Γιώργος Νίτσας στον Prisma 91,6: “Δεν μπορεί ο Δήμος Πάργας να δέχεται τόσους τουρίστες και αν υπάρχει πιθανό κρούσμα εκεί να έρθει στην Πρέβεζα”- “Αύριο θα υπάρχει μια μίνι σύσκεψη των αρχηγών των παρατάξεων”

Την Τρίτη 30 Ιουνίου στις 12 στον prisma radio 91.6 και ”Στο ίδιο έργο θεατές” καλεσμένος του Χρήστου Τσούτση τηλεφωνικά στην εκπομπή ήταν ο Γιώργος Νίτσας.

O κ. Νίτσας είναι έμπειρος αυτοδιοικητικός , Δημοτικός Σύμβουλος Πρέβεζας, επικεφαλή της Παράταξης ”Ανάπτυξη Τώρα”.

Κάναμε μια ενδιαφέρουσα συζήτηση μαζί του και ακούσαμε αναλυτικά την άποψη του κ. Νίτσα για μια σειρά θεμάτων. Μας παρουσίασε αναλυτικά αρχικά το σκεπτικό του και της παράταξης τους, αλλά και την αγωνία συνολικά της τοπικής κοινωνίας για το ξενοδοχείο ”καραντίνας” που έχει επιλεγεί για πιθανά κρούσματα από covid 19 και βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της πόλης της Πρέβεζας. Ο κ. Νίτσας μας μετέφερε την πρόταση που που κατέθεσε η παράταξη του για συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο και έκδοση ψηφίσματος για το ξενοδοχείο καραντίνας. Επίσης ακούσαμε το σχόλιο του για τις συνεδριάσεις που ακολουθούνται στο Δημοτικό Συμβούλιο αλλά και την άποψη του για την φετινή καλοκαιρινή σεζόν που έχει ξεκινήσει και την προβολή της περιοχής μας. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε η άποψη του για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στο Μονολίθι αλλά και την ευρύτερη περιοχή, τις αλλαγές στην κυκλοφοριακή κίνηση πλησίον της παραλίας αλλά και τους κόμβους εισόδους προς την παραλία.

” Υπάρχει μια έκδηλη ανησυχία σε όλη την περιοχή γι’ αυτήν την επιλογή…Μια λανθασμένη επιλογή..”

” Μια επιλογή να οριστεί γι΄όλο το νομό ένα ξενοδοχείο καραντίνα στο ιστορικό κέντρο της πόλης…”

”Από την πρώτη στιγμή εκδηλώσαμε την αντίδραση μας και την αντίθεση μας σ’ αυτή την προοπτική…” ”Καλέσαμε αμέσως να συζητηθεί το θέμα και να υπάρξει ψήφισμα στο Δημοτικό Συμβούλιο δια ζώσης..”

” Το θέμα αφορά όλη την τοπική κοινωνία.., πρέπει να κάτσουμε όλοι μαζί σ΄ ένα τραπέζι και να δούμε πως θα αλλάξουμε αυτή την επιλογή του Υπουργείου…” ” Δεν είναι θέμα μόνο Δημάρχου, της δικιάς μας Παράταξης ή ορισμένων καταστημάτων…”

” Εμείς ενημερωθήκαμε με την απόφαση του Υπουργείου για το τι ακριβώς γίνεται…, θεωρώ ότι τοπικοί παράγοντες όπως και σύλλογοι γνωρίζανε γι’ αυτή την προοπτική όπως και ο Δήμος είχε γνώση….”

” Δεν μπορεί να μην είχε γνώση ο κ. Δήμαρχος αφού συναντήθηκε με τον υπουργό πρόσφατα ,..επειδή ακούμε πολλά την τελική επιλογή την έχει το Υπουργείο Τουρισμού..δεν είναι θέμα ιδιώτη…” ” Ήταν άστοχη ενέργεια αφού δεν αξιολόγησε όλους τους παραμέτρους και τους κινδύνους…”

” Είμαστε κάθετα αντίθετα..” ” Δεν μπορεί ο Δήμος Πάργας να δέχεται τόσους τουρίστες και αν υπάρχει πιθανό κρούσμα εκεί να έρθει 50 χιλιόμετρα μακριά εντός του ιστού της πόλης της Πρέβεζας…”

” Συζήτησα σ’ αυτή την κατεύθυνση με τον κ. Δήμαρχο σήμερα…” ” Θα το παλέψουμε και πρέπει να ήμαστε σε κοινό μέτωπο..”

” Η ”Ανάπτυξη Τώρα” ποτέ δεν έκανε μια στείρα αντιπολίτευση…” ” Αύριο το πρωί θα υπάρχει μια μίνι σύσκεψη πριν το Δημοτικό Συμβούλιο των αρχηγών των παρατάξεων…”

” Δεν μπορεί ένας Δήμος να συνεδριάζει δια περιφοράς…”

” Στην Δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα..η δια ζώσης συζήτηση δεν μπορεί να αντικατασταθεί και ας υπάρχουν ορισμένες φορές και αντιπαραθέσεις…”

” Την εποχή του κορωνοϊού καταστρατηγήθηκαν πολλές δημοκρατικές διαδικασίες στο ‘α βαθμό αυτοδιοίκησης σ΄ολόκληρη την χώρα..”

” Η προβολή της περιοχής μας δεν ξεκίνησε τώρα…”

” Η καλύτερη προβολή είναι όταν έχουμε τον επισκέπτη εδώ…, όταν βλέπει από κοντά τα μνημεία μας , γεύεται την ωραία γαστρονομία μας και επισκέπτεται τις παραλίες..” ” Δεν πρέπει να μηδενίζουμε.., ήδη η προβολή είχε αρχίσει εδώ και τρία χρόνια..” ” Έχει γίνει μια σημαντική παρέμβαση σήμερα…” ” Η όποια κριτική θα γίνει τον Σεπτέμβριο…” ” Η Δημοτική Αρχή μας ρώτησε για κάτι ούτε έλαβε γνώσει τις προτάσεις μας…”Μιχάλης Μίχος
About Μιχάλης Μίχος 2888 Articles
Δημοσιογράφος (ΜΑ Επικοινωνία & Νέα Δημοσιογραφία) - Μέλος της ΕΣΠΗΤ (Ένωση Συντακτών Περιοδικού και Ηλεκτρονικού Τύπου), Αρχισυντάκτης του PrevezaToday.gr, Παρουσιάζει καθημερινά το πρωινό ενημερωτικό μαγκαζίνο του Prisma 91,6

1 Comment

 1. Δεν μπορεί από τη μια να θέλετε νέο νοσοκομείο ή εκσυγχρονισμό με ΜΕΘ και στελέχωση του υπάρχοντος και από την άλλη να αρνηστε να δέχεστε πιθανών κρούσματα.
  1.τα ξενοδοχεία που επιλέχθηκαν είχαν κάνει αίτηση για αυτό.
  2.Αν θες να κάνεις σοβαρή προσπάθεια ανάδειξης της πόλης ως τουριστικό προορισμό θα πρέπει να έχεις και τις ανάλογες υποδομές για τη διαχείριση επικυνδινων περιστατικών.
  Αυτό πρέπει να το εκμεταλλευτούμε ως προτέρημα της πόλης και όχι ως μειονέκτημα.
  Είναι σαν να λες ξηλωστε τους απιδινωτες γιατί φοβάται ο τουρίστας μην πάθει καρδιά!
  Κάποια στιγμή πρέπει να σταματήσει αυτή η αντιπολίτευση για την αντιπολίτευση δεν έχει καμία λογική.
  Η πρωτοβουλία για αντιμετώπιση τέτοιων περιστατικών δείχνει σοβαρότητα και οργάνωση.
  Δεν μπορούμε να γυρνάμε την πλάτη και να ξορκίσουμε το καλό με σκόρδα

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.