Η Αντιπεριφερειάρχης Ηπείρου Σταυρούλα Μπραΐμη- Μπότση στην εκπομπή του Βασίλη Ιωάννου «ΚΑΘΕ ΔΕΥΤΕΡΑ στις 10»: Απαιτείται να καθοριστούν με σαφήνεια οι αρμοδιότητες του κάθε θεσμού της Αυτοδιοίκησης

Πολύ ενδιαφέρουσα ήταν η συνέντευξη που παραχώρησε η Σταυρούλα Μπραΐμη- Μπότση, στον  prisma  91,6 και συγκεκριμένα στην εκπομπή «ΚΑΘΕ ΔΕΥΤΕΡΑ στις 10», που επιμελείται και παρουσιάζει ο Βασίλης Ιωάννου.

Η Αντιπεριφερειάρχης Ηπείρου, αρμόδια για θέματα Περιβάλλοντος, Εμπορίου και Ανάπτυξης  , αναφέρθηκε στην μακρόχρονη πολιτική της διαδρομή, μίλησε για τα προβλήματα της Αυτοδιοίκησης  και απάντησε σε πολλά ερωτήματα που τέθηκαν και αφορούσαν  θέματα αρμοδιότητας  της Περιφέρειας Ηπείρου και όχι μόνο.

Ειδικότερα στο ερώτημα που τέθηκε από τον Βασίλη Ιωάννου, για το πώς βλέπει το θεσμό της Αυτοδιοίκησης, μετά από τη μακρόχρονη διαδρομή της στη Νομαρχία, στο Δήμο και την Περιφέρεια, η κ. Μπραΐμη τόνισε μεταξύ άλλων :

«Η αλήθεια είναι ότι το σύστημα της Αυτοδιοίκησης, χρήζει μεγάλης βελτίωσης… Ένα μεγάλο πρόβλημα είναι ότι οι θεσμοί της Αυτοδιοίκησης εξαρτώνται από την  κεντρική εξουσία, κυρίως μέσω των πόρων και το επόμενο μεγάλο  περίβλημα είναι η εμπλοκή του ενός θεσμού στις αρμοδιότητες του άλλου. Πολλές φορές τις αδυναμίες του 1ου βαθμού, έρχεται η Περιφερειακή διοίκηση να καλύψει… Θα πρέπει άμεσα να καθοριστούν με σαφήνεια οι αρμοδιότητες του κάθε θεσμού…»

« Μου λείπει ο Δήμος, μου λείπει  η επαφή και η εγγύτητα με τους πολίτες. Όποιος έχει διατελέσει Δήμαρχος το αισθάνεται αυτό..»

“Ο Περιφερειάρχης μπορεί μεν να είναι συγκεντρωτικός, έχει όμως πολλά συγκριτικά πλεονεκτήματα..”

Αναφορικά με τη συνεργασία της με τον κ. Καχριμάνη, για τον συγκεντρωτικό του χαρακτήρα και  την αίσθηση που δίνει ότι λειτουργεί περισσότερο ως Περιφερειάρχης Ιωαννίνων και όχι Ηπείρου η Αντιπεριφερειάρχης σημείωσε :

 «Δεν μ’ ενδιαφέρει καθόλου η άποψη κάποιων, που μου καταλογίζουν ότι μετακινήθηκα πολιτικά. Άποψή μου ήταν πάντα, ότι η Αυτοδιοίκηση επιτρέπει τις συνεργασίες….

Με τον κ. Καχριμάνη έχουμε πάρα πολύ καλή συνεργασία, είναι μεν συγκεντρωτικός, γιατί ο επικεφαλής πρέπει όλα να τα ελέγχει, χωρίς βέβαια να πνίγει τους συνεργάτες του..έχει όμως πολύ μεγάλα συγκριτικά πλεονεκτήματα, όπως είναι η εμπειρία η γνώση, η εργατικότητα….

Υπάρχει πράγματι μια κεντροβαρικότητα προς τα Γιάννενα, όμως γίνονται έργα σε όλη την Περιφέρεια…

Διαπιστώνω  στις συζητήσεις που έχω με τον κ. Καχριμάνη και αυτό με εκπλήσσει ,  ότι γνωρίζει όλα τα προβλήματα και έχει πλάνο για όλη την Ήπειρο…»

Στη συνέχεια και μέσα από ερωτήσεις που υπέβαλλε ο Βασίλης Ιωάννου, η Αντιπεριφερειάρχης αναφέρθηκε σε θέματα αρμοδιότητάς της και ειδικότερα για τις ΑΠΕ, για την ανάγκη η Περιφέρεια Ηπείρου να προχωρήσει στη χωροθέτηση  δραστηριοτήτων, μίλησε για το Περιφερειακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης που αυτή την περίοδο συντάσσεται, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην πρόταση που η Περιφέρεια Ηπείρου κατέθεσε, για την οικονομική στήριξη των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων…

Ακολουθεί βιντεοσκοπημένη ολόκληρη η συνέντευξη της Σταυρούλας Μπραΐμη, στο radio prisma  και στην εκπομπή του Βασίλη Ιωάννου «ΚΑΘΕ ΔΕΥΤΕΡΑ στις 10».

 Ομάδα Σύνταξης
About Ομάδα Σύνταξης 24061 Articles
To PrevezaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.