Έρχεται το χαράτσι σε σταθερή τηλεφωνία και ίντερνετ

Έρχεται από τον Ιανουάριο το τέλος 5% στις συνδέσεις σταθερής τηλεφωνίας και ίντερνετ. Τις λεπτομέρειες για την επιβολή του τέλους πουθεσπίστηκε στο πλαίσιο των μέτρων για το κλείσιμο της πρώτης αξιολόγησης προβλέπει εγκύκλιος της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων που εκδόθηκε πρόσφατα. 

Σύμφωνα με όσα ορίζονται στην εγκύκλιο το ποσοστό του τέλους ορίζεται σε 5% επί του μηνιαίου λογαριασμού που θα εκδοθεί μετά την 1η Ιανουαρίου 2017 και σε αυτό θα επιβάλλεται και ΦΠΑ 24%. Έτσι, η συνολική επιβάρυνση θα ανέλθει στο 6,2% για τους καταναλωτές.

Το τέλος  επιβάλλεται επί κάθε μηνιαίου λογαριασμού κάθε σύνδεσης σταθερής τηλεφωνίας με πρόσβαση σε υπηρεσίες φωνής ή /και ευρυζωνικής πρόσβασης (internet) και υπολογίζεται ως ποσοστό επί του συνολικού μηνιαίου λογαριασμού, περιλαμβανομένου και του παγίου τέλους που εισπράττεται υπέρ της επιχείρησης τηλεφωνίας, προ του φόρου προστιθέμενης αξίας. Εάν ο λογαριασμός εκδίδεται για περισσότερους μήνες, επιβάλλονται τόσα τέλη όσα και οι μήνες.

Οι επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών σταθερής τηλεφωνίας εισπράττουν από τους συνδρομητές το τέλος  και το αποδίδουν στη φορολογική διοίκηση με μηνιαίες δηλώσεις που υποβάλλονται μέχρι το τέλος του μεθεπόμενου μήνα από την έκδοση κάθε λογαριασμού, ανεξάρτητα από το χρόνο της εξόφλησης του λογαριασμού από τον καταναλωτή.

 Ομάδα Σύνταξης
About Ομάδα Σύνταξης 23999 Articles
To PrevezaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.