Η νέα εντεταλμένη σύμβουλος Πολιτισμού, Παιδείας, Κοινωνικής Πολιτικής και Κοινωνικών Δομών του Δήμου Αθηνά Κωνσταντάκη στον Prisma 91,6

Την Πέμπτη 3/10 στον prisma radio 91.6 και ”Στο ίδιο έργο θεατές” καλεσμένη του Χρήστου Τσούτση στο στούντιο της εκπομπής ήταν η Αθηνά Κωνσταντάκη.

Η κα. Κωνσταντάκη είναι δραστήρια αρχαιολόγος – εκλεγμένη πλέον δημοτική σύμβουλος Πρέβεζας με την παράταξη της δημοτικής αρχής της πόλης ”Δήμος της Καρδιάς μας”. Πολύ πρόσφατα έγινε ο ορισμός της κα. Κωνσταντάκη και η ανάληψη καθηκόντων της ως εντεταλμένης συμβούλου στους τομείς του Πολιτισμού, Παιδείας, Κοινωνικής Πολιτικής και Κοινωνικών Δομών του Δήμου.

” Πρόκειται για ένα δύσκολο ξεκίνημα, υπάρχουν πολλές νέες αρμοδιότητες, είμαστε ανοιχτοί σε συνεργασίες… και έχουμε πολύ όρεξη για δουλειά”.

Συζητήσαμε αναλυτικά με την κα. Κωνσταντάκη με αφορμή και την ανάληψη των νέων καθηκόντων της, για τις πρώτες δράσεις και εκδηλώσεις στο τομέα του πολιτισμού και της κοινωνικής πολιτικής , την κατάσταση στα σχολεία της πόλης, το νέο πολιτιστικό καλεντάρι του δήμου αλλά και για το όραμα της ίδιας και της νέας δημοτικής αρχής γύρω από τα κομβικά θέματα του πολιτισμού και της κοινωνίας.

”Η Πρέβεζα έχει μια παράδοση στα πολιτιστικά δρώμενα… ένα θετικό αποτύπωμα και πρόσημο.”
”Μεγάλο ρόλο παίζει και το γεγονός της ίδρυσης και λειτουργίας του Αρχαιολογικού Μουσείου Νικόπολης το οποίο έχει προσφέρει πάρα πολλά”
”Πρέπει να υπάρξει συνέργεια στο τομέα του πολιτισμού…, προτεραιότητα μου είναι να βάλουμε και τους μαθητές της πόλης σε αυτή την συζήτηση”
”Άλλωστε το επίπεδο της δουλειάς που γίνεται στα σχολεία μας είναι αρκετά υψηλό και μέσα από προγράμματα που πραγματοποιούνται μπορεί να υπάρξει και ανάδειξη των πολιτιστικών δρώμενων, προβολή στο εξωτερικό και εμπλοκή των νέων παιδιών .”

Στην συνέχεια συζητήσαμε με την κα Κωνσταντάκη για τις πρώτες εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν αλλά και για το νέο πολιτιστικό καλεντάρι. Επίσης συζητήσαμε για τις πρώτες δράσεις και στο τομέα και των κοινωνικών δομών όπως η πραγματοποίηση της εκδρομής-επίσκεψης των ΚΑΠΗ Πρέβεζας στον Αμβρακικό.

Όσο αφορά τα σχολεία της πόλης η κα Κωνσταντάκη τόνισε ότι έχει επισκεφτεί και έχει δει από κοντά μαζί με άτομα των τεχνικών υπηρεσιών την κατάσταση που επικρατεί στα περισσότερα σχολεία της πόλης, και θα ολοκληρώσει τον κύκλο των επισκέψεων το επόμενο διάστημα.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε η αναφορά της εντεταλμένης συμβούλου στο γεγονός της απόφασης για “καλλωπισμό” και ανακαίνιση των πολιτιστικών αιθουσών του δήμου όπως η Θεοφάνειος αλλά και η αίθουσα πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δήμου Πρέβεζας- Πρώην Όαση. Πιο συγκεκριμένα η κα. Κωνσταντάκη τόνισε ότι υπάρχουν συγκεκριμένα προγράμματα που τρέχουν όπως το OPEN MALL ή το Φιλόδημος και μπορούν τα όποια έργα συντήρησης να ενταχθούν εκεί.Ομάδα Σύνταξης
About Ομάδα Σύνταξης 23990 Articles
To PrevezaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.