Έρευνες για αρχαίο ναυάγιο στην θαλάσσια περιοχή του Μύτικα Πρέβεζας


Στην Πρέβεζα θα βρεθούν από 12 έως και 15 Νοεμβρίου δύο υπάλληλοι του Υπουργείου Πολιτισμού (μια εργατοτεχνίτης και ένας μηχανικός ), οι οποίοι θα καταδυθούν προκειμένου να διενεργήσουν αυτοψίες στην θαλάσσια περιοχή του Μύτικα (έπειτα από υπόδειξη αρχαίου ναυαγίου).

Σύμφωνα με πληροφορίες της Δημοτικής Ραδιοφωνίας Πρέβεζας το ναυάγιο (το οποίο βρίσκεται στην θαλάσσια περιοχή του Μύτικα προς την περιοχή τουΚαλαμιτσίου) είναι γνωστό εδώ και χρόνια στους κατοίκους της περιοχής, οι οποίοι έχουν ειδοποιήσει τις αρμόδιες υπηρεσίες. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες στο ναυάγιο υπάρχει μεγάλος αριθμός από πήλινα θραύσματα, χωρίς όμως μέχρι σήμερα να υπάρχουν στοιχεία για την «ταυτότητά» τους αφού δεν έχουν γίνει επίσημες έρευνες.

Ο Μύτικας είναι εξάλλου μια περιοχή με αρκετές αρχαιότητες (οι οποίες ανάγονται στην περίοδο της Αρχαίας Νικόπολης). Γνωστή είναι σε όλους και η καμάρα που υπάρχει μισοβυθισμένη στην θαλάσσια περιοχή του αλιευτικού καταφυγίου του Μύτικα, ενώ κατά καιρούς έχουν βρεθεί αρχαία (τάφοι, ψηφιδωτά, τείχη κλπ) σε διάφορα σημεία του χωριού.

Ομάδα Σύνταξης
About Ομάδα Σύνταξης 23792 Articles
To PrevezaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.