Η προστασία, η διαχείριση και η ανάδειξη του περιαστικού δάσους της Κυανής Ακτής αντικείμενο μελέτης του Δήμου Πρέβεζας.

H προστασία  , η διαχείριση και η ανάδειξη     του περιαστικού  δάσους   της Κυανής Ακτής αποτελεί αντικείμενο μελέτης που θα εκπονηθεί από τον Δήμο της Πρέβεζας με  την συνεργασία της Διεύθυνσης Δασών .

Η μελέτη  θα δώσει  την δυνατότητα να    διαμορφωθεί   για πρώτη φορά μια ολοκληρωμένη εικόνα  του  δάσους  των ευκαλύπτων , το οποίο  είναι στενά συνδεδεμένο με το περιβάλλον και την ιστορία της  περιοχής.

Οπως τονίζει ο Δήμαρχος Πρέβεζας  Χρήστος  Μπαϊλης  στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι πρωτίστως   η προστασία και ο εμπλουτισμός του δάσους  που αποτελεί πνεύμονα πρασίνου  για τον Δήμο.

Μέσω της μελέτης και με τις υποδείξεις των ειδικών (δασολόγων, γεωπόνων κλπ)  θα   “χαρτογραφηθούν” οι παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν για την διαχείριση την ευκαλύπτων,  τον εμπλουτισμό της υπάρχουσας βλάστησης, την αξιοποίηση των υπαρχουσών υποδομών καθώς και την πρόβλεψη δράσεων για το μέλλον.

 

Πηγή φώτο: greece.comΟμάδα Σύνταξης
About Ομάδα Σύνταξης 23990 Articles
To PrevezaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.