Γ. Πούμπης: «Κανένας να μην αποδεκτεί νέα βάρβαρα μέτρα» – Πραγματοποιήθηκε το συλλαλητήριο στην Πρέβεζα

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2016 και ώρα 19:00 στην κεντρική αγορά μπροστά από την Θεοφάνειο Αίθουσα Τέχνης η συγκέντρωση – συλλαλητήριο από τα Σωματεία Ν. Πρέβεζας.

Στην συγκέντρωση την ομιλία έκανε ο κ. Γεώργιος Πούμπης, Πρόεδρος του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων ενώ μετά την ομιλία ακολούθησε πορεία στην αγορά με αρκετά μέλη των σωματείων να δίνουν το παρών.

Η ανακοίνωση του ΠΑΜΕ

“Μαχητικό και δυναμικό ήταν το συλλαλητήριο που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 18 Οκτώβρη, στη Θεοφάνειο στην Πρέβεζα, μετά από σχετικό κάλεσμα των σωματείων οικοδόμων, ιδιωτικών υπαλλήλων, οδηγών, συνταξιούχων ΙΚΑ και ΟΤΑ Α΄ Βαθμού Νομού Πρέβεζας, που είχαν υπογράψει μαζί με περισσότερα από 400, σωματεία από κάθε κλάδο σε όλη τη χώρα, δεκάδες Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα, το κάλεσμα για τις Συλλογικές Συμβάσεις και το σχετικό σχέδιο νόμου που κατατέθηκε σε όλα τα κόμματα της Βουλής (εκτός από τη ναζιστική εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής).

gpoympissilalititiriihjdshf-4

Την κεντρική ομιλία στη συγκέντρωση πραγματοποίησε, ο Γιώργος Πούμπης, μέλος της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Πρέβεζας και πρόεδρος του σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Νομού Πρέβεζας, ο οποίος μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στα νέα αντιλαϊκά μέτρα που ετοιμάζεται να φέρει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ σε βάρος των εργαζομένων και των υπόλοιπων λαϊκών στρωμάτων,  για τα συμφέροντα και τα κέρδη των μονοπωλιακών ομίλων, ενώ παράλληλα τονίστηκε η αναγκαιότητα οργάνωσης του αγώνα το επόμενο διάστημα για την κατάργηση των αντεργατικών νόμων των τελευταίων ετών, την ανάκτηση των απωλειών, την υπογραφή Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και κλαδικών συμβάσεων εργασίας, για να στηθεί εργατικό – λαϊκό μπλόκο στους αντιλαϊκούς σχεδιασμούς κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ που τσακίζουν το λαό για τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας. gpoympissilalititiriihjdshf-6

Ακολούθησε πορεία στους δρόμους της Πρέβεζας, στην οποία ηχούσαν συνθήματα όπως :

«Χωρίς εσένα γρανάζι δε γυρνά, εργάτη μπορείς χωρίς αφεντικά»

«Εργατιά μπροστά τώρα μια γροθιά – Γκρέμισε μνημόνια και αφεντικά»

«Τη ζωή που φτιάχνουν πρέπει να αλλάξεις – Αυξήσεις στους μισθούς, αυξήσεις στις συντάξεις»

«Αυξήσεις στους μισθούς και σταθερή δουλειά – Αγώνας ενάντια στη σύγχρονη σκλαβιά»

«Αυξήσεις στους μισθούς, συμβάσεις κλαδικές – Όχι άλλα προνόμια στου καπιταλιστές».

 

Γραμματεία Πρέβεζας του ΠΑΜΕ

gpoympissilalititiriihjdshf-7

gpoympissilalititiriihjdshf-1 gpoympissilalititiriihjdshf-2 gpoympissilalititiriihjdshf-3Βασίλης Κούρκουλας
About Βασίλης Κούρκουλας 2034 Articles
Ο Βασίλης Κούρκουλας καλύπτει την επικαιρότητα για τo PrevezaToday.gr και καθημερινά με τα ρεπορτάζ του παρουσιάζει όλες τις τοπικές εξελίξεις.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.