Γιάννης Μπούρης: Έχουν εγκριθεί τα χρήματα για το OPEN MALL, το πρόγραμμα μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης

Την Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου στις 12 στον prisma 91.6 και ”Στο ίδιο έργο θεατές” καλεσμένος του Χρήστου Τσούτση στο στούντιο της εκπομπής ήταν ο Γιάννης Μπούρης.
Ο κ. Μπούρης είναι Πρόεδρος του Εμπορικού Επιμελητηρίου Πρέβεζας, έμπειρος επαγγελματίας με χρόνια παρουσίας στο χώρο του λιανικού εμπορίου.
Επίσης είναι εκλεγμένος Αντιπρόεδρος, ως εκπρόσωπος και του Επιμελητηρίου Πρέβεζας, στο Δ.Σ της Διαχειριστικής Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Δυτικής Ελλάδος – Πελοποννήσου – Ηπείρου & Ιονίων Νήσων που έχει την έδρα της στην Πάτρα.
Συζητήσαμε αναλυτικά μαζί του για την τουριστική κίνηση τους μήνες του καλοκαιριού και την βιωσιμότητα των επιχειρήσεων στην περιοχή μας, την εικόνα που επικρατεί στην αγορά και την πραγματική οικονομία αλλά τέλος σχολιάζουμε και τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού στην Θεσσαλονίκη σχετικά με την οικονομία.
Ο κ. Μπούρης μας ενημέρωσε για τις δράσεις και το προχώρημα του OPEN MALL , αλλά και την κατάσταση που επικρατεί με το πρόγραμμα LEADER της ΕΤΑΝΑΜ .

” H οικονομία το τελευταίο καιρό πριν την πανδημία έδειχνε ενθαρρυντικά σημάδια..”
” Ο τουρισμός συμβάλει κυρίαρχα στο ΑΕΠ της χώρας και όπως τόνιζαν οι ειδικοί,οικονομικοί αναλυτές και tour operators προβλέπονταν αύξηση κίνηση γι’ φέτος το καλοκαίρι από ξένους επισκέπτριες..”
” Δυστυχώς μας εμφανίστηκε το υγειονομικό πρόβλημα με την πανδημία και το σκηνικό άλλαξε..”
” Όλοι οι ελεύθεροι επαγγελματίες κληθήκαμε να κλείσουμε τις επιχειρήσεις μας και να βάλουμε πλάτη, ορθώς κατά την γνώμη μου , στις 15 Μάρτη ,για δυο και τρεις μήνες , με όλες τις επιπτώσεις..”
” Το υγειονομικό κομμάτι αντιμετωπίζεται και θα αντιμετωπιστεί..” ” Στο κομμάτι της οικονομίας έχουμε νέα δεδομένα ..”
” To επιχειρείν ήταν σε δύσκολη κατάσταση μετά τα δέκα χρόνια της μακροχρόνιας κρίσης, ήρθε και αυτή η κρίση τώρα η οποία λειτουργεί ως τροχοπέδη στην όποια προσπάθεια..” ” Η εικόνα λοιπόν δεν είναι καλή..”
” Μιλάμε για μια ύφεση που ευελπιστούμε να μην φτάσει στο 15 %…” ” Οι καταστάσεις είναι δύσκολες, τοπικά δεν μπορούμε να παραβλέψουμε το κλείσιμο του αεροδρόμιο του Ακτίου..” ” Φέτος στο Άκτιο είχαμε μόνο 25.000 αφίξεις , όταν πέρσι είχαμε γύρω στις 350.000..”
” Η πόλη της Πρέβεζας ήταν στην ευχάριστη θέση να την προτιμήσουν για τις διακοπές τους εγχώριοι τουρίστες..” ” Πράγμα που δεν συνέβει με άλλες όμορες περιοχές και πόλεις .” ” Γίναμε μάρτυρες αυτής της θετικής κίνησης ..”
” Ο Αύγουστος λοιπόν έδωσε οξυγόνο στις επιχειρήσεις., και ενίσχυσε λίγο τα ταμειακά διαθέσιμα των επαγγελματιών..”
” Ήταν μια χρονιά ιδιάζουσα και πρωτόγνωρη..”
” Οι εξαγγελίες του Πρωθυπουργού έχουν θετικό πρόσημο αλλά φοβάμαι ότι δεν φτάνουν…”
” Θεωρώ, ότι το τραπεζικό σύστημα δεν ήταν αντάξιο των προσδοκιών..”
” Έχουν εγκριθεί τα χρήματα για το OPEN MALL,το πρόγραμμα μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης..”
” Έχει βγει πρόσκληση ενδιαφέροντος πλέον για τις άδεις μικρές κλίμακες..”Ομάδα Σύνταξης
About Ομάδα Σύνταξης 24059 Articles
To PrevezaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.