Κάλεσμα των Σωματείων Ν. Πρέβεζας σε συλλαλητήριο στις 13/10

Τώρα αγώνας μαζικός για την προστασία της ζωής και των δικαιωμάτων του λαού.

 Όλοι και όλες στο Συλλαλητήριο των Σωματείων που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ την Τρίτη,13/10,στις 7μμ,έξω από τη Θεοφάνειο.

Η τραγική κατάσταση την οποία βιώνει όλο αυτό το διάστημα η εργατική λαϊκή οικογένεια είναι απόδειξη ότι κυβέρνηση και αστικό κράτος,ούτε μπορούν ούτε θέλουν να πάρουν ουσιαστικά μέτρα για την προστασία της υγείας και της ασφάλειας του λαού,για την προστασία της δουλειάς και του εισοδήματος των εργαζομένων.

Αντί να προσλάβει δασκάλους, καθηγητές, εργαζόμενους στην καθαριότητα των σχολείων καταγγέλλει τους μαθητές που διεκδικούν τα αυτονόητα την ώρα που στοιβάζονται στα σχολεία κατά εκατοντάδες.Τα μοναδικά μέτρα προστασίας ήταν οι μάσκες-αλεξίπτωτα και τα παγουρίνια για σφηνάκια με τα οποία προμήθευσε τους μαθητές.Άλλωστε η πρόσφατη ομολογία από την Υπουργό Παιδείας,ότι περισσότεροι καθηγητές και περισσότερες αίθουσες αποτελούν κόστος,επιβεβαιώνει με κατηγορηματικό τρόπο το πόσο «φθηνή» είναι για την κυβέρνηση και το αστικό κράτος η υγεία των παιδιών και του λαού.

Τα επιχειρήματα της κυβέρνησης περί ενίσχυσης των νοσοκομείων και του δημοσίου συστήματος γίνονται σκόνη καθώς φέρει τεράστιες ευθύνες για αυτή την τραγική κατάσταση.Καθημερινά τα σωματεία των εργαζομένων του κλάδου καταγγέλλουν τις τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό, εξοπλισμό,κλίνες ΜΕΘ κτλ.Αντί να στελεχώσει τα δημόσια νοσοκομεία με γιατρούς και να επιτάξει τις ιδιωτικές μονάδες τώρα, παρουσιάζει ως “φάρμακο” ενάντια στην πανδημία την ανακύκλωση κρεβατιών, τις μετακινήσεις προσωπικού.Με ευθύνη της κυβέρνησης επισπεύσθηκε το 2ο κύμα της πανδημίας,αφού για να εξυπηρετήση τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων σε Τουρισμό-Μεταφορές άνοιξε τα σύνορα για τους τουρίστες το καλοκαίρι.

Μέσα σε αυτές τις συνθήκες οι μεγαλοεργοδότες,έχοντας λυμμένα τα χέρια τους από το νόμους που τους έχουν εξασφαλίσει η σημερινή και οι προηγούμενες κυβερνήσεις,δυναμώνουν την επίθεσή τους σε βάρος μας.Καταργούν ωράρια,εντατικοποιούν την εργασία,απολύουν όποτε θέλουν τους εργαζόμενους,άλλους τους βάζουν σε αναστολή σύμβασης,δε παίρνουν μέτρα προστασίας και ασφάλειας  στους χώρους δουλειάς κ.α.

Η κυβέρνηση ετοιμάζεται να δώσει νέο χτύπημα στα εργασιακά δικαιώματα,κατα παραγγελία των μεγαλοεργοδτών,με την κατάργηση της αποζημίωσης των υπερωριών,με το πετσόκομμα του Δώρου Χριστουγέννων, με νέο τσάκισμα των ΣΣΕ.Ετοιμάζεται να δώσει νέο χτύπημα στην κοινωνική ασφάλιση και τις συντάξεις.

 Και επειδή γνωρίζουν ότι όλα αυτά δε θα περάσουν  αδιαμαρτύρητα και χωρίς αντιστάσεις από το εργατικό-λαϊκό κίνημα βάζουν ξανά στο στόχαστρο τη συνδικαλιστική δράση τόσο με την προσπάθεια εφαρμογής του νόμου για τον περιορισμό των διαδηλώσεων,όσο και την παρέμβαση για τον «εκσυγχρονισμό» του συνδικαλιστικού κινήματος.Βρίσκοντας,βέβαια,στρωμένο το έδαφος από την προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ που ψήφισε τον απεργοκτόνο νόμο και μετέτρεψε την πάλη ενάντια στους πλειστηριασμούς σε ιδιώνυμο αδίκημα.

Θέλουν ένα «βολικό» για τα σχέδια τους εργατικό κίνημα στα πλαίσια του κοινωνικού διαλόγου και της ταξικής συνεργασίας όπως εκφράζεται από τις συμβιβασμένες πλειοψηφίες σε ΓΣΕΕ-ΟΙΥΕ-Εργατικό Κέντρο Πρέβεζας.

Δεν έχουμε καιρό για χάσιμο. Συνεχίζουμε και κλιμακώνουμε τον αγώνα για προστασία της Υγείας, του εισοδήματος και των δικαιωμάτων μας. 

Το εργατικό κίνημα δεν τρομοκρατείται, δεν μπαίνει σε “γύψο”. Δίνουμε μαχητική απάντηση με τη μαζική συμμετοχή μας στο Συλλαλητήριο της Τρίτης 13/10,ενάντια στις αντεργατικές πολιτικές με οργανωμένη απειθαρχία, τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας.

ΥΓ. Η απόφαση του αστικού δικαστηρίου επικύρωσε τη λαϊκή ετυμηγορία, δικαίωσε την οικογένεια του Παύλου Φύσσα, του Σαχζάτ Λουκμάν, τους Αιγύπτιους αλιεργάτες και τους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ στη Ζώνη. Η Χρυσή Αυγή είναι εγκληματική οργάνωση για το μίσος της απέναντι σε αγωνιστές εργάτες, μετανάστες και κατατρεγμένους.

Κανένας εφησυχασμός! Καμία ανοχή στο ναζιστικό δηλητήριο!

Βάζουμε στο στόχαστρο το σύστημα της εκμετάλλευσης που γεννά και θρέφει το φασισμό, που ξεζουμίζει εργάτες, νεολαία, μετανάστες, που αποτελεί τη μήτρα που επωάζεται το αυγό του φιδιού. Τους απομονώνουμε σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε γειτονιά όπου προβιά και αν φορέσουν.Μιχάλης Μίχος
About Μιχάλης Μίχος 3313 Articles
Δημοσιογράφος (ΜΑ Επικοινωνία & Νέα Δημοσιογραφία) - Μέλος της ΕΣΠΗΤ (Ένωση Συντακτών Περιοδικού και Ηλεκτρονικού Τύπου), Αρχισυντάκτης του PrevezaToday.gr, Παρουσιάζει καθημερινά το πρωινό ενημερωτικό μαγκαζίνο του Prisma 91,6

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.