Ιωάννινα: Οι τοποθετήσεις δύο Σύριων προσφύγων ξεχώρισαν στη χθεσινοβραδινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου

Οι τοποθετήσεις δύο Σύριων προσφύγων ξεχώρισαν στη χθεσινοβραδινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, με τη μία να χαρακτηρίζεται από οργή και την άλλη με γλυκόπικρα συναισθήματα.

Λίγα καινούργια είχαν να πουν πάνω στο φλέγον ζήτημα του προσφυγικού τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου με όλους να συμφωνούν στην ακαταλληλότητα του χώρου του παλιού στρατιωτικού αεροδρομίου του Κατσικά και την ανάγκη εύρεσης στεγασμένων δομών.
Το ζήτημα της υγιεινής και της ασφάλειας του κέντρου έθεσε για μία ακόμη φορά ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Θωμάς Μπέγκας.  Όπως τόνισε, ο καταυλισμός πρέπει να καταργηθεί και οι υφιστάμενοι πρόσφυγες να διασπαρθούν σε στεγασμένες δομές. Επιπλέον, υπεραμύνθηκε της απόφασης της Δημοτικής Αρχής να αναστείλει τη συμμετοχή της από το τοπικό συντονιστικό ως αντίδραση στη μη ισότιμη αντιμετώπιση από το κράτος.
Ακολούθησαν οι τοποθετήσεις των επικεφαλής των παρατάξεων, μερικές από τις οποίες ήταν επεισοδιακές καθώς διαμαρτυρόμενοι αλληλέγγυοι, που βρίσκονταν στο χώρο, τις διέκοπταν.
Αίτημα για καλύτερες συνθήκες με… πρόσκληση για τσάι
Με σπαστά αγγλικά αλλά παραστατικό τρόπο περιέγραψαν δύο εκπρόσωποι των προσφύγων την κατάσταση στον καταυλισμό και μετέφεραν τα αιτήματά τους. Ζήτησαν στεγασμένους χώρους, και έθεσαν και αυτοί με τη σειρά τους το ζήτημα των ελλιπών δομών υγιεινής, με μόνιμη ελπίδα όμως να ανοίξουν τα σύνορα.
«Δε θέλουμε να μένουμε σε σκηνές. Θα αφήνατε τα παιδιά σας να ζούνε ανάμεσα σε φίδια; Έφυγα από φυλακή της Συρίας και οι συνθήκες τώρα είναι σχεδόν ίδιες» ανέφερε ο ένας.
Απεναντίας ο δεύτερος ευχαρίστησε τους Έλληνες για όλα όσα έχουν κάνει και κάλεσε τον Δήμαρχο να γίνει και δικός τους δήμαρχος ενώ απηύθυνε πρόσκληση για τσάι στη σκηνή του, υποσχόμενος ότι το ξέρει να το φτιάχνει καλά, λέγοντας όμως πως η φιλοξενία του μόνο μέχρι εκεί μπορεί να φτάσει γιατί η σκηνή, ως κατάλυμα, είναι ακατάλληλη.
Βολές κατά Νάτση
Κατά του επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Γιάννενα Πολίτες για την Ανατροπή» και ειδικού συμβούλου του Αναπληρωτή Υπουργού Εθνικής Άμυνας Λάζαρου Νάτση καταφέρθηκαν ο επικεφαλής της «Γιάννενα Τώρα» Άρης Μπαρτζώκας και ο Δημοτικός Σύμβουλος Φίλιππος Τσουμάνης.
Ο κ. Νάτσης χαρακτήρισε θετική τη στάση της κοινωνίας και σημείωσε πως ο καταυλισμός του Κατσικά είναι προσωρινός και πως η Παιδόπολη «Αγία Ελένη» αποτελεί την ιδανικότερη επιλογή ενώ δε δίστασε να ψέξει την απόφαση της Δημοτικής Αρχής για την αποχώρησή από το τοπικό συντονιστικό.
Άμεσα ήρθε η απάντηση από τον κ. Μπαρτζώκα που χαρακτήρισε την τοποθέτηση του κ. Νάτση απογοητευτική και υπογράμμισε πως θα ήταν θετικό αν είχαν και άλλα Δημοτικά Συμβούλια κάποιον με τη δική του θέση, από την οποία όμως δεν έχει καταφέρει να κάνει κάτι καλό για την περιοχή.
Επικριτικός ήταν και ο Δημοτικός Σύμβουλος Φίλιππος Τζουμάνης λέγοντας στον κ. Νάτση πως μίλησε σαν εκπρόσωπος της κυβέρνησης και όχι ως δημοτικός σύμβουλος.

 

ΠΗΓΗ: http://www.vimanews.gr/Ομάδα Σύνταξης
About Ομάδα Σύνταξης 23990 Articles
To PrevezaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.