Επιστολή του Προέδρου ΤΕΕ Άρτας, Ευάγ. Χρηστάκη προς τον Υπουργό ΥΠΕΝ Γ. Σταθάκη: Σεβαστείτε το επάγγελμα του Έλληνα Μηχανικού

Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ,

μετά την τελευταία Τροποποίηση με Α.Π. 171563/131/21.02.2018 (Β΄ 756/02.03.2018) της ΚΥΑ με τίτλο:  Προκήρυξη του προγράμματος “Εξοικονόμηση κατ’ οίκον IΙ”, ημερομηνία έναρξης για την σταδιακή υποβολή αιτήσεων, για την Περιφέρεια Ηπείρου στην οποία ανήκει και ο Νομός Άρτας, ορίστηκε η 19.03.2018 με το σκεπτικό την αποφυγή φόρτου στο πληροφοριακό σύστημα.

Σας ενημερώνω όμως ότι ενώ το σύστημα είναι ανοιχτό από το πρωί της 19.03.2018 οι συνάδελφοι μηχανικοί σε όλη την Ήπειρο διαμαρτύρονται για την μη ορθή λειτουργία του συστήματος και το πάγωμα της ηλεκτρονικής πλατφόρμας κατά την εισαγωγή στοιχείων. Απόρροια του προβλήματος στη λειτουργία της ηλεκτρονικής πλατφόρμας είναι μη ολοκλήρωση υποβολής  αιτήσεων και η υποβάθμιση για ακόμη μία φορά του επαγγέλματος του Μηχανικού.

Παρά τη πολύμηνη προετοιμασία και τις συνεχόμενες ανακοινώσεις και παρατάσεις αποδεικνύεται για ακόμη μία φορά ότι μέχρι σήμερα δεν έχει καταστεί δυνατή η πλήρης λειτουργία της ηλεκτρονικής πλατφόρμας. Σε όλη αυτή τη διαδικασία οι συνάδελφοι μηχανικοί βρίσκονται σε μία ομηρία αναμένοντας μπροστά στον υπολογιστή τους την ώρα που θα ανοίξει το σύστημα για να απογοητευθούν για ακόμη μία φορά.

Σας παρακαλώ να σεβαστείτε το επάγγελμα του Έλληνα Μηχανικού που έχει αποδείξει στη μακροχρόνια πορεία του, την αξία και την συμβολή του στην Ελληνική κοινωνία και όχι μόνο, και να επιλύσετε άμεσα τα προβλήματα δυσλειτουργίας της ηλεκτρονικής πλατφόρμας.

Σας προτείνω την άμεση συνεργασία με το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας για την οριστική λύση των προβλημάτων που έχει δημιουργηθεί στο “Εξοικονομώ κατ’ οίκον IΙ” ώστε να ομαλοποιηθεί η διαδικασία και να υπάρχει ορθή αξιολόγηση των αιτήσεων όσον αφορά την επίτευξη των ενεργειακών στόχων.

Με εκτίμηση,

 

Ευάγγελος Ν.  Χρηστάκης

Πρόεδρος Ν.Ε. ΤΕΕ/ΤΗ Ν. ΆρταςΟμάδα Σύνταξης
About Ομάδα Σύνταξης 23961 Articles
To PrevezaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.