Γεράσιμος Παπαδόπουλος στον Prisma 91,6: Είναι νωρίς για να απαντήσουμε αν είναι ο κύριος σεισμός ή όχι

Ο διευθυντής ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Αστεροσκοπείου Αθηνών Γεράσιμος Παπαδόπουλος μίλησε στον Prisma 91,6 σχετικά με τον σεισμό που σημειώθηκε σήμερα τα ξημερώματα στις 4.26 στο θαλάσσιο χώρο 15χλμ δυτικά της Πρέβεζας. Όπως σημείωσε μάλιστα το ακριβές του μέγεθος είναι μάλλον 5,4 Ριχτερ.

“Ο σεισμός 5,2 ή 5,4 δεν είναι κάτι ασύνηθες, δεν είναι κάτι το εξαιρετικό. είναι κάτι στα αναμενόμενα πλαίσια. Είναι νωρίς για να απαντήσουμε αν είναι ο κύριος σεισμός ή όχι. Χρειάζεται πολύ καλή σεισμογραφική παρακολούθηση και επιστημονική αξιολόγηση τις επόμενες ώρες και μέρες για να μπορέσουμε να απαντήσουμε με ακρίβεια.

Κατά συνέπεια νομίζω ότι όλοι πρέπει να κρατηθούν ψύχραιμοι, δεν έχουμε περάσει κάποια κόκκινη γραμμή για να πούμε ότι είμαστε σε έκτακτη ανάγκη, δεν υπάρχει τίποτα τέτοιο. Με ψυχραιμία νομίζω ότι θα αντιμετωπιστούν καλύτερα όλα τα ζητήματα” σημείωσε.

Παράλληλα ανέφερε σε σχέση με τον χρόνο που θα χρειαστεί για να αξιολογηθεί ο σεισμός σημείωσε: “Κάθε μέρα που θα περνάει θα έχουμε καλύτερη προσέγγιση στην τελική λύση. Αύριο – μεθαύριο θα ξέρουμε με πολύ μεγαλύτερη ακρίβεια που ακριβώς βρισκόμαστε”.Ομάδα Σύνταξης
About Ομάδα Σύνταξης 23966 Articles
To PrevezaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.