Ικανοποιητική η κίνηση στα καταστήματα εστίασης στην Πρέβεζα το Τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, ελπίδες από τους καταστηματάρχες για δυνατά Σαββατοκύριακα το επόμενο διάστημα (φωτο)

Ρεπορτάζ- φωτογραφίες: Χρήστος Τσούτσης

Αν και ο καιρός δεν βοήθησε το προηγούμενο Σάββατο, η κίνηση στα καταστήματα εστίασης το τριήμερο κρίνεται ικανοποιητική από τους επαγγελματίες του χώρου.

  Ένα τριήμερο που δεν αλλάζει φυσικά όλη την εικόνα στον χώρο , καθώς τα προβλήματα παραμένουν ειδικά σε μια εποχή που δεν έχει καταλαγιάσει ο φόβος των καταναλωτών λόγω της πανδημίας και οι καταστηματάρχες μέτραγαν απώλειες λόγω του Lockdown σε έσοδα.

Όσο αφορά την Πρέβεζα από πλευράς επισκεπτών για άλλη μια φορά στηρίχτηκε στον εσωτερικό τουρισμό και τις μετακινήσεις πολιτών από όμορους νομούς της Ηπείρου. Γεγονός φυσικό διότι τα σκάφη αναψυχής (ιστιοπλοϊκά) δεν έχουν κάνει ακόμα την εμφάνιση τους στο λιμάνι της Πρέβεζας, πτήσεις εξωτερικού από Άκτιο δεν πραγματοποιούνται ακόμα αλλά και πριν την πανδημία η πόλη της Πρέβεζας στηρίζονταν ανέκαθεν στο εσωτερικό τουρισμό περισσότερο.

Πάντως συγκρίσεις με την περσινή χρονιά τέτοιο καιρό δεν μπορούν να γίνουν καθώς η έλευση κυρίως ξένων τουριστών στην πόλη της Πρέβεζας γίνονταν από αρχές Μαΐου, οι τζίροι ήταν διαφορετικοί και από ντόπιο πληθυσμό και δεν υπήρχαν και φόβοι για την επόμενη ημέρα που υπάρχουν σήμερα.

  Ευχή όλων ο καιρός να βοηθήσει τις επόμενες ημέρες και να υπάρξουν δυνατά ΣαββατοΚύριακα μιας και η Πρέβεζα λόγω των συγκριτικών της πλεονεκτημάτων είναι ένας όμορφος, κοντινός και ασφαλής προορισμός που υπόσχεται ποιότητα στο φαγητό, τον καφέ και το ποτό, έχει εκπληκτικές παραλίες και σπάνιους και όμορφους αρχαιολογικούς χώρους και ιστορικά μνημεία.

Παρόμοια εικόνα παρατηρήθηκε και στα καταστήματα του Ιστορικού κέντρου όπου σε μαγαζιά ένδυσης και υπόδησης αλλά και λοιπών αξεσουάρ η κίνηση ειδικά την Κυριακή το απόγευμα αλλά και την Παρασκευή και το Σάββατο ήταν ικανοποιητική.

Τα στοιχεία που πρέπει να κρατήσουμε είναι η αισιοδοξία και το καλό κλίμα που επικρατεί ανάμεσα στους επαγγελματίες της πόλης, η θέληση να τηρηθούν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα αλλά και η ξεκάθαρη άποψη τους ότι η εστίαση και το εμπόριο δεν αντέχουν άλλο Lockdown.

 Μιχάλης Μίχος
About Μιχάλης Μίχος 3348 Articles
Δημοσιογράφος (ΜΑ Επικοινωνία & Νέα Δημοσιογραφία) - Μέλος της ΕΣΠΗΤ (Ένωση Συντακτών Περιοδικού και Ηλεκτρονικού Τύπου), Αρχισυντάκτης του PrevezaToday.gr, Παρουσιάζει καθημερινά το πρωινό ενημερωτικό μαγκαζίνο του Prisma 91,6

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.