Ιατρικός Σύλλογος Πρέβεζας: Πρόγραμμα δράσης για την κάλυψη των υγειονομικών αναγκών των προσφύγων

Ο Ιατρικός Σύλλογος Πρέβεζας μετά την εγκατάσταση προσφύγων στα όρια του νομού μας, αποφάσισε από κοινού με τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Πρέβεζας και τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Πρέβεζας να αναπτύξει ένα πρόγραμμα δράσης για την κάλυψη των υγειονομικών αναγκών των ατόμων αυτών τόσο σε αρχικό στάδιο αλλά και σε επόμενη φάση και για όσο διάστημα θα είναι αναγκαία η παροχή ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.

Για την υλοποίηση αυτού του προγράμματος και επειδή οι σύλλογοί μας μπορούν να καλύψουν εθελοντικά τις ιατρικές ανάγκες αλλά δεν διαθέτουν ούτε το ανάλογο νοσηλευτικό προσωπικό ούτε οικονομικούς πόρους,  απευθυνθήκαμε με τη σύμφωνη γνώμη και του Π.Ι.Σ. στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό για την εγκαθίδρυση μιας μεταξύ μας συνεργασίας η οποία πιστεύουμε θα μπορέσει να στηρίξει αυτή την προσπάθεια.

Αντιστοίχως ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Πρέβεζας και ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Πρέβεζας ήρθαν σε επαφή με την Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία  και με τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Πρέβεζας άρχισε επικοινωνία και με το ΚΕΕΛΠΝΟ για την παροχή βοήθειας σε υλικοτεχνικό εξοπλισμό και ιατροφαρμακευτικό υλικό.

 

 

 

Για το ΔΣ,

 

Ο Πρόεδρος                                           Ο Γεν. Γραμματέας

Δήμας Θωμάς                                      Σουμαλεύρης Δημήτριος

 

Ομάδα Σύνταξης
About Ομάδα Σύνταξης 23852 Articles
To PrevezaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.