«Φεστιβάλ του Οκταβιανού Αυγούστου» – Ο πρόεδρος του πολιτιστικού οργανισμού ΑΡΩΓΟΣ Γ. Λαμπρακούλης στον Prisma


Ο πολιτιστικός οργανισμός ΑΡΩΓΟΣ, συνδιοργανώνει με τον Δήμο Πρέβεζας την Κυριακή, 2 Σεπτεμβρίου 2018 πολιτιστικές εκδηλώσεις που εντάσσονται στο πρόγραμμα εκδηλώσεων του «πρώτου Φεστιβάλ του Οκταβιανού Αυγούστου».

Σκοπός των εκδηλώσεων, είναι ο εορτασμός της μνήμης της Ναυμαχίας του Ακτίου, που έλαβε μέρος τις 2 Σεπτεμβρίου 31 π.Χ. και η φήμη της οποίας έχει λάβει μυθικές διαστάσεις στην ιστορική μνήμη του δυτικού κόσμου.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

 

1) «Το ιστορικό πλαίσιο και η σημασία της ναυμαχίας του Ακτίου»

Παρουσίαση της ιστορίας της ναυμαχίας του Ακτίου και ιστορική διαδρομή στα σημαντικότερα γεγονότα της αρχαίας Νικόπολης.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί έμπροσθεν των Δικαστηρίων στην παραλία της Πρέβεζας, την Κυριακή, 2 Σεπτεμβρίου 2018 στις 20:00 το απόγευμα.

Ομιλητές:

Ιωάννης Τζαμτζής – Καθηγητής Ρωμαϊκής ιστορίας στο πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

Αθανάσιος Μουστάκης – Αρχαιολόγος

Γεώργιος Λαμπρακούλης – Διδάκτωρ αρχαίας Ιστορίας

 

2) «Το Κυνήγι του Κρυμμένου Θησαυρού του Οκταβιανού Αυγούστου»

Το Κυνήγι του Κρυμμένου Θησαυρού του Οκταβιανού Αυγούστου είναι ένα παιχνίδι γνώσεων και η ιδέα στην οποία στηρίζεται, είναι εξαιρετικά απλή αλλά και ενδιαφέρουσα: Ο Οκταβιανός Αύγουστος έκρυψε ένα θησαυρό και οι συμμετέχοντες καλούνται να τον ανακαλύψουν.

Η πλοκή: O ΑΡΩΓΟΣ στήνει μια ολόκληρη ιστορία, με τον Οκταβιανό Αύγουστο να είναι αυτός που έκρυψε τον θησαυρό. Για να φτάσουν στο θησαυρό, οι ομάδες πρέπει να καταφέρουν να επιλύσουν μια σειρά γρίφων. Κάθε γρίφος παραπέμπει σε κάποιο σημείο της πόλης της Πρέβεζας, ιστορικής ή άλλης σημασίας.

Ο Θησαυρός: Είναι ο τελευταίος και είθισται να είναι και ο πιο δύσκολος γρίφος γιατί είναι αυτός που αναδεικνύει και την νικήτρια ομάδα. Αφού βρεθεί ο θησαυρός, οι συμμετέχοντες θα παραλάβουν διπλώματα συμμετοχής και δωρεάν εισιτήρια εισόδου στο αρχαιολογικό μουσείο Νικόπολης.

Σημείο Συνάντησης: έμπροσθεν των Δικαστηρίων στην παραλία της Πρέβεζας, την Κυριακή, 2 Σεπτεμβρίου 2018 στις 19:00 το απόγευμα.

Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων: 20 άτομα

Πληροφορίες εγγραφής:

Στον αριθμό: 6944762802

Ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού οργανισμού Αρωγός Γιώργος Λαμπρακούλης μίλησε στον Prisma 91,6 τόσο για τη συγκεκριμένη δράση όσο και για τον οργανισμό:

Ο ΑΡΩΓΟΣ είναι πολιτιστικός οργανισμός με έδρα τη Πρέβεζα. Είναι εγγεγραμμένος στην Πύλη Μητρώου Πολιτιστικών Φορέων του ΥΠ.ΠΟ.Α. από τον Σεπτέμβριο του 2017. Εκπροσωπούμε τα συμφέροντα των επαγγελματιών που ασχολούνται με τη διαχείριση της πολιτιστικής κληρονομιάς και προσπαθούμε να βελτιώσουμε τη συνεργασία όλων των εμπλεκομένων μελών.

ΣΚΟΠΟΙ:
1. Η ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς και πνευματικού πλούτου της Ελλάδας.
2. Ενίσχυση της πρόσβασης στην γνώση και την εκπαίδευση.
3. Η ανάπτυξη του εναλλακτικού τουρισμού.

Η αποστολή μας είναι να εξοικειώσουμε το κοινό με την ιστορία και την αξία της πολιτιστικής κληρονομιάς. Μέσω δράσεων θέλουμε να αναβιώσουμε, να αναδείξουμε και να ερμηνεύσουμε τη τοπική πολιτιστική κληρονομιά. Επιπλέον, τα καινοτόμα προγράμματα μας θα δημιουργήσουν ένα βιώσιμο οικονομικό και πολιτιστικό περιβάλλον προς όφελος του τοπικού πληθυσμού και της κοινωνίας γενικότερα.

Κεντρικός σκοπός του ΑΡΩΓΟΥ, είναι η σύνδεση έρευνας και καινοτομίας με την εφαρμογή καινοτόμων προγραμμάτων και εκδηλώσεων σε τοπικό, εθνικό αλλά και διεθνές επίπεδο για την επίτευξη οικονομικής και πολιτιστικής βιωσιμότητας σε βάθος χρόνου. Επιπλέον, στοχεύουμε να καταστούμε δυναμικός μηχανισμός για την αναβάθμιση και την αειφόρο ανάπτυξη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, μέσω της συνεργασίας μας με την κοινωνία των πολιτών και της ανάπτυξης καινοτόμων ιδεών για την επίλυση προβλημάτων στις σύγχρονες πόλεις. Ένας άλλος στόχος είναι η παρακολούθηση, η έρευνα και η αξιολόγηση πολιτικών και δημόσιων ζητημάτων, εκδηλώσεων και εννοιών που σχετίζονται με τον πολιτισμό και τα πολιτιστικά προϊόντα.

Όραμά μας είναι η διερεύνηση της ιστορίας του παρελθόντος μας προκειμένου να επηρεάσουμε οικονομικά και πολιτιστικά την βιωσιμότητα στην Ελλάδα του σήμερα και του αύριο. Προσβλέπουμε στην μακροπρόθεσμη πολιτιστική και οικονομική βιωσιμότητα σε περιοχές χαμηλού ρυθμού ανάπτυξης μέσω της αξιοποίησης και ανάδειξης της πολιτιστικής κληρονομιάς για την προσέλκυση τουριστών και την ανάπτυξη επιχειρηματικών δραστηριοτήτων.

Ομάδα Σύνταξης
About Ομάδα Σύνταξης 22637 Articles
To PrevezaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.