Ιδρυτική συνέλευση πρωτοβουλίας ενάντια στις εξορύξεις υδρογονανθράκων στην Φιλιππιάδα

Ρεπορτάζ: Χρήστος Τσούτσης

Την Δευτέρα 25/2 στις 7 μ.μ πραγματοποιήθηκε ύστερα από ανοιχτό κάλεσμα κάτοικων της περιοχής του Δήμου Ζηρού , συγκέντρωση – συζήτηση στο Πνευματικό κέντρο Φιλιππιάδας για τους κινδύνους από την  εξορυκτική  διαδικασία  και την επικείμενη επένδυση στις χερσαίες περιοχές της Ηπείρου σχετικά με την έρευνα και παραγωγή πετρελαίου (οικόπεδα ΑΡΤΑΣ-ΠΡΕΒΕΖΑΣ – ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ αλλά και οικόπεδο ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ).

Πιο συγκεκριμένα στο πάνελ των ομιλητών αλλά και στο κοινό συμμετείχαν και παρευρέθησαν κάτοικοι της Φιλιππιάδας, μέλη επιτροπών κατά των εξορύξεων όμορων δήμων, άτομα από επιστημονικούς φορείς της Ηπείρου, εκλεγμένοι αιρετοί στην τοπική αυτοδιοίκηση καθώς και άνθρωποι του επιχειρείν της περιοχής. Κοινός προβληματισμός αρχικά ήταν η μέχρι τώρα πορεία των ερευνών, οι επιβαρύνσεις στο φυσικό περιβάλλον, στις ζωές και την υγεία των πολιτών καθώς και το ενδεχόμενο υποβάθμισης και των υφιστάμενων παραγωγικών δραστηριοτήτων της ευρύτερης περιοχής .

Επίσης θετική αίσθηση προκάλεσε για τους κατοίκους το γεγονός της παρουσίας στην συζήτηση του κ. Γιολδάση πρώην Δημάρχου Ζηρού και νυν δημοτικού συμβούλου, αρχηγού της μείζονος αντιπολίτευσης στο δήμο καθώς και του κ. Κατραχούρα πρώην δήμαρχου Φιλιππιάδας.

Στο τέλος της συζήτησης και αφού τοποθετήθηκαν σχεδόν όλοι οι παρευρισκόμενοι , αποφασίστηκε από τους κατοίκους του δήμου Ζηρού η δημιουργία επιτροπής η οποία θα προχωρήσει σε στοχευμένες δράσεις αλλά και στην ενημέρωση συνολικά των πολιτών του Δήμου σχετικά με τις επιβαρύνσεις της έρευνας και εξόρυξης υδρογονανθράκων .

Ομάδα Σύνταξης
About Ομάδα Σύνταξης 23921 Articles
To PrevezaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.