Η δημοσιογράφος Βασιλική Σιούτη στον Prisma 91,6: Η Γερμανία ουσιαστικά στηρίζει την Τουρκία σήμερα αν και δεν το λέει επίσημα..

Την Τετάρτη 4 Μαρτίου στις 12 στον prisma radio 91.6 και ” Στο ίδιο έργο θεατές” καλεσμένη τηλεφωνικά του Χρήστου Τσούτση στην εκπομπή ήταν η Βασιλική Σιούτη.

Η Βασιλική Σιούτη είναι έμπειρη και αξιόλογη δημοσιογράφος.
Διαβάζουμε τα κείμενα της στην lifo και το insidestory.gr , ενώ στο παρελθόν την ακούγαμε στην ΕΡΤ OPEN.
Πιο αναλυτικά ξεκίνησε την καριέρα της στην εφημερίδα «Ελευθεροτυπία».
Έχει πραγματοποιήσει αποστολές στα Βαλκάνια, στην Παλαιστίνη και στο Ιράκ.
Κάλυψε ως απεσταλμένη της Ελευθεροτυπίας την επίθεση του ΝΑΤΟ στη Σερβία.
Έχει εργαστεί επίσης στα ραδιόφωνα του Flash 961, Alpha 989 και Αθήνα 984.

Συζητήσαμε μαζί της αναλυτικά για την κατάσταση που επικρατεί στον Έβρο , τα προσφυγικά και μεταναστευτικά κύματα ,τις πολιτικές και τις αποφάσεις της ελληνικής κυβέρνησης αλλά και τις επιδιώξεις και τις ευθύνες του Ερντογαν.

” Αυτό που συμβαίνει σήμερα στον Έβρο είναι ένα κομμάτι ενός παζλ και ενός ποιου σύνθετου ζητήματος..” ”Ενδεχομένως ο κόσμος να μην μπορεί να το δει όλο..”

” Ο Κ. Μητσοτάκης έχει πιο μετριοπαθή θέση και στάση στην εξωτερική πολιτική από την προηγούμενη κυβέρνηση της Ν.Δ και του Α. Σαμαρά..”

” Οι θέσεις της σημερινής κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη και η πρακτική της μάλιστα δεν απέχουν πολύ από τις θέσεις της προηγούμενης κυβέρνησης Τσίπρα…”

” Η διαφορά είναι ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει μεγαλύτερη πίεση από την εκλογική του βάση…” ” Η εκλογική βάση της Ν.Δ είχε την απαίτηση για πιο αυστηρή στάση στο μεταναστευτικό αλλά και προεκλογικά η Ν.Δ είχε δεσμευτεί για κάτι τέτοιο.”

” Η κίνηση του Κ. Μητσοτάκη να καλέσει την ευρωπαϊκή ηγεσία στα σύνορα ήταν η ενδεδειγμένη κίνηση που έπρεπε να γίνει, άλλωστε και η αντιπολίτευση αυτό του είχε προτείνει να κάνει..” ” Να διεθνοποιήσει το πρόβλημα..” ” Η Ελλάδα δεν μπορεί μόνη της να αντιμετωπίσει το πρόβλημα, ειδικά μετά την δεκαετή οικονομική κρίση..”

” Το θέμα τώρα είναι ι αποτέλεσμα θα υπάρξει..”’

” Οι δηλώσεις συμπάθειας που έχουν ξαναακουστεί στο παρελθόν από την Ε.Ε δεν θα φέρουν τα επιθυμητά αποτελέσματα..”

” Υπάρχει πάρα πολύ μεγάλη υποκρισία από τους Ευρωπαίους ηγέτες..”

” Το πρόβλημα δεν λύνεται μόνο με χρηματικά ποσά ανά διαστήματα..”

” Έχουμε ένα ανθρώπινο δράμα..”

” Οι συγκεκριμένοι άνθρωποι στα σύνορα δεν είναι όλοι πρόσφυγες.., έχουμε πολύ μικρές προσφυγικές ροές..”

” Είναι μετανάστες κατά κύριο λόγο από διάφορες χώρες οι περισσότεροι..” ”Δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι όλο αυτό οργανώνεται από την κυβέρνηση Ερντογάν…”

” Και το κάνουν προκλητικά και επιδεικτικά..”

” Ο Ερντογάν εργαλειοποιεί το ανθρώπινο δράμα..”

” Πιέζει και εκβιάζει έτσι την Ευρώπη και την Ελλάδα αντίστοιχα…”

” Το περίεργο είναι πως οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις δεν έχουν προβεί ακόμα σε καταγγελίες…”

” Η Βουλγαρία δεν δέχεται την αντίστοιχη πίεση..αυτό αρκεί για να καταλάβουμε ότι η Τουρκία διαλέγει εκτός από τη Ευρώπη και την Ελλάδα..”

” Η Τουρκία ο επιδιώκει αυτό διότι θέλει να πιέσει την Ε.Ε να την στηρίξει οικονομικά στο σχέδιο της για τις κατ’ εφημισμό ασφαλείς ζώνες..” ” Ο άλλος στόχος είναι η διεκδίκηση του θαλάσσιου πλούτου σε Ελλάδα και Μεσόγειο, γι΄αυτό ασκείται πίεση στην Ελληνική πλευρά..”

” Η Τουρκία έχει ευθύνη για την δημιουργία των προσφυγικών ροών…” ” Συμμετείχε άλλωστε στην πολεμική επίθεση στην Συρία..”

”Η Γερμανία ουσιαστικά στηρίζει την Τουρκία σήμερα αν και δεν το λέει επίσημα… προμηθεύει άλλωστε όπλα επίσημα στο Τουρκικό κράτος..”Μιχάλης Μίχος
About Μιχάλης Μίχος 3090 Articles
Δημοσιογράφος (ΜΑ Επικοινωνία & Νέα Δημοσιογραφία) - Μέλος της ΕΣΠΗΤ (Ένωση Συντακτών Περιοδικού και Ηλεκτρονικού Τύπου), Αρχισυντάκτης του PrevezaToday.gr, Παρουσιάζει καθημερινά το πρωινό ενημερωτικό μαγκαζίνο του Prisma 91,6

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.