Επιτροπή Αγώνα Επισιτισμού-Τουρισμού-Διανομέων Ν.Πρέβεζας: Κινητοποίηση για το θάνατο του 18χρονου στην Άρτα

Μέχρι και στο θάνατο οδηγεί ο αγώνας για το μεροκάματο, σε ένα σύστημα όπου μπαίνουν μπροστά τα κέρδη των εργοδοτών.

Την Πέμπτη 17 Σεπτέμβρη ένας 18χρονος συνάδελφος ντελίβερι στην Άρτα παρασύρθηκε από διερχόμενο όχημα χάνοντας την ζωή του. Μεγαλώνοντας την αιματοβαμμένη λίστα των άδικα χαμένων συναδέλφων μας.

Οι απαράδεκτοι όροι δουλειάς και αμοιβής που αντιμετωπίζουν οι ντελιβεράδες είναι εδώ. Συνεχίζονται τα 10ωρα, κάτω από μεγάλη εργοδοτική πίεση για να “βγει η δουλειά”, χωρίς ρεπό μες στη βδομάδα, ενώ την ίδια ώρα το ωρομίσθιο της τάξης των 2 ευρώ – 3 ευρώ και η ανασφάλιστη εργασία έχουν γίνει καθεστώς. Επιπλέον, τα μέτρα ασφαλείας είναι ανύπαρκτα, αφού πέρα από τη μεγάλη κούραση λόγω των εξαντλητικών ωραρίων, καλούνται να δουλέψουν ακόμα και μέρες με πολύ άσχημες καιρικές συνθήκες.

Βασικοί υπεύθυνοι υπάρχουν και έχουν όνομα. Είναι η εργοδοσία και όλες οι κυβερνήσεις της μέχρι σήμερα που με την πολιτική που εφαρμόζουν της επιτρέπουν να μην παίρνει κανένα μέτρο προστασίας για τον εργαζόμενο.

Κανένας εργαζόμενος στον κλάδο δεν πρέπει να δεχτεί να συνεχιστεί άλλο αυτή η κατάσταση. Ως εδώ!.

Είναι ώρα κάθε εργαζόμενος να συμπορευτεί στην πάλη για κλαδικές Συμβάσεις στο ύψος των σύγχρονων αναγκών μας, για ΣΣΕ υποχρεωτικές για όλους. Για επαναφορά και διεύρυνση των Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων, για μέτρα υγείας και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς. Επιπλέον, για τους διανομείς τα μηχανάκια, ο εξοπλισμός, η συντήρηση και τα έξοδα κίνησης να είναι πληρωμένα από τους εργοδότες τους και όχι από τις δικές τους τσέπες.Πλήρη και σταθερή εργασία. Μειωμένο ωράριο με αποδοχές 8ώρου. Κανένας ντελιβεράς στους δρόμους με έντονα καιρικά φαινόμενα».

Καλούμε, τους συναδέλφους του κλάδου να κάνουν κριτήριο την καθημερινότητά τους στη δουλειά, στο σπίτι, γενικότερα στη ζωή τους. Διέξοδος και ελπίδα υπάρχει. Βρίσκεται στον αγώνα. Στην οργάνωση της πάλης για τις σύγχρονες ανάγκες μας. Ποτέ και κανένας εργάτης δεν θα φεύγει με πρόσχημα την “κακιά ώρα”. Είναι καιρός να σηκώσουμε το μπόι μας για να βρει η κακιά ώρα το σύστημα της εκμετάλλευσης, που ζει και αναπνέει με το αίμα των συναδέλφων μας.

Επίσης καλούμε σε κινητοποίηση έξω από την Επιθεώρηση Εργασίας και παρέμβαση για τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι την Δευτέρα 28 Σεπτέμβρη, στις 11π.μ , ημέρα πανελλαδικής δράσης για τους εργαζόμενους στον Επισιτισμό- Τουρισμό.Μιχάλης Μίχος
About Μιχάλης Μίχος 3057 Articles
Δημοσιογράφος (ΜΑ Επικοινωνία & Νέα Δημοσιογραφία) - Μέλος της ΕΣΠΗΤ (Ένωση Συντακτών Περιοδικού και Ηλεκτρονικού Τύπου), Αρχισυντάκτης του PrevezaToday.gr, Παρουσιάζει καθημερινά το πρωινό ενημερωτικό μαγκαζίνο του Prisma 91,6

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.