Καθάρισε την ακτή στο Ψαθάκι η Περιβαλλοντική Εταιρία Πρέβεζας (φώτο-vid)

Συμμετείχε σήμερα Σάββατο 28 Μαΐου 2016 και ώρα 11:00π.μ. η Περιβαλλοντική Εταιρία Πρέβεζας στην δράση «Clean Up The Med» όπου κάθε χρόνο πραγματοποιείται στις Ακτές της Μεσογείου και  τον συντονισμό έχει η ιταλική οικολογική οργάνωση Legambiente.

DSC_0001

Φίλοι αλλά και μέλη της Περιβαλλοντικής Εταιρίας Πρέβεζας βρέθηκαν στην παραλία στο Καρνάγιο όπου προχώρησαν στον εθελοντικό  καθαρισμό της παραλίας στο Ψαθάκι όπως γίνεται τα 2- 3 τελευταία χρόνια με τα σκουπίδια όμως  να είναι αρκετά  και διαφόρων ειδών από μπουκάλια έως και σακούλες πλαστικές όπως μας τόνισε ο κ. Ντάλας.

Δηλώσεις στα τοπικά ΜΜΕ που παρευρέθηκαν  έκανε ο κ. Ντάλας όπου είπε τα εξής: «Η περιβαλλοντική Εταιρία Πρέβεζας όπως κάθε χρόνο συμμετέχει στην εκστρατεία Clean Up The Med, καθαρίστε την Μεσόγειο, μια κίνηση που γίνεται ταυτόχρονα σε όλη την Μεσόγειο, στις Ακτές τις Μεσογείου. Η ιταλική οικολογική  οργάνωση Legambiente συντονίζει αυτόν τον αγώνα και εμείς συμμετέχουμε σχεδόν κάθε χρόνο.

Καλέσαμε τους φίλους και τα μέλη σήμερα να καθαρίσουμε πάλι την παραλία εδώ στο Καρνάγιο, στο Ψαθάκι, όπως κάναμε και τα τελευταία 2-3 χρόνια και βλέπουμε βέβαια ότι πάλι παρόλο που την καθαρίζουμε μαζεύει ξανά σκουπίδια.

Φέτος η μεγαλύτερη συχνότητα είναι σε μπουκάλια, αναψυκτικά, καφέδες και πλαστικές σακούλες.

Ευχαριστούμε τον κόσμο που ήρθε να συνδράμει σε αυτήν την συμβολική μας κίνηση και ελπίζουμε σε νέες δράσεις με πολύ περισσότερους φίλους».

 

Βέβαια να προσθέσουμε ότι στην συγκεκριμένη περιοχή υπάρχουν σπίτια με τον μοναδικό κάδο σκουπιδιών να είναι στην αρχή του δρόμου και για μεγάλη απόσταση να μην υπάρχει τοποθετημένος από τον Δήμο Πρέβεζας  κάποιος κάδος σκουπιδιών και την ακτή να είναι πολυσύχναστο μέρος  για τους ψαράδες χωρίς βέβαια να δείχνουν τον παραμικρό σεβασμό στην διατήρηση της  καθαριότητας στην  παραλία αλλά και όσων  επισκέπτονται την περιοχή.

DSC_0011 DSC_0013 DSC_0016 DSC_0017 DSC_0018 DSC_0021 DSC_0007 DSC_0009Βασίλης Κούρκουλας
About Βασίλης Κούρκουλας 2034 Articles
Ο Βασίλης Κούρκουλας καλύπτει την επικαιρότητα για τo PrevezaToday.gr και καθημερινά με τα ρεπορτάζ του παρουσιάζει όλες τις τοπικές εξελίξεις.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.