Ευρεία σύσκεψη για την κοινωφελή εργασία ανάμεσα στην Υπουργό κα. Αντωνοπούλου και στους Δημάρχους Μπαΐλη και Καλαντζή (φώτο-βίντεο)

Στη Φιλιππιάδα βρέθηκε σήμερα Κυριακή 10 Απριλίου 2016 και ώρα 13:00  η Αναπλ. Υπουργός Εργασίας κα. Ράνια Αντωνοπούλου και στο Δημαρχείο του Δήμου Ζηρού όπου πραγματοποίησε συνάντηση με τον Δήμαρχο Ζηρού κ. Νίκο Καλαντζή, τον Δήμαρχο Πρέβεζας  κ. Χρήστο Μπαΐλη ενώ στη συνάντηση συμμετείχε και ο βουλευτής του Ν. Πρέβεζας κ. Κώστας Μπάρκας.

antonopoulouzirosepiskepseimpaili (1)

Το θέμα της επίσκεψης της Αναπλ. Υπουργού ήταν η Κοινωφελής εργασία όπου θα ξεκινήσει στην  χώρα μας αλλά και οι προσλήψεις για το Κέντρο Φιλοξενίας των Προσφύγων στον πρώην Στρατόπεδο ¨Πετροπουλάκη¨.

antonopoulouzirosepiskepseimpaili (17)

Η συζήτηση έγινε κεκλεισμένων των θυρών στο γραφείο του Δημάρχου Ζηρού και μετά το τέλος  της συζήτησης πραγματοποίησαν συνέντευξη τύπου με την κα. Αντωνοπούλου να έχει το λόγο και να λέει τα εξής: «Με μεγάλη μου χαρά να πω ότι είχαμε άριστη συνεργασία και με τους δυο Δημάρχους. Συζητήσαμε για την κοινωφελή εργασία. Όπως γνωρίζετε ο προγραμματισμός από το Υπουργείο Εργασίας είναι να βγει μια γενιά καινούργια προγραμμάτων επανένταξης των μακροχρόνια ανέργων όπου οι Δήμοι σε συνεργασία με το Υπουργείο θα είναι υπεύθυνοι να υλοποιήσουν αλλά και να σχεδιάσουν.

antonopoulouzirosepiskepseimpaili (8)

Έτσι λοιπόν αυτή η κοινωφελή εργασία πηγαίνει πρώτα στους 17 πιο ευάλωτους Δήμους στην χώρα μας, στους 34 μετά από δυο μήνες και ο πρώτος κύκλος ξεκινά μέσα στον Μάιο. Στόχος είναι μέχρι τον Σεπτέμβριο οι διαδικασίες να ξεκινήσουν και για τους υπόλοιπους Δήμους.

Επειδή έχει αρκετές διαφορές με τον προηγούμενο προγραμματισμό, ο οποίος δυστυχώς δημιουργούσε την αίσθηση ότι οι προσλήψεις θα γίνουν μόνιμες θέσεις εργασίας  γιατί ικανοποιούσαν μόνιμες και πάγιες θέσεις εργασίας. Εδώ χρειάζεται ο χρόνος και ο χώρος ώστε να μπορέσουν οι Δήμαρχοι μέσα στην χώρα μας να οργανώσουν τα έργα που πρόκειται να αναλάβουν αλλά και να καταγράψουν τις ανάγκες».

Σε ερώτηση μας για το αν υπάρχει εικόνα πόσες θέσεις εργασίας θα υπάρξουν στον Δήμο Πρέβεζας αλλά και τον Δήμο Ζηρού η κα. Ράνια Αντωνοπούλου απάντησε: « Αυτή την στιγμή δεν μπορώ να σας δώσω έναν ορισμένο αριθμό πάντως εγγυώμαι ότι για τους Δήμους ακόμα και στον 3ο κύκλο του προγράμματος θα είναι περίπου στον ίδιο αριθμό που είχαν πάρει και την προηγούμενη φορά».

Ενώ σε ερώτηση στο πόσες θέσεις θα υπάρξουν στον Δήμο Ζηρού για τις ανάγκες του Κέντρου Φιλοξενίας προσφύγων στο πρώην Στρατόπεδο ¨Πετροπουλάκη¨ η κα. Αντωνοπούλου απάντησε ότι προβλεπόμενες είναι 40 θέσεις εργασίας και ότι μέχρι τέλη Μαΐου με αρχές Ιουνίου  θα ολοκληρωθούν οι διαδικασίες μέσω του ΟΑΕΔ που είναι και υπεύθυνος για την κατάταξη των ανέργων.

Δείτε το βίντεο με τις δηλώσεις της κα. Αντωνοπούλου.

Στη συνέχεια της συνέντευξης το λόγο είχαν οι Δήμαρχοι Ζηρού και Πρέβεζας με τον κ. Καλαντζή να λέει πρώτος: «Με χαρά σήμερα υποδεχτήκαμε την Υπουργό, το Δήμαρχο Πρέβεζας αλλά και το Βουλευτή και έχουμε μια καλή συνεργασία. Χαίρομαι όπου η Υπουργός είναι τεχνικά  καταρτισμένη παρά πολύ καλά και τις κατευθύνσεις που δίνει στο καινούργιο πρόγραμμα της κοινωφελούς εργασίας και καλύπτει αυτές τις ανάγκες που αντιμετωπίζαμε στα προηγούμενα. Δηλαδή υπήρχαν πολλές ελλείψεις όσον αφορά στον τρόπο με τον οποίο αυτός ο κόσμος που απασχολείται στην κοινωφελή εργασία   θα μπορέσει να επανενταχθεί πάλι στην εργασία και να βρει καινούργιες θέσεις. Η νέα κοινωφελή εργασία που θα βγει τώρα είναι στοχευμένη. Χαίρομαι που υπάρχει τεχνικό αντικείμενο στην κοινωφελή εργασία, δηλαδή ο Δήμος θα μπορέσει να σχεδιάσει αυτά που θέλει να καλύψει, τις ανάγκες που έχει αλλά και να σχεδιάσει αυτά που πρέπει να κάνει και θα καλυφτούν αυτές οι ανάγκες μέσα από την κοινωφελή εργασία. Θα υπάρχει και ένας τρόπος για τον κόσμο που θα έρθει να δουλέψει και να μην είναι απλά να περνά το οκτάωρο του χωρίς να έχει να απασχοληθεί με κάτι σημαντικό και απλώς να κοιτάζει το ρολόι του αλλά θα έχει πραγματικά  μια καλή απασχόληση ώστε να μπορέσει να το βρει και μπροστά του αλλά και την επομένη μέρα αλλά και τον ένατο μήνα που θα προχωρήσει.

antonopoulouzirosepiskepseimpaili (13)

Με ικανοποίησε ότι έχουν βγει και κάποιες θέσεις εργασίας για το κέντρο φιλοξενίας προσφύγων και είχαμε όντως αυτές τις ανάγκες και το διαπιστώσαμε τις τελευταίες μέρες ενώ τις πρώτες μέρες ρίξαμε το βάρος στις υποδομές και στον τρόπο που θα υποδεχτούμε τους πρόσφυγες. Από εδώ και πέρα βλέπω ότι προκύπτουν ανάγκες που δεν τις είχαμε προβλέψει και με τις σαράντα θέσεις εργασίας που βγαίνουν όπως μας είπε η Υπουργός πιστεύω ότι θα πάνε καλύτερα τα πράγματα».

antonopoulouzirosepiskepseimpaili (9)

Ο Δήμαρχος Πρέβεζας  κ. Χ. Μπαΐλης  με τη σειρά του είπε τα εξής: «Είχαμε μια πολύ καλή συνεργασία, ανταλλάξαμε θέσεις και απόψεις για την καλύτερη υλοποίηση του προγράμματος της κοινωφελούς εργασίας και κρατήσαμε το θετικό ότι τα πεντάμηνα γίνονται οκτάμηνα και πάνω απ’ όλα το στοιχείο της εντοπιότητας. Από κει και πέρα θα πρέπει  όλοι να καταβάλουμε προσπάθεια, να έχουμε την καλύτερη συνεργασία ώστε να πετύχει ο σχεδιασμός που γίνεται από το Υπουργείο για το καλό της τοπικής κοινωνίας. Θέλω να πιστεύω ότι θα υπάρχει μια υλοποίηση όσο γίνεται γρηγορότερα και όπως γνωρίζετε εμείς ως Δήμος Πρέβεζας είμαστε στους 34 και ελπίζουμε ότι θα ξεκινήσουμε από το Σεπτέμβριο να υλοποιούμε το πρόγραμμα. Είμαστε σε ετοιμότητα και πιστεύω ότι όλα θα πάνε καλά».

Δείτε το βίντεο με τις δηλώσεις του κ. Καλαντζή και Μπαϊλη:

 

Στη συνέχεια η κα. Αντωνοπούλου με τον Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Κώστα Μπάρκα και το Δήμαρχο Ζηρού επισκέφθηκαν το Κέντρο Φιλοξενίας προσφύγων στο πρώην Στρατόπεδο ¨Πετροπουλάκη¨ , όπου ενημερώθηκε από το Δήμαρχο Ζηρού για την κατάσταση στο Κέντρο φιλοξενίας αλλά και περιηγήθηκε στο χώρο.

Δείτε στο παρακάτω βίντεο τις δηλώσεις της κα. Αντωνοπούλου από το Κέντρο Φιλοξενίας.

 

antonopoulouzirosepiskepseimpaili (12) antonopoulouzirosepiskepseimpaili (14) antonopoulouzirosepiskepseimpaili (15) antonopoulouzirosepiskepseimpaili (16) antonopoulouzirosepiskepseimpaili (2) antonopoulouzirosepiskepseimpaili (3) antonopoulouzirosepiskepseimpaili (4) antonopoulouzirosepiskepseimpaili (5) antonopoulouzirosepiskepseimpaili (6) antonopoulouzirosepiskepseimpaili (10) antonopoulouzirosepiskepseimpaili (11)Βασίλης Κούρκουλας
About Βασίλης Κούρκουλας 2034 Articles
Ο Βασίλης Κούρκουλας καλύπτει την επικαιρότητα για τo PrevezaToday.gr και καθημερινά με τα ρεπορτάζ του παρουσιάζει όλες τις τοπικές εξελίξεις.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.