Υπουργείο Παιδείας: Υποτροφίες, δομές κοινωνικής μέριμνας και παραχώρηση κενών διαμερισμάτων σε φοιτητές ευπαθών κοινωνικών ομάδων.

Ποσό 520 ευρώ ανά φοιτητή/ια, μηνιαίως,  που σπουδάζει εκτός τόπου διαμονής και 400 ευρώ ανά φοιτητή/ια , μηνιαίως, που σπουδάζει στον τόπο διαμονής , με την προϋπόθεση να ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, θα χορηγήσει το υπουργείο Παιδείας , για την υποστήριξη και έγκαιρη ολοκλήρωση των σπουδών τους.

Ήδη, το υπουργείο Παιδείας έχει δεσμεύσει από συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα, ποσό 51.033.496 ευρώ για το «Πρόγραμμα ενίσχυσης φοιτητών που ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες».

Με το πρόγραμμα αυτό, 2.700 υποτροφίες θα χορηγηθούν από το Ι.Κ.Υ για 9 μήνες επί 4 χρόνια.  Αντιστοιχούν 520 ευρώ ανά φοιτητή/ια μηνιαίως που σπουδάζει εκτός τόπου διαμονής και 400 ευρώ ανά φοιτητή/ια μηνιαίως που σπουδάζει στον τόπο διαμονής.

Συγχρόνως, δεσμεύτηκαν 21.000.000 ευρώ για το πρόγραμμα «Υποστήριξη Δομών Κοινωνικής Μέριμνας Φοιτητών/ιών». Το κονδύλι αυτό θα διατεθεί στα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας και θα αξιοποιηθεί ανάλογα με τις ανάγκες που τα ίδια θα προκρίνουν.

Τέλος, τις επόμενες μέρες αναμένεται να παραχωρηθούν κενά διαμερίσματα ιδιοκτησίας του δημοσίου σε φοιτητές και φοιτήτριες, που δεν μπορούν να ενταχθούν σε εστίες με βάση κοινωνικά-οικονομικά κριτήρια.

 

 

Γραφείο Τύπου N.E. ΣΥΡΙΖΑ ΠρέβεζαςΟμάδα Σύνταξης
About Ομάδα Σύνταξης 23926 Articles
To PrevezaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.