Οι “Κόκκινες γραμμές” της κυβέρνησης είναι στάχτη στα μάτια του λαού!!

Τις πολιτικές εξελίξεις σχολίασε στο απογευματινό μαγκαζίνο ο Βουλευτής ΚΚΕ Νίκος Μωραϊτης.

Στην χώρα μας υπάρχουν απεριόριστες δυνατότητες για ανάπτυξη οι οποίες συνθλίβονται στις πολιτικές των Μνημονίων, του Καπιταλιστικού τόπου παραγωγής. Η νεολαία της χώρας έχει χρέος να παλέψει, να διεκδικήσει λύσεις προς όφελος της.

Υπάρχουν πραγματικά οι δυνατότητες, ώστε ο λαός μας να γίνει αφέντης στον τόπο του, να καρπώνεται αυτός τον πλούτο που παράγει γιατί πραγματικά μέσα από μια άλλη πολιτική και ένα κεντρικό σχεδιασμό, μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη, που και η νεολαία να μπορεί να ζει με αξιοπρέπεια και να απολαμβάνει τους κόπους της. Προϋπόθεση ωστόσο είναι να συγκρουστεί με τις πολιτικές που σκορπούν την φτώχια, την απόγνωση, την απελπισία.

Το ΚΚΕ δεν προτρέπει τους νέους να εγκαταλείπουν την χώρα, απεναντίας να μείνει εδώ να οργανωθεί και μαζί με τους άλλους εργαζόμενους να φτιαχτεί αυτή η πλατειά κοινωνική συμμαχία η οποία θα ανατρέψει  αυτές τις πολιτικές και θα δημιουργήσει νέες προοπτικές.

Όσον αφορά το κλείσιμο της αξιολόγησης και αν αυτό είναι προπομπός πολιτικών εξελίξεων, ανέφερε ότι αυτό που πρέπει να ξέρουν οι εργαζόμενοι είναι ότι το μενού αυτής περιλαμβάνει νέα συντριπτικά χτυπήματα ενάντια στους εργαζόμενους, όπως εργασιακά, συνδικαλιστικά δικαιώματα, το δικαίωμα στην απεργία, περικοπές σε συντάξεις-μισθούς περικοπές κτλ.

Η συμφωνία όπως εκτίμησε θα γίνει καθώς η κυβέρνηση και οι δανειστές κάθονται από την ίδια πλευρά του τραπεζιού, άσχετα αν η κυβέρνηση βάζει δήθεν κόκκινες γραμμές, καθώς όλα αυτά είναι στάχτη στα μάτια του Ελληνικού λαού.

Όσον αφορά το Κυπριακό, υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να περάσει ένα κλίμα αισιοδοξίας, με το ΚΚΕ από την πρώτη στιγμή να εκφράζει τις ανησυχίες του, καθώς και αυτό το σχέδιο έχει μέσα το σπέρμα της διχοτόμησης και δεν θα υπάρξει δίκαιη λύση του Κυπριακού χωρίς αποχώρηση   όλων κατοχικών δυνάμεων, καθώς το ζήτημα της Κύπρου είναι ζήτημα κατοχής, καθώς πρέπει να υπάρχει ένα ενιαίο κράτος, με μια κυριαρχία, ιθαγένεια, μια διεθνή προσωπικότητα χωρίς εγγυητές και προστάτες.

 

Ομάδα Σύνταξης
About Ομάδα Σύνταξης 23856 Articles
To PrevezaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.