Η Γενική Διευθύντρια της ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΑΒΕ κ. ΒΙΚΥ ΝΙΚΟΥ στον Prisma 91,6

Στον prisma 91,6 και στην πρωινή εκπομπή «ΚΑΘΕ ΔΕΥΤΕΡΑ στις10», που επιμελείται και παρουσιάζει ο Βασίλης Ιωάννου, έδωσε συνέντευξη η κ. Βίκυ Νίκου, Γενική Διευθύντρια της επιχείρησης ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΑΒΕ ΧΕΛΙΟΥ και ΣΟΛΩΜΟΥ, που λειτουργεί στη ΒΙΠΕ Πρέβεζας.

Αφορμή γι’ αυτή την ουσιαστική, όπως αποδείχθηκε, συζήτηση ήταν η εμφάνιση  κρουσμάτων  κορωνοϊού σε εργαζόμενους της επιχείρησης.

Η κ. Νίκου, μέσα από τις ερωτήσεις που υποβλήθηκαν, είχε την ευκαιρία να ενημερώσει τους ακροατές του prisma για όλα τα προληπτικά μέτρα που έχει από καιρό λάβει η επιχείρηση, για την άμεση αντίδραση της μετά την εμφάνιση του πρώτου κρούσματος, αλλά και για όλα τα πρόσθετα μέτρα που θα ληφθούν άμεσα , προκειμένου, με την επαναλειτουργία της επιχείρησης, να μειωθεί στο ελάχιστο η περίπτωση μετάδοσης του ιού..

Επιβεβαίωσε την ύπαρξη συνολικά 4 κρουσμάτων κορωνοϊού σε εργαζόμενους της επιχείρησης, οι οποίοι όπως είπε είναι σε κατ’ οίκον περιορισμό, ενώ τόνισε ότι σε εβδομαδιαία βάση θα συνεχιστούν τα test, με έξοδα της επιχείρησης.

Η κ. Νίκου ανέφερε μεταξύ άλλων:

« Από την αρχή της πανδημίας πήραμε προληπτικά μέτρα,, όπως πχ φτιάξαμε περισσότερες βάρδιες για να μοιράζουμε το προσωπικό, αυξήσαμε το προσωπικό καθαριότητας, σταματήσαμε να δεχόμαστε επισκέψεις στην επιχείρηση, οργανώσαμε πρωτόκολλα για τους εξωτερικούς συνεργάτες, βάλαμε φύλακα για να ελέγχει τους εισερχόμενους και να τους θερμομετρεί και πολλά άλλα…. Γνωρίζαμε όμως, ότι όσα μέτρα και να πάρεις μέσα στην επιχείρηση, δεν μπορείς να γνωρίζεις τι γίνεται έξω από αυτή, όταν οι εργαζόμενοι πηγαίνουν σπίτι τους και έρχονται σε επαφή με τους δικούς τους ανθρώπους, όταν μάλιστα ο κορονοϊός κρύβεται σε ασυμπτωματικούς ασθενείς, κάνοντας τον καθένα πηγή διασποράς , χωρίς να το υποψιάζεται …»

«Το βράδυ της  28ης Οκτωβρίου μόλις ενημερωθήκαμε για το κρούσμα, αμέσως ενεργοποιήθηκε η ομάδα διαχείρισης κρίσεων για να συντονίσουμε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες, σε συνεργασία πάντα με τις αρχές, , με πρώτο και κύριο στόχο την εξακρίβωση του αριθμού των κρουσμάτων και στη συνέχεια, και ανάλογα από το αποτέλεσμα των δειγμάτων, να προβούμε στη λήψη  διορθωτικών ενεργειών για να επιτευχθεί μια ασφαλή επανέναρξη της λειτουργίας της επιχείρησης. ..»

Η κ. Νίκου ενημέρωσε για τη συνεργασία της επιχείρησης με εταιρεία συμβούλων , εξειδικευμένη σε θέματα covid, η οποία και τους εισηγήθηκε σειρά πρόσθετων μέτρων, τα οποία και μπήκαν αμέσως σε εφαρμογή.

«Συνεργαζόμαστε με εταιρία συμβούλων για θέματα covid 19 και αυτός ήταν ένας από τους λόγους που κινηθήκαμε άμεσα. Ενημέρωσα τους συμβούλους μας για το κρούσμα την Πέμπτη το πρωί και το βράδυ ήρθε στην Πρέβεζα η αρμόδια υπάλληλος για να κάνουμε τα rapid tests στο σύνολο του προσωπικού μας, εκπαιδεύοντας συγχρόνως 4 νοσηλευτές που εργάζονται στην επιχείρηση μας.

Τα επιπλέον μέτρα που πήραμε είναι, ο επανασχεδιασμός στις βάρδιες και ο καθορισμός διαλειμμάτων με συγκεκριμένο αριθμό ατόμων.

Η τοποθέτηση υγειονομικών υπαλλήλων σε κάθε βάρδια για την αυστηρή επίβλεψη τήρησης των μέτρων και των αποστάσεων

Η συνεχής ενημέρωση του προσωπικού για την αναγκαιότητα της σωστής τήρησης των μέτρων καθώς και συνεχής εκπαιδεύσεις τόσο του προσωπικού  καθώς και των υπευθύνων των τμημάτων

Ο αυστηρότερος έλεγχος στην είσοδο όχι μόνο της θερμοκρασίας σώματος, κάτι που ήδη εφαρμόζαμε, αλλά και για τα υπόλοιπα συμπτώματα του κορονοϊού όπως ξηρός βήχας, πονοκέφαλος, μυαλγίες κλπ….»

Τέλος η Γενική Δ/ντρια της επιχείρησης, δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει για την άψογη, όπως τη χαρακτήρισε, συνεργασία που είχε με όλες τις υπηρεσίες, τον ΕΦΕΤ, τον ΕΟΔΥ, αλλά και τη Υγειονομική Υπηρεσία Πρέβεζας , που όλο αυτό το διάστημα βρέθηκαν στην επιχείρηση συμβάλλοντας ουσιαστικά στην αντιμετώπιση του προβλήματος..

Ευχαρίστησε επίσης το σύνολο των εργαζόμενων της επιχείρησης, οι οποίοι συμπαραστάθηκαν  και βοήθησαν με κάθε τρόπο, ενώ κάποιοι όπως είπε χαρακτηριστικά «εργάστηκαν ασταμάτητα και ακούραστα όλες αυτές τις ημέρες, για να μπορέσουμε να συντονιστούμε και να οργανωθούμε καλύτερα…»

Ακολουθεί το πλήρες ηχητικό της συνέντευξης της κ. Νίκου, που παραχώρησε στον Βασίλη Ιωάννου και στην εκπομπή «ΚΑΘΕ ΔΕΥΤΕΡΑ στις 10».Ομάδα Σύνταξης
About Ομάδα Σύνταξης 24060 Articles
To PrevezaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.