Γιώργος Θεοδόσης στον Prisma 91,6 : “Ευεργετικές οι 120 δόσεις σε όσους είναι κοντά στην σύνταξη. “

Αναλυτική ενημέρωση για όλα τα φορολογικά θέματα, στις 120 δόσεις αλλά και τον ΕΝΦΙΑ έκανε με παρέμβαση του στον Prisma 91,6, ο πρόεδρος της Ένωσης φοροτεχνικών, ελεύθερων επαγγελματιών, Άρτας-Φίλιππιάδας Γιώργος Θεοδόσης.

Όπως ανέφερε το δεύτερο εξάμηνο του κάθε έτους, είναι αυτό που αποκαλούμε ο “Γολγοθάς” για τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις.

Είναι η πληρωμή του ΕΝΦΙΑ, ότι προκύψει από τέλη κυκλοφορίας, η επίπτωση από το κόστος πετρελαίου θέρμανσης που δεν ξέρουμε ακόμα που θα κυμανθεί η τιμή του όταν ξεκινήσει η διάθεση του.

Η ανάρτηση των εκκαθαριστικών του ΕΝΦΙΑ είναι διαθέσιμη από την 1η Σεπτεμβρίου και είναι στον προσωπικό λογαριασμό κάθε φορολογούμενου μέσα στο Taxis,ωστόσο να  επισημάνουμε ότι όταν πρόκειται για αντρογυνα γίνεται ξεχωριστή εκκαθάριση στα ακίνητα και καλούμαστε να πληρώσουμε την πρώτη δόση στις 30 Σεπτεμβρίου.

Αναφορικά με την ρύθμιση των 120 δόσεων, είκοσι ένα χρήσιμο εργαλείο ειδικά σε αυτούς που έχουν υψηλά χρέη, ιδιαίτερα ευεργετικό όσοι χρωστούν στα ασφαλιστικά ταμεία ειδικά για αυτούς που ήταν κοντά στην σύνταξη.

Μπορεί να υπολογιστεί ξανά το ποσό των οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία, να πέσει κάτω από 20 χιλιάδες ευρώ, θα έχουν το δικαίωμα να βγουν σε σύνταξη και να παρακρατείται ουσιαστικά η οφειλή που θα έχει δημιουργηθεί από την μηνιαία σύνταξη που θα καταλαμβάνουν.Μιχάλης Μίχος
About Μιχάλης Μίχος 3071 Articles
Δημοσιογράφος (ΜΑ Επικοινωνία & Νέα Δημοσιογραφία) - Μέλος της ΕΣΠΗΤ (Ένωση Συντακτών Περιοδικού και Ηλεκτρονικού Τύπου), Αρχισυντάκτης του PrevezaToday.gr, Παρουσιάζει καθημερινά το πρωινό ενημερωτικό μαγκαζίνο του Prisma 91,6

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.