Φόβοι για παραπάνω νεκρούς πρόσφυγες- Σε διαμορφωμένο χώρο στο πρώην Δημαρχείο Ζαλόγγου οι επιζήσαντες του πολύνεκρου ναυαγίου

Ρεπορτάζ του Χρήστου Τσούτση

Από το Σαββατόβραδο της 11ης Ιανουαρίου οι 21 πρόσφυγες που διασώθηκαν από το τραγικό ναυάγιο, που έλαβε χώρα νοτιοδυτικά των Παξών το πρωί της ίδιας μέρας, βρίσκονται στο Δημαρχείο Ζαλόγγου στο Κανάλι Πρέβεζας σε διαμορφωμένο χώρο που έχει παραχωρήσει ο Δήμος.

Την Κυριακή το πρωί το χώρο επισκέφτηκαν ο Δήμαρχος Πρέβεζας, Δημοτικοί Σύμβουλοι καθώς και αλληλέγγυος κόσμος και πολίτες οι οποίοι μετέφεραν τρόφιμα και ρουχισμό στους πρόσφυγες.

Επίσης το πρωί της Κυριακής πραγματοποιήθηκε συνάντηση εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης πρώτου και δευτέρου βαθμού , του Λιμενικού, της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πρέβεζας και του Διοικητή του Νοσοκομείου για τις περαιτέρω ενέργειες και συντονισμό .
Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι το μοιραίο δρομολόγιο του πλοίου ξεκίνησε μεταξύ Λυγιάς και Ριζών Πρεβέζης χωρίς να έχει επιβεβαιωθεί επίσημα κάτι τέτοιο ακόμα από το Λιμενικό Πρέβεζας που διεξάγει προανάκριση.
Και την Κυριακή πάντως στην περιοχή του ναυαγίου επιχείρησαν τρία πλωτά σκάφη του Λιμενικού Σώματος και ένα ελικόπτερο του πολεμικού ναυτικού, καθώς και μονάδα υποβρυχίων αποστολών.

Σύμφωνα με δηλώσεις διασωθέντων τα άτομα που επέβαιναν στο μοιραίο πλοίο ξεπερνούσαν τα 50 άτομα κάτι που σημαίνει πως τα άτομα που αγνοούνται αυτή τη στιγμή ενδεχομένως ξεπερνούν τα 20 άτομα. Ο φόβος λοιπόν να ξεπεράσουν τους 30 νεκρούς τα θύματα δυστυχώς είναι υπαρκτός.Ομάδα Σύνταξης
About Ομάδα Σύνταξης 24034 Articles
To PrevezaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.