Εργατικό Κέντρο Πρέβεζας: “ΟΧΙ στο άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές!”

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ν. Πρέβεζας και το Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων Καταστημάτων τροφίμων και Σούπερ Μάρκετ Πρέβεζας καταγγέλλουν τη νεοφιλελεύθερη εμμονή της κυβέρνησης με το άνοιγμα των καταστημάτων την Κυριακή.

 

Ο υποχρεωτικός μάλιστα χαρακτήρας της απόφασης, σε συνδυασμό με την ακατανόητη και προσχηματική δικαιολογία ότι στόχος είναι «να δοθεί μήνυμα ότι υπάρχει επάρκεια προϊόντων», κατά δήλωση του γενικού γραμματέα εμπορίου, προσθέτουν ακόμα μια πράξη στην εξίσωση της πλήρους κατάργησης της κυριακάτικης αργίας. Ελλείψεις προϊόντων με την πραγματική έννοια του όρου δεν παρουσιάστηκαν ούτε στο πρώτο, πρωτόγνωρο για όλους lockdown του Μαρτίου – Απριλίου. Πώς λοιπόν τίθεται ζήτημα τώρα; Από πού πηγάζει η ανάγκη να σταλεί το μήνυμα ότι υπάρχει επάρκεια στην αγορά; Στην προσπάθεια που καταβάλλει η κοινωνία για τον περιορισμό της διασποράς, σε μια μάχη που έχουμε κληθεί να συμμετάσχουμε άπαντες συλλογικά και υπεύθυνα απέναντι στην πανδημία, θεωρούμε ότι η συγκεκριμένη απόφαση έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την ανάγκη περιορισμού των μετακινήσεων που επιτάσσουν τα επιδημιολογικά δεδομένα. Καλούμε τους συμπολίτες μας, τους καταναλωτές να αποδοκιμάσουν στην πράξη τη συγκεκριμένη απόφαση! Ο αγώνας μας για την υπεράσπιση της κυριακάτικης αργίας είναι διαχρονικός και εκφράζει χιλιάδες εργαζομένους! ΟΧΙ στο άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές!

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥΜιχάλης Μίχος
About Μιχάλης Μίχος 3382 Articles
Δημοσιογράφος (ΜΑ Επικοινωνία & Νέα Δημοσιογραφία) - Μέλος της ΕΣΠΗΤ (Ένωση Συντακτών Περιοδικού και Ηλεκτρονικού Τύπου), Αρχισυντάκτης του PrevezaToday.gr, Παρουσιάζει καθημερινά το πρωινό ενημερωτικό μαγκαζίνο του Prisma 91,6

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.