Καταγγελία για την εκδικητική απόλυση του συναδέλφου και προέδρου του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων Άρτας Δ. Λύκκα, από την επιχείρηση “Συνεταιρισμός υδραυλικών Άρτας”

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΠΡΕΒΕΖΑΣ

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Πρέβεζας καταγγέλει την εκδικητική απόλυση του συναδέλφου και προέδρου του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων Άρτας Δ. Λύκκα, από την επιχείρηση «Συνεταιρισμός Υδραυλικών Άρτας».

Επί της ουσίας πρόκειται για συνδικαλιστική δίωξη, αφού ο συγκεκριμένος συνάδελφος πρωτοστάτησε να πάρουν οι εργαζόμενοι το Δώρο των Χριστουγέννων, που δικαιούνται και ενώ είναι ήδη απλήρωτοι ένα μήνα.

Η απόλυση του συναδέλφου έρχεται τη συγκεκριμένη στιγμή που η κυβέρνηση κατεδαφίζει την Κοινωνική Ασφάλιση, επιβάλλει βαριά φορολογία τσακίζοντας το λαϊκό εισόδημα. Είναι έτοιμη να περάσει το νέο συνδικαλιστικό νόμο με απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων και να σαρώσει ό,τι έχει απομείνει από εργατικά δικαιώματα, ορθώνοντας, παράλληλα, μεγαλύτερα εμπόδια στη συνδικαλιστική δραστηριότητα.

Η εργοδοσία αξιοποιεί και θα αξιοποιεί όλο το αντεργατικό οπλοστάσιο που τους έχει εξασφαλίσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις.

Είναι γνωστή η τακτική των εργοδοτών που θέλουν να επιβάλλουν σιγή ιχθύος στους χώρους δουλειάς και δεν θέλουν καμία αντίσταση για να δρουν ανενόχλητοι και να διαλύουν εργασιακές σχέσεις και μισθούς. Η παρουσία και η δράση πρωτοπόρων εργαζομένων που οργανώνουν την πάλη στους χώρους δουλειάς τους ενοχλεί, καθώς βάζουν εμπόδιο στους σχεδιασμούς για περαιτέρω κερδοφορία σε βάρος των εργαζομένων.

Καλούμε κάθε συνάδελφο να καταδικάσει τη στάση της εργοδοσίας του Συνεταιρισμού Υδραυλικών Άρτας. Απαιτούμε την άμεση ανάκληση της απόλυσης του συναδέλφου. Να σταθούμε αλληλέγγυοι και να μην επιτρέψουμε καμία άλλη.

Η τρομοκρατία δεν θα περάσει! Οργάνωση και αγώνας παντού!

Μόνο έτσι μπορούμε να βάλουμε εμπόδια στη βάρβαρη πολιτική που εφαρμόζεται στους χώρους δουλειάς.

 



Ομάδα Σύνταξης
About Ομάδα Σύνταξης 24063 Articles
To PrevezaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.