Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ν. Πρέβεζας: Ποτέ δουλειά την Κυριακή

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ Ν. ΠΡΕΒΕΖΑΣ

                                       ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

                                              8/1/2020

                         ΠΟΤΕ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ

 

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ν. Πρέβεζας καταγγέλλει την απόφαση της JUMBO να ανοίγει το κατάστημα της Πρέβεζας ( μόνο αυτό πανελλαδικά! σύμφωνα με το site της εταιρίας  ) από τον Ιανουάριο όλες τις Κυριακές!!!

Η σχετική άδεια φαίνεται να έχει δοθεί με απόφαση της Περιφέρειας το 2013!!!

Επαναλαμβάνουμε την πλήρη και κατηγορηματική αντίθεσή μας σε οποιαδήποτε προσπάθεια ανοίγματος των καταστημάτων τις Κυριακές, το οποίο θα έχει ως αποτέλεσμα να  υπάρξουν ακόμα περισσότερο  καταστροφικές  συνέπειες για την απασχόληση.

Κατά την άποψή μας, το ζήτημα του ανοίγματος των καταστημάτων τις Κυριακές έχει τεθεί  παρασκηνιακά  από  ορισμένες  γνωστές  πολυεθνικές  επιχειρήσεις  και  μεγάλα εμπορικά  συμφέροντα,  τα  οποία  χρησιμοποιούν  το  προσχηματικό  επιχείρημα  ότι    η απελευθέρωση  του ωραρίου  θα φέρει  δήθεν  ανάπτυξη,  θα  μειώσει  τις  τιμές    και  θα δημιουργήσει θέσεις απασχόλησης.

Για την ανάπτυξη και την απασχόληση δεν λείπουν ώρες για ψώνια, αλλά  εισοδήματα  από  εργαζόμενους  και  καταναλωτές,  που  εξαθλιώνονται  από  τις πολιτικές της λιτότητας.

Η λειτουργία  των  καταστημάτων  κατά  τις Κυριακές και αργίες θα έχει πρόσθετες  αρνητικές συνέπειες στις εργασιακές σχέσεις των  μισθωτών  με  χειροτέρευση  των  εργασιακών  συνθηκών  και  γενικευμένη καταστρατήγηση της εργατικής νομοθεσίας, ιδίως ως προς το σκέλος της υποχρέωσης των εργοδοτών να αμείβουν τους εργαζόμενους με την προσαύξηση του 75%.

Παράπλευρη αρνητική συνέπεια θα είναι και η χειροτέρευση των όρων υγείας και  ασφάλειας  των  εργαζομένων,  ενώ    ταυτόχρονα    θα  γιγαντωθεί  και  το φαινόμενο  της  μαύρης    ‐  ανασφάλιστης  εργασίας  με  ατομικές  συμφωνίες, χειροτερεύοντας ακόμα περισσότερο την κατάσταση στην αγορά εργασίας.

Οι ήδη εργαζόμενοι να γίνουν ακόμα πιο λάστιχο και με μισθούς εξαθλίωσης, απλά και  μόνο  για  να  στηριχθεί  η  κερδοφορία  της επιχείρησης. Οι εργαζόμενοι θα αποστερηθούν οριστικά και των στοιχειωδών δικαιωμάτων στην ξεκούραση, στην υγεία, στον ελεύθερο χρόνο,  στην  οικογένεια,  στην  ποιότητα  ζωής,  στη  συμμετοχή  στη  κοινωνική δράση.

Με  βάση  τα  παραπάνω,  το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ν. Πρέβεζας  είναι  κατηγορηματικά  αντίθετο  στη λειτουργία  των  καταστημάτων  τις  Κυριακές.

Ζητάμε την άμεση αναίρεση της απόφασης της εταιρίας JUMBO για τη λειτουργία του καταστήματος Πρέβεζας τις Κυριακές και δηλώνουμε ότι από την πλευρά μας θα αγωνιστούμε με κάθε μέσο για τη διασφάλιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων και την αποτροπή λειτουργίας του καταστήματος τις Κυριακές.

 ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥΟμάδα Σύνταξης
About Ομάδα Σύνταξης 24000 Articles
To PrevezaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.