Η Πέλα Καλογήρου στον Prisma για τη διαχείρηση των αδέσποτων ζώων: “Η νομοθεσία έχει πολλά εργαλεία που δυστυχώς από τον δήμο μας δεν χρησιμοποιήθηκαν”

Η κα Πέλα Καλογήρου, ιδρυτικό μέλος της «Παρέμβασης για τα Ζώα», ήταν καλεσμένη στο στούντιο του Prisma 91,6 προκειμένου να ανοίξουμε τη συζήτηση για τη φροντίδα των αδέσποτων ζώων στην Πρέβεζα και τη διαχείρισή τους.

Η κα Καλογήρου αφού εισαγωγικά αναφέρθηκε στην ανάγκη να προστατέψουμε τα ζώα, μίλησε για όσα αναφέρθηκαν και από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Παύλο Σαραμπασίνα στη συνέντευξή του την προηγούμενη εβδομάδα και σχολίασε: «Ο νόμος δεν έχει μία ανάγνωση , έχει ολοκληρωμένη ανάγνωση. Εδώ και πολλά χρόνια, τα αιτήματά μας για εφαρμογή του νόμου και έλεγχο και καταγραφή των ιδιόκτητων ζώων, είναι μια διάταξη στη νομοθεσία που μπορεί να εφαρμοσθεί, όχι τιμωρητικά αλλά προειδοποιητικά για να ξέρουμε που βρισκόμαστε και τι συμβαίνει, δεν έχει ποτέ συμβεί. Όταν ερχόμαστε πλέον με το πρόβλημα, υπάρχει αυτή η ομάδα σκύλων στην Κυανή Ακτή-να πούμε πως πρόεκυψε: κάποια στιγμή εγκατέλειψαν αυτή τη σκυλίτσα, θα διαφωνήσω με τον κ Σαραμπασίνα καθώς ποτέ δεν έχουμε ελέγξει τους ιδιοκτήτες. Η νομοθεσία έχει πολλά εργαλεία που δυστυχώς από τον δήμο μας δεν χρησιμοποιήθηκαν προς όφελος της διαχείρισης ενός υπαρκτού ζητήματος».

Σχετικά δε με τους λόγους που ο δήμος δεν προχωρά στις ενέργειες που ο νόμος επιβάλλει η κα Καλογήρου ανέφερε ότι αυτό δε γίνεται για λόγους πολιτικού κόστους.

Σε σχέση δε με το καταφύγιο η κα Πέλα Καλογήρου εξήγησε «Εμείς στην πενταμελή δεν είπαμε ότι δεν συμβαίνει τίποτα με την ομάδα της Κυανής Ακτής, σε ποιον χώρο όμως; Στο καταφύγιο; Είναι ένας χώρος μη κατάλληλος. Είναι μη κατάλληλος όχι μόνο για αυτά που έχει μέσα, όχι μόνο γιατί είναι υπέρογκος ο αριθμός σε σχέση με τη χωρητικότητά του αλλά είναι απολύτως ακατάλληλος. Για κάθε καταφύγιο ανά 50 ζώα πρέπει να υπάρχει κτηνίατρος. Ένα ζώο που έχει προβλήματα συμπεριφοράς πηγαίνει σε έναν χώρο που είναι το καταφύγιο, εμβολιάζεται, τσιπάρεται, στειρώνεται και έχει και ειδικό εκπαιδευτή για όσο διάστημα χρειαστεί έτσι ώστε να βγει από εκεί χωρίς προβλήματα συμπεριφοράς».

Η κα Καλογήρου διερωτήθηκε πως είναι δυνατόν τα 20 σκυλιά που ήταν το 2002 στο καταφύγιο να έχουν φτάσει τα 300 σήμερα για να δείξει την εγκληματική αδιαφορία των πολιτών που δεν στειρώνουν τα ιδιόκτητα ζώα τους.

Παράλληλα αναφέρθηκε στις δράσεις της φιλοζωικής εξηγώντας ότι έχουν γίνει 1500 στειρώσεις από τον σύλλογο, ενώ αναφέρθηκε και στις δυσκολίες που υπάρχουν σε σχέση με την αντιμετώπιση έκτακτων περιστατικών και ατυχημάτων καθώς τα έξοδα είναι πολύ υψηλά  και καλύπτονται από εθελοντικές δωρεές. Αντίστοιχα η σύμβαση με τον κτηνίατρο καλύπτει ελάχιστες ανάγκες για στειρώσεις και εμβολιασμούς.

Ακούστε ολόκληρη την συζήτηση:

Ομάδα Σύνταξης
About Ομάδα Σύνταξης 23696 Articles
To PrevezaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.