Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Πρέβεζας από 02/04 – 08/04/16 φιλοξενεί τη διοργάνωση του εκπαιδευτικού προγράμματος «Συλλέγω Εμπειρίες» για παιδιά

Το πολιτιστικό και εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ταξίδι προς το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος», έχει ως βασικό σκοπό την γνωριμία του κοινού με το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) και τη φιλοσοφία του. Το ΚΠΙΣΝ, που πλησιάζει στην ολοκλήρωσή της κατασκευής του στην περιοχή του Δέλτα Φαλήρου αποτελεί ένα έργο που θα περιλαμβάνει τις νέες σύγχρονες εγκαταστάσεις της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος, καθώς και το Πάρκο Σταύρος Νιάρχος συμβάλλοντας στην προαγωγή της Τέχνης, της Παιδείας και της περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης.

 

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Πρέβεζας «Γυμνασιάρχης Χρ. Κοντός» με αφορμή τη συμμετοχή της στο πρόγραμμα και με αφορμή την παγκόσμια ημέρα Παιδικού Βιβλίου (2 Απριλίου 2016), φιλοξενεί στο χώρο της από τις 2 έως τις 8 Απριλίου 2016, τη διοργάνωση του εκπαιδευτικού προγράμματος «Συλλέγω Εμπειρίες» για παιδιά. Το πρόγραμμα προτρέπει τα παιδιά να ανακαλύψουν με διαφορετικό τρόπο τη διοργάνωση στην πόλη μας ενός σύνθετου καλλιτεχνικού γεγονότος που καλύπτει τη μουσική, το θέατρο, την ανάγνωση αλλά και το περιβάλλον. Οι εκδηλώσεις εντάσσονται στο πλαίσιο του προγράμματος «Ταξίδι προς το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος», που υλοποιείται με την αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), από το ΚΠΙΣΝ σε συνεργασία με την Εθνική Λυρική Σκηνή (www.nationalopera.gr) και το Future Library (www.futurelibrary.gr) και με την υποστήριξη της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος (www.nlg.gr).

Ακολουθούν αναλυτικά οι δράσεις που θα πραγματοποιηθούν στη βιβλιοθήκη μας:

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ « ΣΥΛΛΕΓΩ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ»

 

Σάββατο 2 Απριλίου

     «Η Μικρή Σαρλότ σκηνοθέτης»

Η παιδική λογοτεχνία στην οθόνη. Προβολή της ταινίας η Μικρή Σαρλότ σκηνοθέτης
Δευτέρα  4 Απριλίου 2016

 «Νοτούρνο»:  Η απόλαυση να διαβάζεις μέσα στο σκοτάδι

Φτιάχνουμε τις δικές μας σπηλιές και διαβάζουμε το βιβλίο της Isol, «Νοτούρνο», στο σκοτάδι με τη βοήθεια ενός φακού.

 

Σ  Τρίτη 5 Απριλίου 2016

«Ο κήπος του Ματίς»

Ακολουθούμε τη διαδρομή του ζωγράφου Ματίς στα διάσημα έργα του και οργανώνουμε εργαστήριο κολλάζ με χαρτιά, δημιουργώντας το δικό μας έργο.
 Τετάρτη 6 Απριλίου 2016

«Ο Ηλίας που αγαπούσε τα βιβλία»

 

Ανακαλύπτουμε τα πιο γνωστά βιβλία της παιδικής λογοτεχνίας στο βιβλίο της Julia Donaldson, «Ο Ηλίας που αγαπούσε τα βιβλία». Bιβλία που μας ανοίγουν παράθυρα και μας επιτρέπουν τη θέα σε άλλα βιβλία με τα οποία συγγενεύουν. Tα ψάχνουμε στη βιβλιοθήκη μας και παίζουμε τη σκακιέρα των βιβλίων!
Πέμπτη 7 Απριλίου 2016

«Ο πιλότος και ο Μικρός Πρίγκιπας»

Η πτήση που μας προσφέρει το βιβλίο του Reter Sis «Ο πιλότος και ο Μικρός Πρίγκιπας» είναι η αφετηρία για ένα ταξίδι από το πιο μικρό στο πιο μεγάλο. Βρίσκουμε μέσα στα βιβλία τους μικρούς και τους μεγάλους- τους γίγαντες και τους νάνους.

 

Παρασκευή 8 Απριλίου 2016

«Αλάστρα» – πέρασμα

Διαβάζουμε το βιβλίο «Αλάστρα». Η έννοια του περάσματος σε μια άλλη εποχή σε μια άλλη διάσταση.

 

Με εκτίμηση

Ο εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Πρέβεζας σε θέματα Πολιτισμού

 

 

 

Κοσμάς Κορωναίος

 

Με εκτίμηση

Ο εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Πρέβεζας σε θέματα Πολιτισμού

Κοσμάς ΚορωναίοςΟμάδα Σύνταξης
About Ομάδα Σύνταξης 23990 Articles
To PrevezaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.