Η Όπερα του Νερού και του Ονείρου – Του Δρ. Χαράλαμπο Γκούβα

Η αυστηρή εφαρμογή των νόμων, είναι χειρότερη  από την μή εφαρμογή τους” (Κικέρων)

Λίγους μήνες πριν, ο πατριώτης μας διάσημος και παλαίμαχος διακοσμητής Λέανδρος Σπαρτιώτης (καφενεία ΝΕΟΝ, Nicopolis club, Εφοπλιστικά γραφεία, Πινακοθήκη, κλπ) ανακοίνωσε ότι σχεδίασε κάτι πρωτότυπο γιά την Πρέβεζα. Μιά πλατφόρμα πλωτή , ένα σκηνικό όπερας που θα επιπλέει στον Αμβρακικό. Σαν ιδέα ήταν ασύλληπτο. Θα πήγαινε την Πρέβεζα 30 χρόνια μπροστά.

Οι μήνες πέρασαν, το έργο άρχισε να κατασκευάζεται και μάλιστα με ανακυκλώσιμα υλικά (αλουμινοκουτάκια από Coca Cola, Fanta και Μπύρες) και ξυλεία. Η αλήθεια είναι ότι ο αγαπητός Λέανδρος βοηθήθηκε αρκετά από φορείς (ξυλεία Ν. Καράμπελας, γερανός Aktio Marina, Δήμος Πρέβεζας καρέκλες, Σύλλογος Πρέβεζα, Λιμενικό Ταμείο, κλπ). Όμως κάποιοι δημόσιοι φορείς,  ΑΠΟ ΕΥΘΥΝΟΦΟΒΙΑ (γνωστό κουσούρι πολλών δημοσίων υπαλλήλων, που φοβούνται και τον ίσκιο τους, για λόγους που δεν είναι του παρόντος να τους αναλύσω) ΤΟΝ ΦΡΕΝΑΡΑΝ.

Η πλατφόρμα απαγορεύθηκε να επιπλέει. Έτσι, η κατασκευή αντί γιά τρισδιάστατη και μόνιμη, έγινε δισδιάστατη, επί ξηράς και προσωρινή. Όμως το δαιμόνιο του Λέανδρου δεν πτοήθηκε. Με απλά τεχνικά μέσα (σανίδες και νάυλον) δημιούργησε τεχνητή θάλασσα στήν παραλία. Έτσι το έργο παραδόθηκε στό κοινό έστω και προσωρινά και ήδη έγιναν στό χώρο παραστάσεις όπερας. Ευχόμαστε στόν Λέανδρο υγεία , μακροημέρευση και νέες ιδέες και να αμή στεναχωριέται.

Τι να κάνουμε? Ζούμε σε μιά χώρα που δυστυχώς έχει πολύ κράτος εκεί που δεν χρειάζεται και καθόλου κράτος εκεί που χρειάζεται.

Υποκλίνομαι στόν Λέανδρο Σπαρτιώτη.

Απολαύστε τις φωτογραφίες της Όπερας του Νερού και του Ονείρου.

Δρ. Χαράλαμπος Γκούβας

Leandros Spartiotis, Tittled(1) Leandros Spartiotis, Tittled(2) Leandros Spartiotis, Tittled(3) Leandros Spartiotis, Tittled(4) Leandros Spartiotis, Tittled(5) Leandros Spartiotis, Tittled(6)Ομάδα Σύνταξης
About Ομάδα Σύνταξης 24060 Articles
To PrevezaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.