Η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Κοινωνικής Πολιτικής και Παιδείας Πρέβεζας Αθηνά Κωνσταντάκη στον Prisma 91,6 για τις φετινές εκδηλώσεις

Την Παρασκευή 19 Ιουνίου στις 12 στον prisma radio 91.6 και ”Στο ίδιο έργο θεατές” καλεσμένη του Χρήστου Τσούτση στο στούντιο της εκπομπής ήταν η κα. Αθηνά Κωνσταντάκη.

Η κα. Κωνσταντάκη είναι Αντιδήμαρχος Κοινωνικής πολιτικής, Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Πρέβεζας.
Στο επιστημονικό της αντικείμενο δραστηριοποιείτε και είναι μάχιμη και αξιόλογη αρχαιολόγος. Συζητήσαμε αναλυτικά μαζί της και μας ανέπτυξε το Πολιτιστικό Πρόγραμμα του Δήμου Πρέβεζας για το φετινό Καλοκαίρι, το οποίο θα ξεκινήσει επίσημα στις 12 Ιουλίου και θα ολοκληρωθεί στις 4 Σεπτεμβρίου.
Επίσης κουβεντιάζουμε για την προετοιμασία και τις σκέψεις για τις εκδηλώσεις που σχετίζονται με την συμπλήρωση 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση, αλλά και την συνεργασία που έχει ξεκινήσει με την επιτροπή “Ελλάδα 2021” . Πιο αναλυτικά η κα. Αντιδήμαρχος αναφέρθηκε στο θετικό γεγονός της διεξαγωγής του Jazz Festival το οποίο θα πραγματοποιηθεί και φέτος τελικά, ως διήμερο φεστιβάλ τον μήνα Αύγουστο αλλά και της σημαντικής διοργάνωσης του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ στο θερινό Κινηματογράφο. Τέλος κάναμε μια κουβέντα μαζί της για το άνοιγμα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης αλλά και την επανέκδοση του ιστορικού και επιτυχημένου περιοδικού ”Πρεβεζάνικα Χρονικά”.

” Ως Δήμος Πρέβεζας είχαμε ξεκινήσει τον προγραμματισμό των εκδηλώσεων της φετινής χρονιάς για το καλοκαίρι πριν την καταιγίδα της πανδημίας…” ” Παρόλες τις αντιξοότητες κάναμε ένα πλήρες πρόγραμμα και με αθλητικές δραστηριότητες..”

” Όσο αφορά τις πολιτιστικές εκδηλώσεις τις χωρίζουμε σε δύο μεγάλες κατηγορίες. Τις εκδηλώσεις που επιμελείται ο Δήμος με ελεύθερη είσοδο για το κοινό και τις εκδηλώσεις ιδιωτικών παραγωγών κυρίως θεατρικών…” ” Ως Δήμος επιλέξαμε να πραγματοποιήσουμε εκδηλώσεις σε δυο εμβληματικούς χώρους όπως το Ρωμαϊκό ωδείο της Νικόπολης και το Δημοτικό Κηποθέατρο Γ. Ρίτσος..” ” Επιλέξαμε αυτούς τους χώρους και για να είναι ελεγχομένη είσοδο προς το κοινό , θέλουμε να διαμορφώσουμε όσο το δυνατό ασφαλέστερο πλαίσιο πρόσβασης στο κοινό εν αναμονή και των πρωτοκόλλων που θα βγουν από το Υπουργείο…”

” Το Ρωμαϊκό ωδείο είναι ένας αγαπητός χώρος όχι μόνο για τους Πρεβεζάνους αλλά και για όλους τους πολίτες. Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν το μήνα Αύγουστο και θα ξεκινήσουν στις 3 Αυγούστου με την Αυγουστιάτικη πανσέληνο…”

” Θα ακολουθήσει μια εξαιρετική συναυλία με τον Παναγιώτη Μάργαρη ο οποίος θα παρουσιάσει στο κοινό τη νέα του δουλειά Πρελούδιο Στον Έρωτα..”

” Οι εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν στις 23 Αυγούστου..” ” Στο Κηποθέατρο οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν την παραμονή του Δεκαπενταύγουστου με ένα παραδοσιακό τόνο, καθώς θα έχουμε την συναυλία με τον Πετρο-Λούκα Χαλκιά τον δικό μας Κώστα Μήτση και την Αρετή Κετιμέ η οποία και αυτή θα είναι δωρεάν για το κοινό..”

” Τις συγκεκριμένες εκδηλώσεις τις είχαμε προγραμματίσει από την αρχή…” ” Για πρώτη φορά θα πραγματοποιηθούν τρεις καλοκαιρινές εκδηλώσεις του Δήμου στο Ρωμαϊκό Ωδείο της Νικόπολης και θέλω να ευχαριστώ γι’ αυτό το λόγο αλλά και για την συνεργασία την Εφορεία Αρχαιοτήτων Πρέβεζας…”

” Είμαστε σ’ αναμονή των επίσημων εξαγγελιών , υπεύθυνοι για τις εξωτερικές θεατρικές παραστάσεις είναι οι ιδιώτες επιχειρηματίες που τις διοργανώνουν..Εμείς ως Δήμος θα είμαστε έτοιμοι να παράσχουμε κάθε δυνατή βοήθεια…” ” Οι θεατρικές παραστάσεις που θα έρθουν είναι και αυτές αξιόλογες..”

” Έχουμε καταγράψει όλα τα προβλήματα που αντιμετοπίζει το Κηποθέατρο..”

” Έγινε ένας καθαρισμός, μια αποκατάσταση σε προβλήματα των τουαλετών, προσπαθούμε να κάνουμε μια συντήρηση…”

” Για πρώτη φορά θα φιλοξενήσουμε ένα φεστιβάλ ντοκιμαντέρ , όπου θα έχουμε εργαστήρια για μικρά παιδιά , ενός Φεστιβάλ που θέλουμε να πάρει μόνιμο χαρακτήρα στην περιοχή της Ηπείρου , με αρκετές προβολές ταινιών μικρού μήκους..” ” Στην προσπάθεια συμμετάσχει και ο Δήμος Αρταίων…”

” Το Jazz festival επιστρέφει.., είναι ένα όμορφο νέο..” ” Θα πραγματοποιηθεί δύο μέρες τον Αύγουστο στο χώρο του Δημοτικού Κηποθεάτρου..” ” Η άποψη μου είναι από την στιγμή που κάτι γίνεται και λειτουργεί και αποδίδει δεν υπάρχει κανένας λόγος αυτό να διακοπεί…”

” Αυτό που μπορούμε να κάνουμε εμείς είναι να το ενδυναμώσουμε και να το στηρίξουμε..”

” Έχουμε την θέληση να δώσουμε ώθηση στο θερινό κινηματογράφο στην πόλη..”

” Θέλουμε να γίνει μια συντονισμένη προσπάθεια για τις δράσεις και τις εκδηλώσεις για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την ελληνική επανάσταση…”

” Είναι κάτι που έχει τονίσει και ο ίδιος ο Δήμαρχος..”

” Για όλες αυτές τις δράσεις θα συσταθεί μια τετραμελής επιτροπή. Τα μέλη της επιτροπής θα είναι ο Δήμαρχος , ο Σεβασμιότατος , ο κ. Καράμπελας και εγώ..”

” Αυτό που θέλουμε είναι να μείνει κάτι στην πόλη..”Μιχάλης Μίχος
About Μιχάλης Μίχος 2888 Articles
Δημοσιογράφος (ΜΑ Επικοινωνία & Νέα Δημοσιογραφία) - Μέλος της ΕΣΠΗΤ (Ένωση Συντακτών Περιοδικού και Ηλεκτρονικού Τύπου), Αρχισυντάκτης του PrevezaToday.gr, Παρουσιάζει καθημερινά το πρωινό ενημερωτικό μαγκαζίνο του Prisma 91,6

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.