Η πρώτη προεκλογική συνέντευξη του δημάρχου Πρέβεζας Χρήστου Μπαϊλη: Προσπαθούν είτε να αγνοήσουν, είτε να μειώσουν είτε και να ξεχάσουν το έργο μας…

Την πρώτη του προεκλογική συνέντευξη παραχώρησε ο δήμαρχος Πρέβεζας στον Prisma 91,6 μιλώντας στον Μ. Μίχο και τον Χ. Τσάντη.

“Αυτά τα χρόνια καταβάλαμε μεγάλες προσπάθειες, υπήρξε σκληρή και μεγάλη δουλειά για να κρατήσουμε τον δήμο μας όρθιο. Kαι τον κρατήσαμε και γι αυτό είμαστε ικανοποιημένοι. Όταν αναλάβαμε το 2011 ο δήμος μας ήταν στους 14 κόκκινους δήμους για χρεωκοπία. Και σήμερα είναι σε μια καλή κατάσταση. Φτάσαμε εκεί γιατί δεν είχαμε και δεν έχουμε εξαρτήσεις από κανέναν. Δουλέψαμε για το συμφέρον του δήμου και του δημότη και τα καταφέραμε. Επιπλέον κληθήκαμε να υλοποιήσουμε τη διοικητική μεταρρύθμιση του Καλλικράτη. Άλλο δήμος μέχρι τη Νικόπολη άλλο ένας δήμος μέχρι τα όρια του ν. Ιωαννίνων” σημείωσε εισαγωγικά ενώ αναφέρθηκε στις κοινωνικές δομές που ίδρυσε  ο δήμος προκειμένου να στηρίξει τις ευπαθείς ομάδες που έχουν πληγεί από την κρίση.

Παράλληλα αναφέρθηκε στα οικονομικά του δήμου σημειώνοντας ότι δεν έχει δημιουργήσει ο δήμος νέες οφειλές. Αναφορικά με τα σημαντικά έργα που πραγματοποιήθηκαν στη θητεία του, ο κ Μπαίλης σημείωσε “Ακούστηκε από κάποιους ότι ο δήμαρχος δεν έκανε έργα κτλ, εγώ έχω μια άλλη φιλοσοφία και σέβομαι τους δημότες μας. Υπάρχει μια παραπληροφόρηση και άλλοι προσπαθούν είτε να αγνοήσουν,είτε να μειώσουν είτε και να ξεχάσουν το έργο μας. Αλλά υπάρχει η αλήθεια και τα έργα. Γιατί δεν το διαφημίζουμε; εμείς πιστεύουμε ότι το έργο μας δεν είναι αντικείμενο διαφήμισης και μικροπολιτικής σκοπιμότητας. Εμείς ότι κάνουμε, το κάνουμε για το δήμο και το λαό της Πρέβεζας. Ενδεικτικά μέχρι σήμερα έχουν ολοκληρωθεί έργα 26 εκ. από το 2011 (όπως έργο ύδρευσης για το Κανάλι, η ανάπλασης της 21 Οκτωβρίου και των καθέτων, ο δρόμος βελτίωσης Ωρωπού – Καμαρίνας, η αποκατάσταση Χωματερής στον Κούκο κ.α.)”. Αναφέρθηκε ακόμη στον βιολογικό που είναι από τα μεγαλύτερα έργα σε εξέλιξη αλλά και σε 17 έργα τα οποία έχουν ήδη ενταχθεί και πάνε προς δημοπράτηση (όπως η τάφρος του Αγ. Ανδρέα, η ύδρευση παραλιακής ζώνης πρώην δήμου Ζαλόγγου, αποκατάσταση παράλιου μετώπου πόλης, ανακαίνιση ιαματικών λουτρών, παιδικές χαρές κ.α.). “Θέλω να πιστεύω ότι μπορώ να κοιτάξω τους Πρεβεζάνους στα μάτια και γι αυτό τους ζητάω την ανανέωση της εμπιστοσύνης” κατέληξε.

Ο κ Μπαίλης αναφέρθηκε και στα ζητήματα της καθημερινότητας: “Δώσαμε μια βαρύτητα στην καθημερινότητα Κλείσαμε τις χωματερές. Βρήκαμε έναν στόλο απαρχαιωμένο. Πήραμε 3 απορριμματοφόρα και έχει εγκριθεί και είναι στη διαδικασία της δημοπρασίας άλλο ένα 4ο. Δε χρειάζεται τόση μιζέρια. Είναι αδιανόητο να περνάει το απορριμματοφόρο στις 7 και στις 7.30 να είναι γεμάτο σκουπίδια και ο κάδος άδειος. Δεν μπορεί ο ξένος ο κόσμος, να προβάλλει την Πρέβεζα, τα ξένα μέσα και εμείς να κρατάμε τη μιζέρια…”.

Σε σχέση με το οραματικό του πλαίσιο για την επόμενη ημέρα ο δήμαρχος αναφέρθηκε στο ζήτημα των συνδέσεων με την Εγναντία και την Ιόνια οδό. “Το μέλλον την Πρέβεζας έχει να κάνει με τη βόρεια Ελλάδα και τα Βαλκάνια. Έχουμε προτείνει έναν κάθετο άξονα που θα συνδέει την Πρέβεζα με την Εγναντία. Μας πάνε στην Καμπή. Υπάρχει μια μελέτη από την Καμπή στην Γέφυρα Καλογήρου και από κει κάτω δεν υπάρχει μελέτη. Θα πρέπει αυτές να ολοκληρωθούν και να πάμε στην Καμπή, τεθλασμένα. Ενώ, η πρότασή μου ήταν από χρόνια ένας κάθετος άξονας. Θα πρέπει να πάμε σε ένα νέο νοσοκομείο,τέτοιο που να ανταποκρίνεται στις σημερινές ανάγκες. Όπως ξέρετε έχουμε παραχωρήσει 50 στρέμματα δωρεάν, θα πρέπει να σκύψει το υπουργείο. Νομίζω ότι δικαιούμαστε ένα νέο σύγχρονο δημόσιο νοσοκομείο. Αυτό θα πρέπει να γίνει κατανοητό από τις κυβερνήσεις και έστω και από τις δημόσιες επενδύσεις να γίνει ένα νέο νοσοκομείο. Αυτό το βλέπουμε και σαν εργαλείο ανάπτυξης (για τον τουρισμό)” ανέφερε και συνέχισε “θα πρέπει να γίνει μια αναβάθμιση του λιμανιού. Γίνεται το master plan. Παραλάβαμε μια στασιμότητα, τώρα γίνεται μια μελέτη, ζητάμε μια τροποποίηση να φύγει το εμπορικό λιμάνι από τη νότια πλευρά, να πάει στην ανατολική και να γίνουν χώροι βοηθητικοί και ο χώρος στη νότια πλευρά να λειτουργήσει και να δέχεται πλοία κρουαζιέρας”.

Ο δήμαρχος σχετικά με τους δημοτικούς συμβούλους που αποχώρησαν από την παράταξή του ανέφερε: “Εγώ δεν έχω να κάνω κανένα σχόλιο για τους συναδέλφους που έφυγαν από την παράταξη. Δικαίωμα τους,το σέβομαι απόλυτα. Επέλεξαν τον δικό τους δρόμο, να έχουν καλή επιτυχία. Εγώ τραβάω το δρόμο με αυτούς που έχουμε τα ίδια οράματα και τα ίδια όνειρα και σχέδια. Θα κριθούμε όλοι από το λαό της Πρέβεζας. Η Πρέβεζα δεν είναι ούτε η Μόσχα, ούτε το Παρίσι. Μας γνωρίζει ο κόσμος! Ο κόσμος θα κρίνει, 26 Μαίου, σε έναν μήνα έχουμε εκλογές!” ανέφερε.

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη:

Μιχάλης Μίχος
About Μιχάλης Μίχος 2369 Articles
Δημοσιογράφος (ΜΑ Επικοινωνία & Νέα Δημοσιογραφία) - Μέλος της ΕΣΠΗΤ (Ένωση Συντακτών Περιοδικού και Ηλεκτρονικού Τύπου), Αρχισυντάκτης του PrevezaToday.gr, Παρουσιάζει καθημερινά το πρωινό ενημερωτικό μαγκαζίνο του Prisma 91,6

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.