Η Αντιδήμαρχος Αθηνά Κωνσταντάκη, στην εκπομπή του Βασίλη Ιωάννου

Μια ενδιαφέρουσα, από κάθε άποψη, συνέντευξη παραχώρησε η αντιδήμαρχος Κοινωνικής πολιτικής, Παιδείας και Πολιτισμού κ. Αθηνά Κωνσταντάκη στον Βασίλη Ιωάννου , το πρωινό της Τρίτης 21 Γενάρη, στον PRIMA 91,6.

H αντιδήμαρχος Πρέβεζας, απάντησε σε πολλές ερωτήσεις που αφορούσαν θέματα της επικαιρότητας, όπως το τραγικό ναυάγιο με τους μετανάστες, η πρόσφατη επίσκεψη της Υπουργού Πολιτισμού στην περιοχή, το χριστουγεννιάτικο χωριό, αλλά και σε θέματα που αφορούν τους τομείς που είναι αρμόδια .

Για την φιλοξενία και την στήριξη των προσφύγων η κ Κωνσαντάκη τόνισε:

« Ο Δήμος μέσα από τις δομές του ανταποκρίθηκε από την πρώτη στιγμή, στις ανάγκες της φιλοξενίας αυτών των ανθρώπων, μέχρι τη στιγμή που διοχετεύθηκαν σε μόνιμες δομές. Λειτούργησε ένα πολύ καλό δίκτυο με υπαλλήλους  και εθελοντές, το οποίο και βοήθησε σημαντικά αυτούς τους ανθρώπους που είχαν την ανάγκη μας»

Για την επίσκεψη της Υπουργού Πολιτισμού, και στην επισήμανση του Βασίλη Ιωάννου ότι ήταν λάθος της που δεν ενημέρωσε τους τοπικούς φορείς η αντιδήμαρχος συμφώνησε μ’ αυτή την παρατήρηση, ενώ ενημερώνοντας για τα έργα που εκτελούνται στην περιοχή τόνισε συγκεκριμένα:

«Ο νομός Πρέβεζας και ο Δήμος από την πλευρά των έργων ανάδειξης  θεάτρων είναι ιδιαίτερα ευνοημένος, αφού τόσο στη Νικόπολη , όσο και στην Κασσώπη γίνονται έργα τα οποία και θα δώσουν άλλο στίγμα στο πολιτιστικό τοπίο της περιοχής.»

Για τις Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις και το «χωριό της χαράς», τόνισε ότι όλα πήγαν καλά και παρατηρήθηκε μεγαλύτερη κίνηση στην αγορά. Το χωριό λειτούργησε καλά, αλλά χρειάζεται μεγαλύτερη βοήθεια από εθελοντές ελπίζοντας ότι του χρόνου θα υπάρξει καλύτερη προετοιμασία.

Η κ. Κωνσταντάκη στη συνέχεια είχε την ευκαιρία να απαντήσει σε σχετικές ερωτήσεις που τέθηκαν και αφορούσαν  ζητήματα αρμοδιότητάς της, όπως ήταν η πρόνοια και η λειτουργία των δομών του Δήμου, η Παιδεία και τα προβλήματα στις σχολικές υποδομές, ο πολιτισμός και ο σχεδιασμός των εκδηλώσεων.

Συγκεκριμένα τόνισε ότι το τμήμα πρόνοιας είναι η πιο οργανωμένη υπηρεσία του δήμου, με πάρα πολλές δομές και με ευρεία γκάμα παροχής υπηρεσιών προς τους πολίτες (βοήθεια στο σπίτι, κοινωνικό παντοπωλείο και φαρμακείο, κέντρο υποστήριξης γυναικών κλπ)

Μεταξύ των άλλων η αντιδήμαρχος τόνισε ότι «Σχεδιάζουμε μέσα στην άνοιξη να υπάρξει  μια ημερίδα παρουσίασης όλων των δομών του δήμου, προκειμένου να παρουσιαστεί το έργο και να ενημερωθούν όλοι οι πολίτες…»

Αναφέρθηκε για τις ανάγκες που αντιμετωπίζουν οι κτιριακές εγκαταστάσεις των σχολείων του δήμου, τονίζοντας ότι στόχος τους είναι τόσο το Μουσικό σχολείο όσο και το ΕΕΕΕΚ στη Σαμσούντα να αποκτήσουν νέα σύγχρονα διδακτήρια.

Αναφερόμενη στον προγραμματισμό των εκδηλώσεων του νέου έτους η κ. Κωνσταντάκη τόνισε συγκεκριμένα:

«Στα τέλη του μήνα, αρχές του άλλου θα ανακοινωθεί το καλεντάρι των εκδηλώσεων. Έχουμε ζητήσει από τους πολιτιστικούς συλλόγους του δήμου να καταθέσουν τους προτάσεις τους προκειμένου έγκαιρα να κάνουμε τον προγραμματισμό. Να γίνει μια καταγραφή, ένα μητρώο για τη δράση και τη λειτουργία όλων των συλλόγων του δήμου.»Μιχάλης Μίχος
About Μιχάλης Μίχος 3062 Articles
Δημοσιογράφος (ΜΑ Επικοινωνία & Νέα Δημοσιογραφία) - Μέλος της ΕΣΠΗΤ (Ένωση Συντακτών Περιοδικού και Ηλεκτρονικού Τύπου), Αρχισυντάκτης του PrevezaToday.gr, Παρουσιάζει καθημερινά το πρωινό ενημερωτικό μαγκαζίνο του Prisma 91,6

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.