Γενική πρόγνωση καιρού για Πέμπτη 7-1-2016 – Η πρόγνωση από την Ε.Μ.Υ.

Βροχές και καταιγίδες στα ηπειρωτικά τμήματα από τη Στερεά και νοτιότερα, στη Θράκη και στο Αιγαίο με κατά τόπους ισχυρά φαινόμενα που θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και πολύ ενισχυμένους ανέμους, περιμένουμε την Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2016. Σταδιακά τα φαινόμενα θα περιοριστούν στο Ανατολικό Αιγαίο, στις Κυκλάδες, στην Κρήτη και στη Δυτική Ελλάδα, αλλά και εκεί μέχρι το βράδυ θα εξασθενήσουν σημαντικά, ενώ τοπικές βροχές ενδέχεται να εκδηλωθούν εκ νέου στη Βόρεια Ελλάδα. Λόγω των σημαντικών ποσοτήτων σκόνης στην ατμόσφαιρα οι βροχές θα έχουν χαρακτήρα λασποβροχών και η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη, ωστόσο μετά το μεσημέρι η σκόνη θα υποχωρήσει.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 11 βαθμούς στη Δυτική Μακεδονία, από 5 έως 15 στη Βόρεια Ελλάδα, από 6 έως 16 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα και στην Ήπειρο, από 11 έως 16 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από 12 έως 16 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου, ενώ στην Κρήτη οι μέγιστες θα φτάσουν στους 18 με 19 βαθμούς βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις 7 με 8 μποφόρ και τοπικά πολύ θυελλώδεις 9 μποφόρ, στρεφόμενοι σταδιακά σε δυτικούς με ίδιες εντάσεις. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6 με 7 μποφόρ, και τοπικά θυελλώδεις 8 μποφόρ, ενώ το δυτικό ρεύμα στον Κορινθιακό θα πνέει με εντάσεις 8 έως 9 και πιθανόν τοπικά 10 μποφόρ.

Βροχές και καταιγίδες πιθανόν τοπικά ισχυρή και γρήγορη βελτίωση του καιρού, περιμένουμε την Πέμπτη στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 16 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις 7 με 8 μποφόρ αλλά σταδιακά θα στραφούν σε δυτικούς και θα ενισχυθούν σε θυελλώδεις έως πολύ θυελλώδεις 8 με 9 μποφόρ.

Παροδικές νεφώσεις με πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών τις θερμές ώρες της ημέρας, περιμένουμε την Πέμπτη στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 14 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν βορειοδυτικοί μέτριοι έως ισχυροί.

Ε.Μ.Υ.: ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΟΥ ΕΚΔΟΘΗΚΕ  ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 06-01-2016 /2200 ΤΟΠΙΚΗ

ΜΕΡΟΣ 1
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΠΕΜΠΤΗ 07-01-2016
ΓΕΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ – ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ
ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΠΡΟΣΚΑΙΡΑ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΙΣΧΥΡΕΣ ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ, ΤΑ ΒΟΡΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ. ΑΝΕΜΟΙ 7 ΜΕ 9 ΜΠΟΦΟΡ.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
ΚΑΙΡΟΣ: ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΜΕ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΙΣΧΥΡΕΣ. ΛΙΓΑ ΧΙΟΝΙΑ ΣΤΑ ΟΡΕΙΝΑ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ. ΓΡΗΓΟΡΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΔΥΤΙΚΑ ΤΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΘΑ ΕΞΑΣΘΕΝΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΒΑΘΜΙΑΙΑ ΘΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΟΥΝ ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ ΔΥΤΙΚΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 4 ΜΕ 6 ΚΑΙ ΠΡΟΣΚΑΙΡΑ ΤΟΠΙΚΑ 7 ΜΠΟΦΟΡ. ΣΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΑΠΟ ΝΟΤΙΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ 6 ΜΕ 8 ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΩΙ ΤΟΠΙΚΑ 9 ΚΑΙ ΒΑΘΜΙΑΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΔΥΤΙΚΑ ΒΟΡΕΙΟΙ 5 ΜΕ 7 ΜΠΟΦΟΡ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 06 ΕΩΣ 14 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ. ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ 2 ΜΕ 4 ΒΑΘΜΟΥΣ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΗ.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
ΚΑΙΡΟΣ: ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΜΕ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΙΣΧΥΡΕΣ ΚΑΙ ΧΙΟΝΙΑ ΣΤΑ ΟΡΕΙΝΑ (ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ 900 ΜΕΤΡΑ). ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΤΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΒΑΘΜΙΑΙΑ ΘΑ ΕΞΑΣΘΕΝΗΣΟΥΝ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΔΥΤΙΚΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 6 ΜΕ 7 ΚΑΙ ΣΤΑ ΝΟΤΙΟΤΕΡΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΙΟΝΙΟΥ 8 ΜΕ 9 ΜΠΟΦΟΡ ΜΕ ΒΑΘΜΙΑΙΑ ΕΞΑΣΘΕΝΗΣΗ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 10 ΕΩΣ 17 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ. ΣΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ 3 ΜΕ 5 ΒΑΘΜΟΥΣ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΗ.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
ΚΑΙΡΟΣ: ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΜΕ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΙΣΧΥΡΕΣ. ΓΡΗΓΟΡΑ ΤΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΘΑ ΕΞΑΣΘΕΝΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΝΟΤΙΟΙ 7 ΜΕ 9 ΜΠΟΦΟΡ ΠΟΥ ΒΑΘΜΑΙΑΙΑ ΘΑ ΣΤΡΑΦΟΥΝ ΣΕ ΔΥΤΙΚΟΥΣ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΥΣ ΜΕ ΣΤΑΔΙΑΚΗ ΕΞΑΣΘΕΝΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 10 ΕΩΣ 17 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ. ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ 3 ΜΕ 4 ΒΑΘΜΟΥΣ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΗ.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
ΚΑΙΡΟΣ: ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΜΕ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΙΣΧΥΡΕΣ. ΑΠΟ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΤΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΘΑ ΕΞΑΣΘΕΝΗΣΟΥΝ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΝΟΤΙΟΙ 7 ΜΕ 9 ΜΠΟΦΟΡ ΠΟΥ ΒΑΘΜΑΙΑΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΔΥΤΙΚΑ ΘΑ ΣΤΡΑΦΟΥΝ ΣΕ ΔΥΤΙΚΟΥΣ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΥΣ ΜΕ ΣΤΑΔΙΑΚΗ ΕΞΑΣΘΕΝΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 14 ΕΩΣ 21 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
ΚΑΙΡΟΣ: ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΜΕ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΙΣΧΥΡΕΣ. ΒΑΘΜΙΑΙΑ ΕΞΑΣΘΕΝΗΣΗ ΤΩΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΒΡΑΔΥ .
ΑΝΕΜΟΙ: ΑΠΟ ΝΟΤΙΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ 7 ΜΕ 9 ΜΠΟΦΟΡ ΠΟΥ ΒΑΘΜΙΑΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΒΟΡΕΙΑ ΘΑ ΣΤΡΑΦΟΥΝ ΣΕ ΔΥΤΙΚΟΥΣ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΑΔΙΑΚΑ ΘΑ ΕΞΑΣΘΕΝΗΣΟΥΝ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 14 ΕΩΣ 21 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ. ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ Η ΜΕΓΙΣΤΗ 3 ΜΕ 5 ΒΑΘΜΟΥΣ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΗ.

ΑΤΤΙΚΗ
ΚΑΙΡΟΣ: ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΜΕ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ. ΓΡΗΓΟΡΑ ΤΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΘΑ ΕΞΑΣΘΕΝΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΝΟΤΙΟΙ 7 ΜΕ 9 ΜΠΟΦΟΡ ΠΟΥ ΓΡΗΓΟΡΑ ΘΑ ΣΤΡΑΦΟΥΝ ΣΕ ΔΥΤΙΚΟΥΣ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΥΣ ΜΕ ΣΤΑΔΙΑΚΗ ΕΞΑΣΘΕΝΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 12 ΕΩΣ 17 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΚΑΙΡΟΣ: ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΜΕ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΣΠΟΡΑΔΙΚΕΣ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΠΙΘΑΝΩΣ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΙΣΧΥΡΕΣ. ΓΡΗΓΟΡΑ ΤΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΘΑ ΕΞΑΣΘΕΝΗΣΟΥΝ, ΘΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΟΥΝ ΣΤΙΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΤΕΡΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΔΥΤΙΚΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 4 ΜΕ 6 ΚΑΙ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΠΡΟΣΚΑΙΡΑ 7 ΜΠΟΦΟΡ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 08 ΕΩΣ 13 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ.

ΜΕΡΟΣ 2
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 08-01-2016
ΚΑΙΡΟΣ: ΣΤΟ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ ΛΙΓΕΣ ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟΠΙΚΕΣ ΒΡΟΧΕΣ ΤΙΣ
ΠΡΩΙΝΕΣ ΩΡΕΣ. ΣΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΛΙΓΕΣ ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΠΑΡΟΔΙΚΑ ΑΥΞΗΜΕΝΕΣ ΜΕ
ΣΠΟΡΑΔΙΚΕΣ ΒΡΟΧΕΣ ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ ΚΑΙ ΤΑ ΝΟΤΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ.ΠΑΓΕΤΟΣ
ΝΩΡΙΣ ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΑ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 3 ΜΕ 5 ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΑ ΣΤΑ ΝΟΤΙΑ ΠΕΛΑΓΗ 6 ΜΕ 7
ΜΠΟΦΟΡ ΜΕ ΣΤΑΔΙΑΚΗ ΕΞΑΣΘΕΝΗΣΗ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΣΕ ΜΙΚΡΗ ΑΝΟΔΟ ΚΥΡΙΩΣ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΜΕΓΙΣΤΕΣ ΤΙΜΕΣ.

Ομάδα Σύνταξης
About Ομάδα Σύνταξης 22766 Articles
To PrevezaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.