Γιάννης Καραγιάννης: “Ποιότητα – Καινοτομία – Εξωστρέφεια: το μέλλον της ελληνικής κτηνοτροφίας”

Ο βουλευτής Ιωαννίνων Γιάννης Καραγιάννης, παρευρέθηκε την Παρασκευή 03.02.2017 στο 6ο Πανελλήνιο Συνέδριο Τεχνολογίας Ζωικής Παραγωγής, που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της Zootechnia 2017 στη ΔΕΘ.

Ο κ. Καραγιάννης στην τοποθέτησή του επισήμανε ότι το μέλλον της ελληνικής κτηνοτροφίας θα πρέπει να στηριχτεί στην ποιότητα, την καινοτομία και την εξωστρέφεια. Ποιότητα για να αναδειχθούν τα εθνικά και περιφερειακά συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας, καινοτομία για μεγαλύτερη προστιθέμενη αξία και  διαφοροποίηση στη αγορά, εξωστρέφεια για αύξηση του εισοδήματος των παραγωγών, με επώνυμα τυποποιημένα προϊόντα υψηλής διατροφικής αξίας με εθνικό brand name.

Τόνισε δε, πως για να επιτευχθούν οι παραπάνω στόχοι  απαιτείται εθνικός και περιφερειακός σχεδιασμός για τα εθνικά μας προϊόντα, ισχυρά και βιώσιμα σχήματα τόσο ιδιωτικά, όσο και επιχειρήσεων του χώρου της κοινωνικής οικονομίας, καθώς και συνέργειες, clusters και εξωστρεφείς δράσεις για την σύνδεση της πρωτογενούς παραγωγής με το τουριστικό προϊόν, τον πολιτισμό και την τοπική γαστρονομία.

Κλείνοντας, ευχαρίστησε τα ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, Ηπείρου, Θεσσαλίας και Δυτικής Μακεδονίας για την πρόσκληση, τα συνεχάρη για την άρτια διοργάνωση και εξήρε το έργο του Τμήματος Τεχνολόγων Γεωπόνων και την κατεύθυνση Ζωικής Παραγωγής του ΤΕΙ Ηπείρου, που συμβάλλουν ενεργά για την εφαρμοσμένη καινοτομία της κτηνοτροφικής παραγωγής στην Ήπειρο και την Ελλάδα.


Γιάννης Καραγιάννης

Βουλευτής ΙωαννίνωνΟμάδα Σύνταξης
About Ομάδα Σύνταξης 23992 Articles
To PrevezaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.