Η Μερόπη Καλδή στο RADIO PRISMA, στην εκπομπή του Βασίλη Ιωάννου

Σε μια από τις σπάνιες ραδιοφωνικές της παρουσίες, η πρώην Βουλευτής και Ευρωβουλευτής κ. Μερόπη Καλδή, μίλησε στην πρωινή εκπομπή που επιμελείται και παρουσιάζει ο Βασίλης Ιωάννου και η οποία ήταν αφιερωμένη στην Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.

Η κ. Καλδή η πρώτη και μοναδική , μέχρι στιγμής εκλεγμένη Βουλευτής του νομού Πρέβεζας, κλήθηκε από τον Βασίλη Ιωάννου, ως μια γυναίκα που υπηρέτησε επί σειρά ετών την πολιτική, μαζί με το μήνυμα της ημέρας, να σχολιάσει το γεγονός της μικρής συμμετοχής των γυναικών στην πολιτική στη χώρα μας, αλλά και να προτείνει μέτρα για την αύξηση της εκπροσώπησης του γυναικείου φύλου στα Κέντρα λήψης των αποφάσεων.

Η κ. Καλδή μεταξύ άλλων τόνισε:

« Καλά τα σοκολατάκια και τα λουλούδια, καλά είναι και τα γλέντια των γυναικών αυτές τις μέρες, αρκεί αυτή τη μέρα ο νους της κάθε γυναίκας να ανατρέχει και στους αγώνες που προηγήθηκαν, για να έχουμε  τις μέχρι τώρα κατακτήσεις..Για μένα η μέρα της γυναίκας υπήρξε πάντα μια επέτειος τιμής στους αγώνες και τις διαχρονικές διεκδικήσεις των γυναικών..» και συνέχισε «Την περίοδο που  ήμουν Βουλευτής υπήρχαν μόνο 20 γυναίκες στο Κοινοβούλιο, 7 από τη ΝΔ,  και τώρα  στη Βουλή είναι 62-63, κάτι που σημαίνει ότι έχουμε φτάσει σε ένα καλό ποσοστό, σε σχέση με παλιότερες εποχές..»

Στην ερώτηση του Βασίλη Ιωάννου, αν η ανάδειξη στην ΠτΔ  για πρώτη φορά γυναίκας Προέδρου, θα συμβάλλει στην αύξηση της συμμετοχής των γυναικών στην πολίτική , η κ. Καλδή τόνισε χαρακτηριστικά ότι:

«Η ανάδειξη της κ Σακελαροπούλου στο ύπατο αξίωμα, από άποψη συμβολισμού είναι πολύ σημαντικό, γιατί για πρώτη φορά έχουμε γυναίκα Πρόεδρο… Το πρόβλημα όμως είναι, τι γίνεται στα παρακάτω επίπεδα..Εκεί που μπαίνει το πρόβλημα είναι στη σταυροδοσία των γυναικών , είτε είναι στην Αυτοδιοίκηση, είτε στην Ευρωβουλή, είτε είναι στο Εθνικό Κοινοβούλιο…   

Γιατί συμβαίνει κάτι τέτοιο θα αναρωτιόταν κανείς; Μήπως δεν υπάρχουν κατάλληλα καταρτισμένες γυναίκες να εμπλακούν με την πολιτική; Σίγουρα κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Ακόμη και στην Πρέβεζα γνωρίζω αξιόλογες γυναίκες επιστήμονες,  επιχειρηματίες ,γυναίκες που δίνουν καθημερινό αγώνα με μεγάλη επάρκεια .  Η σύγχρονη γυναίκα έχει πλέον αποδείξει ότι οι δυνατότητες και τα ταλέντα της μπορούν να συμβάλλουν θετικά τόσο στην πολιτική όσο και στην οικονομία. ..»  

Η πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση έκλεισε με την επισήμανση από τον Βασίλη Ιωάννου της πρότασης που κατέθεσε μόλις χθες η κ. Μερόπη Καλδή προς τον Πρόεδρο της Βουλής , πρόταση η οποία είναι η εξής: «Στο κεντρικό κτίριο της Βουλής των Ελλήνων, υπάρχουν αίθουσες με το όνομα επιφανών πολιτικών, όπως Ελευθερίου Βενιζέλου, Τσαλδάρη, Αλευρά κλπ.
Δεν δικαιούται και η Ελένη Σκούρα, ως πρώτη Ελληνίδα που εξελέγη Βουλευτής να δώσει το όνομά της σε μια αίθουσα του Κοινοβουλίου;
Απλές σκέψεις με αφορμή την Ημέρα της Γυναίκας! Τιμής ένεκεν!»

Ακούστε το ηχητικό:

 


Μιχάλης Μίχος
About Μιχάλης Μίχος 3082 Articles
Δημοσιογράφος (ΜΑ Επικοινωνία & Νέα Δημοσιογραφία) - Μέλος της ΕΣΠΗΤ (Ένωση Συντακτών Περιοδικού και Ηλεκτρονικού Τύπου), Αρχισυντάκτης του PrevezaToday.gr, Παρουσιάζει καθημερινά το πρωινό ενημερωτικό μαγκαζίνο του Prisma 91,6

1 Comment

  1. Βολευτηκες και εσυ στη Βουλη μαζι με τη κορη σου “Κυρια της δεξιας”.Βγηκες βουλευτης πριν 30 χρονια και ακομα ασχολούνται μαζι σου.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.