“Γκάφα” του Στέργιου Γιαννάκη για τις επισκέψεις υπουργών ναυτιλίας στην Πρέβεζα! -Απάντηση και από τον Κώστα Μπάρκα

Εντύπωση προκάλεσαν όσα ανέφερε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας του νομού μας Στέργιου Γιαννάκη κατά την τελετή υποδοχής πρωτοετών στην ΑΕΝ Πρέβεζας καθώς απευθυνόμενος στον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Πλακιωτάκη, είπε:

“Είναι μεγάλη τιμή για την πόλη της Πρέβεζας και το Νομό και ιδιαίτερα για την Ακαδημία μας η σημερινή σας παρουσία. Και είναι ακόμη πιο ιδιαίτερη τιμή, όταν αναλογιστούμε ότι Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας έχει να επισκεφθεί το Νομό μας εδώ και 28 ολόκληρα χρόνια. Ήταν τότε που ο Υπουργός Αριστοτέλης Παυλίδης, πάλι με Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, κράτησε στην πόλη μας τη σχολή μας, όταν αντίστοιχες σχολές σε άλλες πόλεις έκλειναν”.

Η παραπάνω πρόταση φαίνεται πως δεν είναι αληθής  καθώς μόλις πριν μερικούς μήνες ο  τότε Υπουργός Ναυτιλίας Φώτης Κουβέλης  στις 04/04/2019 επισκέφθηκε και πάλι την ΑΕΝ (δείτε εδώ).  Δυο χρόνια ακριβώς νωρίτερα στις 24 Οκτωβρίου 2017 ο τότε Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτης Κουρουμπλής (δείτε εδώ)  επίσης είχε επισκεφθεί την Πρέβεζα και την ΑΕΝ.

Στο διάστημα δε αυτό ο κ Γιαννάκης ήταν βουλευτής Πρέβεζας οπότε είναι λίγο δύσκολο οι επισκέψεις αυτές να του είχαν διαφύγει και γι αυτό είναι απορίας άξιο πώς ο βουλευτής υπέπεσε στο σφάλμα να κάνει τη συγκεκριμένη αναφορά.

Για τις δηλώσεις του Στέργιου Γιαννάκη ο βουλευτής Πρέβεζα του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Μπάρκας έκανε την εξής ανακοίνωση:

Δελτίο Τύπου

Κώστας Μπάρκας: Περί επισκέψεων Υπουργών Ναυτιλίας στην ΑΕΝ Ηπείρου

 Υποδεχόμαστε με τον προσήκοντα σεβασμό τον αρμόδιο Υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας, κ. Πλακιωτάκη, στην Πρέβεζα και στην Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού Ηπείρου. Εντούτοις, τα τελευταία δύο χρόνια δεν ήταν ο μόνος Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, που επισκέφθηκε την Πρέβεζα και την Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού. Αντιθέτως, μέσα σε αυτά τα δύο χρόνια είχαμε την χαρά και την τιμή να υποδεχθούμε διαδοχικά στην Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού Ηπείρου, με έδρα την Πρέβεζα, και μετά από απουσία δεκαετιών των εκάστοτε αρμόδιων Υπουργών Εμπορικής Ναυτιλίας, τους κ.κ Κουρουμπλή, την 27η Οκτωβρίου 2017 και Κουβέλη, την 4η Απριλίου 2019.

Μάλιστα, επί θητείας των εν λόγω Υπουργών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, η Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού Ηπείρου με έδρα την Πρέβεζα κατέστη η μεγαλύτερη σε αριθμό σπουδαστών Ακαδημία Πλοιάρχων σε όλη την Ελλάδα, αποτελώντας έναν ουσιαστικό αναπτυξιακό πόλο για την ευρύτερη περιοχή. Επίσης, επί θητείας των αρμόδιων Υπουργών δρομολογήθηκε η πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, γεγονός που είχε να συμβεί επίσης για δεκαετίες.

Προς αποκατάσταση της αλήθειας λοιπόν απέναντι στην κατασκευή μιας ψεύτικης πραγματικότητας, μόνο και μόνο για την εξυπηρέτηση κομματικών επιδιώξεων, παραθέτουμε ενδεικτικές φωτογραφίες, που δημοσιεύθηκαν στα Τοπικά Μέσα Ενημέρωσης, από τις επισκέψεις των Υπουργών Εμπορικής Ναυτιλίας κ.κ. Κουρουμπλή και Κουβέλη αντίστοιχα στην Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού Ηπείρου με έδρα την Πρέβεζα.

 


Μιχάλης Μίχος
About Μιχάλης Μίχος 3075 Articles
Δημοσιογράφος (ΜΑ Επικοινωνία & Νέα Δημοσιογραφία) - Μέλος της ΕΣΠΗΤ (Ένωση Συντακτών Περιοδικού και Ηλεκτρονικού Τύπου), Αρχισυντάκτης του PrevezaToday.gr, Παρουσιάζει καθημερινά το πρωινό ενημερωτικό μαγκαζίνο του Prisma 91,6

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.