Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο N. Πρέβεζας: 24ωρη απεργία την Κυριακή 2 Φεβρουαρίου

Την Κυριακή 26/1/2020 το πρωί, η Διοίκηση και εκπρόσωποι των Σωματείων-μελών του Ε.Κ.Πρέβεζας καθώς και άλλοι φορείς και σύλλογοι, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμά μας παραβρέθηκαν στο τοπικό κατάστημα JUMBO και όλοι μαζί σε μια δυναμική κινητοποίηση εκφράσαμε την πάγια εναντίωσή μας στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας. Κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης Επιθεωρητές Εργασίας πραγματοποίησαν έλεγχο στο κατάστημα, έπειτα από σχετικό αίτημά μας.

Η Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ν. Πρέβεζας, σε συνέχεια της ομόφωνης απόφασης της 20ης /1/2020 για 24ωρες απεργίες την Κυριακή 26/1 και την Κυριακή 2/2/2020, καλεί όλους τους εργαζόμενους κάθε κλάδου αλλά και τους πολίτες στο σύνολό τους την Κυριακή 2/2/2020 και ώρα 10:30 π.μ. έξω από τα JUMBO, ώστε ξανά σύσσωμοι και ενωμένοι να υπερασπιστούμε την κυριακάτικη αργία! Να υπερασπιστούμε τα στοιχειώδη δικαιώματά μας στην ξεκούραση, την οικογένεια, τον ελεύθερο χρόνο, την ποιότητα ζωής.

Ο στόχος μας είναι κοινός. Να ανακαλέσει η Διοίκηση των καταστημάτων jumbo την προκλητική και άκρως αντεργατική απόφασή της να ανοίγει τα καταστήματά της σε Πρέβεζα και Κατερίνη όλες τις Κυριακές του έτους!

Οι ισχυρισμοί ότι τάχα με την απόφαση αυτή «στηρίζει την τοπική απασχόληση για να μην διακοπούν οι συμβάσεις του 30% των εργαζομένων που θεωρούνται εποχικοί υπάλληλοι», αποδεικνύουν τον ωμό εκβιασμό προς τους εργαζόμενους.

Να διαμηνύσουμε, σε όσους εργοδότες η εν λόγω απόφαση «άνοιξε την όρεξη», ότι δεν συναινούμε στην κατάφωρη καταπάτηση των εργασιακών δικαιωμάτων στο βωμό του κέρδους των επιχειρήσεων.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ και ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

  • • Άμεση κατάργηση του αντεργατικού νομοθετικού πλαισίου που επιτρέπει τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές.
  • • Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακής Αργίας.
  • • Σταθερή και πλήρη εργασία για όλους χωρίς διακρίσεις με σεβασμό στα εργατικά δικαιώματα και τις εργατικές κατακτήσεις, εργασία με υγεία και ασφάλεια.
  • • Ενίσχυση και αναβάθμιση της επιχειρησιακής ικανότητας των ελεγκτικών μηχανισμών του ΣΕΠΕ και του πρ.ΙΚΑ-ΕΤΑΜ – ΕΦΚΑ σε όλη την ελληνική επικράτεια
  • • Ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις για τη σύναψη προστατευτικών για τους εργαζόμενους συλλογικών συμβάσεων εργασίας.
  • • Απαρέγκλιτη τήρηση των εγγυήσεων ελεύθερης συνδικαλιστικής δράσης του ν. 1264/1982 και προστασίας των εκπροσώπων των εργαζομένων από την εργοδοτική αυθαιρεσία.

Παρακινούμε τους καταναλωτές να αποφεύγουν τις αγορές τους τις Κυριακές, χρησιμοποιώντας το μόνο όπλο που έχουν στα χέρια τους: τη δύναμη της επιλογής και της απόφασης. Τους καλούμε να προτιμούν με την επιλογή τους τις επιχειρήσεις που σέβονται την Κυριακάτικη αργία.

Θα πρέπει καθένας ξεχωριστά αλλά και όλοι από κοινού, να πούμε ένα μεγάλο ΟΧΙ στο άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές.

Σ’ αυτόν τον αγώνα χρειάζονται ΟΛΟΙ.

ΠΟΤΕ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ

 

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ



Ομάδα Σύνταξης
About Ομάδα Σύνταξης 23991 Articles
To PrevezaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.