Η φιλόλογος Σπυριδούλα Γεωργοκίτσου στον Prisma 91,6

Στο ραδιόφωνο του prisma και συγκεκριμένα στην πρωινή εκπομπή που επιμελείται και παρουσιάζει ο Βασίλης Ιωάννου, παραβρέθηκε η καθηγήτρια κ.  Σπυριδούλα Γεωργοκίτσου, ανήμερα της έναρξης των πανελλαδικών εξετάσεων.

Στην έναρξη της συνομιλίας όπως ήταν φυσικό, δόθηκαν ευχές στους μαθητές που «μπήκαν στη μάχη» των εξετάσεων, ενώ έγινε και μια σύντομη ανάλυση των θεμάτων στα οποία διαγωνίστηκαν στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας.

Στη συνέχεια η κ. Γεωργοκίτσου είχε την ευκαιρία μέσα από τη συζήτηση που αναπτύχθηκε και με τις ερωτήσεις που της απεύθυνε ο Βασίλης Ιωάννου, να αναφερθεί αναλυτικά στη δουλειά της στο φροντιστήριο, στα μαθήματα δημιουργικής γραφής που παραδίδει σε νεαρούς μαθητές και στις διακρίσεις που έχει λάβει τόσο η ίδια , όσο και οι μαθητές της σε πανελλήνιους διαγωνισμούς.

Έκανε ειδική αναφορά στην  πρώτη της ποιητική συλλογή με τίτλο «Αντιθέσεις» που  κυκλοφόρησε το 2019 , ενώ όπως είπε ετοιμάζει και τη δεύτερη συλλογή .

Με το κλείσιμο της εκπομπής, οι ακροατές είχαν μάλιστα την ευκαιρία να ακούσουν και το ποίημα που έγραψε η φιλόλογος-ποιήτρια και το οποίο απέσπασε  το 1ο βραβείο στην σατυρική ποίηση για το έτος 2020, στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό ποίησης Κέφαλος.

Ακολουθεί το πλήρες ηχητικό , από τη συνέντευξη της φιλολόγου-ποιήτριας κ. Σπυριδούλας Γεωργοκίτσου, στον Prisma 91,6Μιχάλης Μίχος
About Μιχάλης Μίχος 2867 Articles
Δημοσιογράφος (ΜΑ Επικοινωνία & Νέα Δημοσιογραφία) - Μέλος της ΕΣΠΗΤ (Ένωση Συντακτών Περιοδικού και Ηλεκτρονικού Τύπου), Αρχισυντάκτης του PrevezaToday.gr, Παρουσιάζει καθημερινά το πρωινό ενημερωτικό μαγκαζίνο του Prisma 91,6

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.