Καταγγελία για υπεραριθμίες και πλεονάσματα από το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Πρέβεζας

Η νέα σχολική χρονιά θα ξεκινήσει με τις περικοπές να καθορίζουν την ποιότητα της γνώσης και το δικαίωμα στη μόρφωση. Με μηδενικές προσλήψεις, με χιλιάδες απολύσεις συναδέλφων αναπληρωτών και “πλεονάζοντες” μόνιμους συναδέλφους. Με ανοιχτό το παράθυρο των αναγκαστικών μετακινήσεων και με έναν νέο γύρο διαθεσιμοτήτων  να είναι πιθανός.

Ο προϊστάμενος και η πλειοψηφία του ΠΥΣΔΕ- πιστή στο γράμμα και στο πνεύμα των μεταρρυθμίσεων που  προωθεί η κυβέρνηση  για την εκπαίδευση- αλλάζει τον τρόπο υπολογισμού των υπεραρίθμων. Το αποτέλεσμα είναι να έχουμε τους περισσότερους υπεραρίθμους όλων των εποχών στο ΠΥΣΔΕ Πρέβεζας, συγκεκριμένα 114!!

Δυστυχώς έχουμε το φαινόμενο να μπουν στη διαδικασία της υπεραριθμίας συνάδελφοι με 20 χρόνια υπηρεσίας και παραπάνω. Ας γνωρίζουν καλά οι διοικητικοί και πολιτικοί παράγοντες ότι οι όποιες επιλογές τους συμβάλλουν στην παραπέρα ελαστικοποίση των εργασιακών μας σχέσεων, κάτι που ουσιαστικά διαρρηγνύει  κάθε σχέση σχολείου-εκπαιδευτικού-μαθητή, θα μας βρουν απέναντί τους.

Η βασική όμως αιτία για τα πλεονάσματα και τις υπεραριθμίες αποτελούν τα μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση: μείωση ωρών στο γυμνάσιο, αύξηση ωραρίου καταργώντας τους υπεύθυνους εργαστηρίων, συγχώνευση τομέων στην τεχνολογική επαγγελματική εκπαίδευση κ.τ.λ. Μέτρα που φέρουν την υπογραφή του ΟΟΣΑ και αποτελούν απόρροια του 3ου μνημονίου, το οποίο έχει δεσμευτεί να υλοποιήσει  η κυβέρνηση.

ΝΑ ΤΑ ΠΑΡΟΥΝ ΟΛΑ ΠΙΣΩ. ΘΑ  ΜΑΣ ΒΡΟΥΝ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥΣ!  

Δεν θα περιορίσουμε τις διεκδικήσεις μας διαχειριζόμενοι τις περικοπές. Δεν θα περιορίσουμε τις διεκδικήσεις μας στα πλαίσια του ΕΣΠΑ και των απαιτήσεων του ΟΟΣΑ.

Θα διεκδικήσουμε τώρα ένα σχολείο

ü ζωντανό, δημιουργικό

ü της μορφωτικής ισότητας και της κριτικής σκέψης

ü στο οποίο δεν πλεονάζει κανείς ίσα-ίσα χρειάζονται  

     περισσότεροι εκπαιδευτικοί και ουσιαστικές δομές και υποδομές

ü που απαιτεί δημόσια χρηματοδότηση

ü που δε θα βάζει τους γονείς να πληρώνουν αλλά θα προσφέρει δωρεάν όλα όσα χρειάζονται οι μαθητές.Ομάδα Σύνταξης
About Ομάδα Σύνταξης 24022 Articles
To PrevezaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.