Πρέβεζα. Η ακολουθία έχει πάει νοτιότερα. Συνεχίζει η σεισμογενής περιοχή νότια της Ζακύνθου. Είχαμε έναν λίγο ύποπτο σεισμό εδώ και 3 μέρες 4,6 στο θαλάσσιο χώρο μεταξύ Ζακύνθου και νομού Ηλείας, δε θα μπω σε λεπτομέρειες, απλά κοιτάμε μεγαλύτερο ενδιαφέρον λίγο νοτιότερα, προς την περιοχή της Κυπαρισσίας, προς τα εκεί, αλλά δεν αξίζει τον κόπο να ξεσηκώνουμε τον κόσμο γιατί μπορεί να γίνει ένας σεισμός στην θάλασσα και να μην τον καταλάβει κανείς”.

Ο κ Τσελέντης αναφέρθηκε στον τρόπο που τα ΜΜΕ πολλές φορές διαστρεβλώνουν τις δηλώσεις του και προκαλούν πανικό -όπως έγινε πριν από λίγες ημέρες με δήλωσή του η οποία διαστρεβλώθηκε- ενώ μίλησε για τα σχολεία και την ελλειπή σεισμική θωράκιση που σε πολλά σχολεία υπάρχει.

Ακούστε ολόκληρο το απόσπασμα:Ομάδα Σύνταξης
About Ομάδα Σύνταξης 24060 Articles
To PrevezaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.