Η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ

Προχθες, Τετάρτη 21 Ιανουαρίου, το απόγευμα πραγματοποιήθηκε η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ, σε μια κατάμεστη από κόσμο αίθουσα, στο Πνευματικό Κέντρο. Μέλη και φίλοι του κόμματος γέμισαν την αίθουσα από νωρίς, ενώ δεν ήταν λίγοι εκείνοι που παρακολούθησαν την εκδήλωση εκτός αιθούσης. Τα μεγάφωνα που είχαν τοποθετηθεί στον προθάλαμο, βοήθησαν ώστε να ακούσουν όλοι οι παρευρισκόμενοι τις ομιλίες των τριών υποψηφίων και του κεντρικού ομιλητή κου Νίκου Καραθανασόπουλου, μέλους της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιουβουλευτή Αχαΐας.

Την εκδήλωση άνοιξε ο κος Τάκης Κτενάς, ο οποίος παρουσίασε τους υποψηφίους κο Θωμά Καββαδά, κο Αλέξανδρο Βεροιώτη και κα Δήμητρα Σταματέλου, ενημερώνοντας για τις επισκέψεις τους το τελευταίο διάστημα σε όλο το νησί. “Τα μηνύματα είναι αισιόδοξα και ελπιδοφόρα ότι το κόμμα μας θα έχει επιτυχία και στο νησί μας. Έτσι οι Κασσάνδρες και όσοι δολοπλοκούν εναντίον μας θα βγουν γελασμένοι”, τόνισε ο κος Κτενάς, δίνοντας το λόγο στους υποψηφίους.

ΘΩΜΑΣ ΚΑΒΒΑΔΑΣ: “Η ψήφος στο ΚΚΕ σημαίνει την καταδίκη της Ε.Ε, της ντόπιας ολιγαρχίας και του κεφαλαίου”

8WMAS KAVVADAS

“Τα μηνύματα από τους ανθρώπους του νησιού μας είναι ενθαρρυντικά”, υπογράμμισε και ο κος Καββαδάς κατά την έναρξη της ομιλίας του, ενώ τόνισε πως αυτό πρέπει να εκφραστεί και στην κάλπη. “Ο λαός της Λευκάδας δεν μπορεί να ξεχνά τις παραδόσεις του, την ηρωική του διαδρομή και τη στάση του. Δεν μπορεί να ψηφίζει με κριτήριο τον φόβο, την ανασφάλεια και τα εύκολα λόγια. Κριτήριο για τη ψήφο του πρέπει να είναι το ταξικό του συμφέρον. Η στάση κάθε κόμματος απέναντι στα καθημερινά προβλήματα”, συνέχισε ο ίδιος, τονίζοντας ότι το ΚΚΕ ως σήμερα, έδωσε αμέσως το παρόν σε κάθε μικρό ή μεγάλο πρόβλημα. “Η Λευκάδα έχει ανάγκη από έργα υποδομής, ύδρευσης, αποχέτευσης, δωρεάν υγεία και παιδεία, έργων αντιμετώπισης σεισμών και πυροπροστασίας”, τόνισε ο κος Καββαδάς, λέγοντας ότι έργα όπως η υποθαλάσσια ζεύξη και η μαρίνα μεγάλων σκαφών που προωθούν με τον τρόπο τους ΝΔ και ΖΥΡΙΖΑ, δεν χρειάζονται στον τόπο.“Βγαίνει αβίαστα το συμπέρασμα ότι η ντόπια ολιγαρχία έχει κάνει τις επιλογές της. Οι θέσεις της και οι επιλογές της δείχνουν ότι είναι με την Ευρωζώνη.”, ανέφερε τέλος και υπογράμμισε ότι η ψήφος στο ΚΚΕ σημαίνει την καταδίκη της Ε.Ε, της ντόπιας ολιγαρχίας και του κεφαλαίου.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΕΡΟΙΩΤΗΣ: “Οργάνωση και κινητοποίηση του λαού, ανοίγοντας ταυτόχρονα την προοπτική της πραγματικής ανατροπής”

ALEXANDROS VEROIWTHS

Το λόγο αμέσως μετά, είχε ο κος Βεροιώτης, ο οποίος ανέφερε πως όσοι θεωρούν ότι πρέπει να υπάρχει ισχυρό ΚΚΕ, πρέπει να το στηρίξουν με τη ψήφο τους, χωρίς καμία αναστολή. “Το ΚΚΕ έχει αποκαλύψει συστηματικά ότι τα αποπροσανατολιστικά και εκβιαστικά διλήμματα της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ έχουν ως σκοπό να συγκαλύψουν την πραγματικότητα: τη συνέχιση της ίδιας αντιλαϊκής πολιτικής, με δεσμεύσεις στο κεφάλαιο, τα μονοπώλια και την Ε.Ε.”, τόνισε ο υποψήφιος βουλευτής. Και συνέχισε: “Το κυριότερο για το ΚΚΕ την επόμενη μέρα είναι με ποιους τρόπους θα διαμορφωθούν οι δυνατότητες δυνατής εργατικής-λαϊκής αντιπολίτευσης απέναντι σε αυτή την αντιλαϊκή πορεία. Οργάνωση και κινητοποίηση του λαού, ανοίγοντας ταυτόχρονα την προοπτική της πραγματικής ανατροπής”. Τέλος, ο κος Βεροιώτης ανέφερε πως στόχος για την ενίσχυση του ΚΚΕ, είναι στόχος όλων αυτών που θέλουν την επόμενη των εκλογών ήσυχο το κεφάλι τους. “Επαγρύπνηση μέχρι το τελευταίο λεπτό. Να εκφραστεί στην κάλπη το ‘δεν πάει άλλο’. Όχι μία από τα ίδια”, κατέληξε ο ίδιος.

ΔΗΜΗΤΡΑ ΣΤΑΜΑΤΕΛΟΥ: “Να πάμε στην κάλπη έχοντας απορρίψει τη λογική του λιγότερο κακού”

DHMHTRA STAMATELOY

Κατά την ομιλία της η κα Σταματέλου τόνισε πως “έχει πολλή μεγάλη σημασία την επόμενη μέρα, αυτοί που κάνουν κουμάντο όλα αυτά τα χρόνια, να νιώσουν ένα ρίγος φόβου. Και αυτό θα το νιώσουν μόνο με την ισχυροποίηση του ΚΚΕ” και υπογράμμισε πως “κανένας άλλος δεν μπορεί να είναι πραγματική λαϊκή αντιπολίτευση απέναντι σε όσα βλέπουμε μέχρι σήμερα και όσα θα δούμε από εδώ και πέρα”. Κάλεσε, δε, όλους τους πολίτες να πάνε στην κάλπη, έχοντας στο μυαλό τους τα συμπεράσματα που προκύπτουν από την ίδια τους τη ζωή και έχοντας απορρίψει τα διλήμματα που μπαίνουν για άλλη μια φορά και τη λογική του λιγότερο κακού. “Να σκεφτεί ο καθένας πότε μια κυβέρνηση χάραξε διαφορετική πορεία, στον ίδιο δρόμο ανάπτυξης, με τα ίδια δεδομένα. Μήπως οι επόμενοι έπαιρναν τη σκυτάλη από τους προηγούμενους και συνέχιζαν ακριβώς από εκεί που οι πρώτοι έμειναν;”, συνέχισε η κα Σταματέλου, ενώ αναφέρθηκε τέλος και στην θέση του κόμματος για μη συνεργασία: “Αν έρθει στη Βουλή ένας φιλολαϊκός νόμος, θα τον στηρίξουμε. Άλλο αυτό και άλλο να δείξουμε την ανοχή που αυτή τη στιγμή ζητάει ο ΣΥΡΙΖΑ. Κάτι τέτοιο θα ήταν καταστροφικό”.

ΝΙΚΟΣ ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ: “Οι πολίτες ναξεπεράσουν το εμπόδιο των ψεύτικων ελπίδων και να σκεφτούν την επόμενη ημέρα”

NIKOS KARA8ANASOPOYLOS

Τέλος, το λόγο πήρε ο κεντρικός ομιλητής κος Καραθανασόπουλος, ο οποίος χαιρέτησε τους παρευρισκόμενους, λέγοντας πως το μικρό χρονικό διάστημα που έχει μείνει ως τις κάλπες, δεν πρέπει να πάει χαμένο. “Δεν πρέπει να εφησυχάζουμε από τα αισιόδοξα και θετικά μηνύματα, γιατί όσο πλησιάζει η ώρα της ψήφου, τόσο περισσότερο τα επιτελεία της αστικής τάξης θα προσπαθούν να οξύνουν την πόλωση”, είπε. Συνεχίζοντας, ο ίδιος ανέφερε πως όσο περισσότερο οξύνεται η αντιπαράθεση ανάμεσα στους δύο πόλους του συστήματος, τόσο περισσότερο προσπαθούν να αποκρύψουν την ταυτότητά τους στις στρατηγικές επιλογές. “Από αυτή την άποψη, πρέπει ο ελληνικός λαός να ξεπεράσει τα διάφορα ψέματα, τα οποία προσπαθούν να εγκλωβίσουν τη λαϊκή δυσαρέσκεια.”, ανέφερε ο κος Καραθανασόπουλος, καλώντας τους πολίτες “να ξεπεράσουν το εμπόδιο των ψεύτικων ελπίδων και να σκεφτούν την επόμενη ημέρα”. Ο κεντρικός ομιλητής κατέληξε αναφέροντας τις θέσεις του ΚΚΕ και λέγοντας πως “ο λαός δεν καλείται να επιλέξει ποιος θα είναι ο διαχειριστής μιας αντιλαϊκής πολιτικής”.

KKE2

KKE3

KKE4

KKE5

KKE6

KKE7

KKE8

Πηγή: Μυρσίνη Τσίκου     www.lefkadaweb.gr

Ομάδα Σύνταξης
About Ομάδα Σύνταξης 23407 Articles
To PrevezaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.