Γ. Μήτσιος: «Φέτος είναι η καλύτερη χρονιά του Preveza Jazz Festival»

Συνέντευξη τύπου παραχωρήθηκε σήμερα Τετάρτη 24/05/17 και ώρα 11:00π.μ.  στην αίθουσα συνεδριάσεων τις Π.Ε. Πρέβεζας με αφορμή το 15ο Preveza Jazz Festival που θα  πραγματοποιηθεί στις 26, 27 και 28 Μαΐου και με ώρα έναρξης στις 21:00, στο οποίο θα συμμετέχουν σημαντικοί μουσικοί από Λουξεμβούργο, Ολλανδία, Σουηδία, Ουγγαρία, Τσεχία, Ελβετία και για πρώτη φορά Ιταλία και ελληνικές παρουσίες.

 

Στη συνέντευξη τύπου παρευρέθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Πρέβεζας κ. Στράτος Ιωάννου, ο κ. Γεώργιος Μήτσιος από την Μη Κερδοσκοπική Εταιρία Preveza Jazz Festival, η κα. Αγγέλη- Παπαϊωαννίδου Ελευθερία εκπρόσωπος του Δήμου Πρέβεζας, η κα. Ελένη Συνεσίου Διευθύντρια του Μουσικού Σχολείου Πρέβεζας αλλά και μαθητές  από το Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας όπου θα συμμετέχουν στο Jazz Festival.

Τη συνέντευξη άνοιξε ο κ. Σ. Ιωάννου όπου τόνισε τα εξής: «Θεωρώ ότι από τα πιο σημαντικά του Jazz Festival είναι η ενεργός συμμετοχή του Μουσικού Γυμνασίου και των παιδιών , των νέων ανθρώπων και πιστεύουμε θα είναι οι άξιοι υπερασπιστές αυτού του θεσμού που πλέον έχει γίνει το Jazz Festival στην Πρέβεζα. Βέβαια τα συγχαρητήρια ανήκουν στο Γεώργιο Μήτσιο, στους συνεργάτες και αυτό που ξεκινήσανε πριν από χρόνια με ένα ρομαντισμό το οποίο ξεκίνησε δειλά- δειλά και τώρα έχει ενδυναμωθεί και έχει γίνει ένα πολύ σημαντικό γεγονός για την περιοχή μας. Η Πρέβεζα ακούγεται σαν σημείο αναφοράς για την Jazz Μουσική και όχι μόνο στην Ήπειρο ή την Ελλάδα αλλά σε ολόκληρη την Ευρώπη και γι’ αυτό εμείς σαν Περιφέρεια Ηπείρου και Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας το στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις και όσο περισσότερο μπορούμε. Εμείς θα συνεχίσουμε να την στηρίζουμε γιατί έχει αποδείξει ότι είναι ένα πάρα πολύ σημαντικό γεγονός για την περιοχή μας».

Το λόγο πήρε από την διοργανωτική επιτροπή ο κ. Γεώργιος Μήτσιος όπου είπε τα εξής: «Φέτος έχουμε τα 15χρόνια, ξεκινήσαμε το 2003 και δεν υπολογίζαμε ότι θα τα καταφέρναμε. Ήταν μια πρωτοβουλία που σκεφτόμασταν αν πάει καλά, σήμερα όμως ξέρουμε ότι έχουμε κομιστεί ένα πολύ μεγάλο βάρος και ευτυχώς είναι η Π.Ε. Πρέβεζας που το συνδράμει αλλά και με άλλες δυνάμεις όπως με το προσωπικό της αλλά και ο Δήμος Πρέβεζας που το έχει αγκαλιάσει από την αρχή και είναι σημαντικό ότι οι δυο πιο δυναμικοί φορείς, θεσμικοί φορείς του Νομού μας είναι σύμμαχοί μας αλλιώς δεν θα μπορούσε να υπάρξει. Βέβαια υπάρχει μια δημιουργική ομάδα που αποτελούν την Μη Κερδοσκοπική Εταιρία Preveza Jazz Festival που τα τελευταία χρόνια δραστηριοποιείται και του έχει δώσει μια ώθηση που χρειάζονταν,  γιατί από ένα σημείο και μετά είναι μεγαλύτερες οι απαιτήσεις.  Και βέβαια μπαίνουμε και στο κύριο θέμα την συμμετοχή των σχημάτων και πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι υπάρχει μια βοήθεια από τις Πρεσβείες, τις Ευρωπαϊκές Πρεσβείες που εδρεύουν στην Αθήνα και που αυτές καλύπτουν τις αμοιβές των καλλιτεχνών. Μια συνεργασία υπήρξε με το Τεχνόπολις όπου ποτέ δεν μας είδε ανταγωνίστηκα και μας θεωρεί αδερφικό φεστιβάλ. Το Τεχνόπολις πραγματοποιεί ένα εξαήμερο φεστιβάλ το οποίο είναι μια γιορτή και δεν μπορούμε να συγκρίνουμε μεγέθη γιατί έχει 4000 κόσμο την ημέρα και το ότι καταφέρνουν και οι Αθηναίοι αλλά και εμείς να κρατήσουμε με ελεύθερη είσοδος σε τέτοιους καιρούς αυτό είναι πραγματικά ένα κατόρθωμα. Φέτος πιστεύω έχοντας άποψη από τα σχήματα που έχουν έρθει κατά καιρούς ότι είναι μια από τις καλύτερες χρονιές από άποψη σχημάτων».

Στη συνέχεια ο κ. Μήτσιος έκανε μια αναφορά στην παρουσία των σχημάτων όπως μπορείτε να δείτε και ΕΔΩ ενώ αναφέρθηκε και στην εκδήλωση με τον WΙΜ MΕRΤΕΝS όπου τόνισε ότι η συγκεκριμένη εκδήλωση είναι τονωτική για την περιοχή μας από θέμα τουρισμού (δείτε ΕΔΩ το δελτίο τύπου για την εκδήλωση).

Αμέσως μετά μίλησε η εκπρόσωπος του Δήμου Πρέβεζας κα. Αγγέλη- Παπαϊωαννίδου Ελευθερία όπου είπε τα εξής: «Θέλω να πω ένα μεγάλο μπράβο για όλο αυτό που γίνεται, σε εσάς που είστε η πηγή γιατί έτσι πρέπει να το πούμε γιατί αν δεν υπήρχε μια ομάδα ανθρώπων να το ξεκινήσει και όλοι οι άλλοι να το στηρίξουν, όπως και το στηρίζουν τίποτα δε θα ήταν το ίδιο.  Και ο Δήμος από την πλευρά του βοηθάει και αγκαλιάζει όσο μπορεί το Preveza Jazz Festival, το έκανε και θα το κάνει πιστεύω γιατί για εμένα είναι ένα κορυφαίο Μουσικό γεγονός και επίσης ευχαριστώ πάρα πολύ τα παιδιά που είναι εκεί, το Μουσικό Σχολείο και τους καθηγητές γιατί η ποίηση και η Μουσική είναι ευλογία για την ψυχή μας».

Η επόμενη που πήρε το λόγο ήταν η  κα. Ελένη Συνεσίου, Διευθύντρια του Μουσικού Σχολείου Πρέβεζας όπου τόνισε: «Είμαι ευτυχής που βρίσκομαι εδώ στο πλαίσιο αυτής της κορυφαίας εκδήλωσης Μουσικής για την πόλη μας. Αυτή η παράδοση του Preveza Jazz Festival που η δικιά μας γενιά το έχει ζήσει από την αρχή, αυτή η ομάδα του Γιώργου Μήτσιου είναι πραγματικά αξιέπαινη, είναι υπέροχοι και κατάφεραν να κάνουν κάτι που ήταν ένα πάθος μια αγάπη γι’αυτό το είδος Μουσικής να διαδοθεί και να αγκαλιαστεί πραγματικά. Για εμάς το Μουσικό Σχολείο είναι μεγάλη τύχη το ότι γίνεται στην πόλη μας αυτή η εκδήλωση και φέτος είναι τα αποτελέσματα είναι καρποί αυτής της προσπάθειας».

Τέλος το λόγο πήραν και οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου Πρέβεζας.

Ακούστε ολόκληρη την συνέντευξη τύπου στο παρακάτω ηχητικό:

 

Φωτορεπορτάζ: Βασίλης ΚούρκουλαςΒασίλης Κούρκουλας
About Βασίλης Κούρκουλας 2034 Articles
Ο Βασίλης Κούρκουλας καλύπτει την επικαιρότητα για τo PrevezaToday.gr και καθημερινά με τα ρεπορτάζ του παρουσιάζει όλες τις τοπικές εξελίξεις.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.