Ευκλείδης Φονταράς: Θα στηρίζουμε τις θετικές ενέργειες και περιμένουμε να δούμε τις εξελίξεις…

Την Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου στις 1 στον prisma radio 91.6 και ”Στο ίδιο έργο θεατές” καλεσμένος του Χρήστου Τσούτση στο στούντιο της εκπομπής ήταν ο Ευκλείδης Φονταράς.

Ο Ευκλείδης Φονταράς είναι Δημοτικός Σύμβουλος Πρέβεζας και επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης της ελάσσονος αντιπολίτευσης ”Στροφής στο Μέλλον” .
Με παρουσία χρόνων στο ελεύθερο επάγγελμα ως μηχανολόγος μηχανικός, ο κ. Φονταράς είναι μέλος της Κινηματογραφικής Λέσχης Πρέβεζας( στην οποία έχει διατελέσει πρόεδρος), της Αερολέσχης Πρέβεζας και έχει διατελέσει επίσης μέλος Δ. Σ του Γενικού Νοσοκομείου Πρέβεζας.
Σήμερα είναι μέλος του Δ.Σ του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, εκπροσωπώντας την αντιπολίτευση.

Συζητήσαμε αναλυτικά μαζί του για θέματα που αφορούν τον Δήμο Πρέβεζας, τα ερωτήματα που θέτει η παράταξη του στα Δημοτικά Συμβούλια για έργα που έχουν σχεδιαστεί από την Δημοτική αρχή, τα απορρίμματα , καθώς και τις εξελίξεις σε ζητήματα που αφορούν το ΔΛΤ.

” Υπάρχει ένας χρόνος ανοχής για την Δημοτική Αρχή”.

” Έχουν πολύ μεγάλο φόρτο εργασίας λόγω των παρεμβάσεων Θεοδωρικάκου και της κατάργησης της απλής αναλογικής στην Δημοτική Αρχή, ενδεχομένως να πρέπει να δοθεί και άλλος ένας χρόνος στην Δημοτική αρχή. Τα πρώτα στοιχεία που έχουμε δείχνουν και τις καλές προθέσεις, αλλά οι τακτικές πολλές φορές δεν είναι οι αναμενόμενες.”

” Θα στηρίζουμε τις θετικές ενέργειες και περιμένουμε να δούμε τις εξελίξεις.”

” Ομολογουμένως το Δημοτικό Συμβούλιο μου φαίνεται ποιοτικά ανεβασμένο, από το προηγούμενο.”

” Το ψήφισμα που κατέθεσε η παράταξη μας για την απλή αναλογική δεν είχε στηριχτεί από την Δημοτική αρχή παρ΄όλα αυτά είχε περάσει με πλειοψηφία…. ”

” Οι παρεμβάσεις Θεοδωρικάκου με τα 3/5 στις επιτροπές κατάργησαν στην ουσία την απλή αναλογική, κατάργησαν την λαϊκή ετυμηγορία, την διαβούλευση…  Υπάρχει μια ιδεοληψία της παρούσας κυβέρνησης και του χώρου που εκπροσωπεί περί κυβερνησιμότητας…. Συνεπώς γι’ αυτό ο κ. Γεωργάκος έπλεξε το εγκώμιο του υπουργού… Ήταν αναμενόμενο…”

” Τα έργα που είχαν μπει στο Φιλόδημο είχαν δρομολογηθεί από την προηγούμενη Δημοτική αρχή. Η κυβέρνηση αυτή καταργεί βέβαια το πρόγραμμα Φιλόδημος….”

” Στην τελευταία επίσκεψη Θεοδωρικάκου , τέθηκαν κάποια ζητήματα από τον Δήμαρχο χωρίς να υπάρχουν απαντήσεις.”

” Ο υπουργός φέρει ευθύνες και οφείλει η κυβέρνηση να δώσει απαντήσεις.. Τα έργα που έχουν σχεδιαστεί πρέπει να γίνουν στον Δήμο μας…”

” Η κυβέρνηση έχει σκάψει η ίδια το λάκκο της στο προσφυγικό..”

” Πρέπει να αποσυμφωριστούν τα νησιά.., τους πρόσφυγες πρέπει να τους διαχειριστούμε με τρόπο που να μην παραβιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα..”

” Είχα πει στην συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο ότι ορισμένοι πρόσφυγες οι οποίοι είναι π.χ επιστήμονες, καθηγητές πανεπιστημίου πρέπει να τους εκμεταλλευτούμε ως μυαλά και άτομα που θα μείνουν και θα προσφέρουν στην χώρα μας…. Συνολικά πρέπει να σκύψουμε με αλληλεγγύη στο ζήτημα. ”

” Οι περισσότεροι Δήμοι ανήκουν στην Ν.Δ, και η κυβερνώσα παράταξη έχει μεγάλη ευθύνη να υλοποιήσει ένα συνολικό σχεδιασμό.”.

” Εμείς δεν βάζουμε θέμα ποσοστώσεων στο προσφυγικό…’ Πιο πολύ είναι θέμα Δημοτών…, η Δημοτική αρχή πρέπει να καλλιεργεί μια κουλτούρα διαφορετική. Οι φωνές και οι χαρακτηρισμοί των ακραίων δεν ωφελούν…”

” Θα πρέπει να γίνει ο Σταθμός Μεταφόρτωσης στην Πρέβεζα…”

” Εμείς βάζουμε στο Δημοτικό Συμβούλιο , αναλυτικά το θέμα των απορριμάτων και θέλουμε να γίνει και για την ανακύκλωση μια ειδική συνεδρίαση.”

” Πρέπει να συγκροτηθεί ο ΦΟΣΔΑ και να προχωρήσει το έργο του…”

” Όλοι οι όμοροι Δήμοι , οι γειτονικές περιοχές έχουν Σταθμό Μεταφόρτωσης εκτός από εμάς. ” ” Ο Δήμος Πρέβεζας δεν είχε προνοήσει για κάτι τέτοιο.”

” Πριν δεν υπήρχε τίποτα στο κομμάτι της τουριστικής προβολής στο Δήμο , τώρα ότι και να γίνει είναι θετικό.” ” Ο Θανάσης Ανωγιάτης μέλος της παράταξης μας έχει κάνει συγκεκριμένες προτάσεις, συμμετέχει άλλωστε στην επιτροπή.”Προτάσεις κυρίως για την ηλεκτρονική προβολή.”

” Δεν θέλει ο κόσμος που κάνει τουρισμό πλέον να φοράει ένα βραχιολάκι και μένει μέσα σ’ ένα μεγάλο ξενοδοχείο..” ” Θέλει να γνωρίζει τον τόπο που επισκέπτεται και να έρχεται σε επαφή με τον κόσμο.”

” Είμαστε υπέρ της ήπιας τουριστικής ανάπτυξης και της αειφορίας…”

” Στην συνάντηση που είχαμε ως Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο με την μελετητική εταιρεία Τρίτων , που έχει αναλάβει το master plan του λιμανιού κατατέθηκαν δυο σχέδια εκ των οποίων προκρίθηκε το ένα… Η Δυτική προβλήτα δίνεται στα σούπερ γιοτ, το μισό της Νότιας δίνεται στην Κρουαζιέρα, το άλλο μισό στο εμπορικό λιμάνι και η ανατολική προβλήτα θα δοθεί στο εμπορικό λιμάνι….’Θέλουμε την Κρουαζιέρα διότι θα είναι χρήματα για τον τόπο.”

”Προς το παρόν όλη η νότια είναι στο εμπορικό λιμάνι και η κρουαζιέρα θα δένει Αρόδο… Η άποψη μου ήταν να δώσουμε την Δυτική στα μικρά κρουαζιερόπλοια. ”

” Εφόσον ο Δήμος το επιτρέψει και δοθεί ο χώρος σε επαγγελματικά σκάφη μέχρι το τουριστικό περίπτερο , πρέπει να αναλάβει να βάλει ρεμέντζα. ”

” Υπάρχει ενδιαφέρον από εταιρείες για την ενοικίαση του χώρου, το θέμα συζητήθηκε στο τελευταίο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο.”

”Είχανε πει σ’ ένα μήνα από την συζήτηση με την μελετητική εταιρεία , θα ερχόταν το θέμα του master plan στην Δημόσια Διαβούλευση και στο Δημοτικό Συμβούλιο.” ” Να υπολογίζουμε λοιπόν ότι θα έρθει περίπου σ’ ένα μήνα. ”

” Το λιμάνι πρέπει να έχει όλες τις χρήσεις.”

” Και κρουαζιέρα, και εμπορικό και τουριστικό…” ” Παράλληλα χρήσεις …”

” Το master plan βάζει άλλωστε και τρεις χρήσεις.”

” Το κλίμα στο Λιμενικό Ταμείο είναι καλό. Μαθαίνουμε βέβαια ότι αλλάζει ο νόμος, τα Δημοτικά Λιμενικά Ταμεία καταργούνται… Ο νόμος είναι ήδη σε διαβούλευση , στην ουσία μας καταργούν.”Μιχάλης Μίχος
About Μιχάλης Μίχος 3347 Articles
Δημοσιογράφος (ΜΑ Επικοινωνία & Νέα Δημοσιογραφία) - Μέλος της ΕΣΠΗΤ (Ένωση Συντακτών Περιοδικού και Ηλεκτρονικού Τύπου), Αρχισυντάκτης του PrevezaToday.gr, Παρουσιάζει καθημερινά το πρωινό ενημερωτικό μαγκαζίνο του Prisma 91,6

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.