Επιστολή Μπούρη προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων Μ.Βορίδη

Αξιότιμε κ. Υπουργέ

 

Με το βλέμμα στραμμένο στις εξελίξεις, με ειλικρινή και έντονη ανησυχία για την πορεία της ελληνικής οικονομίας ,  και έχοντας παράλληλα απόλυτη ενσυναίσθηση του δύσκολου έργου σας , παρακολουθούμε τις εξαγγελίες και τα μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων του πρωτογενούς τομέα, με την οικονομική στήριξη του ποσού των 150.εκατ. ευρώ τα οποία ανακοίνωσε η κυβέρνηση.

Τα Επιμελητήρια στα πλαίσια του καταστατικού τους σκοπού οφείλουν να αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες για την ενίσχυση της  τοπικής οικονομίας  και αναλύοντας τα κοινωνικοοικονομικά δεδομένα του νομού μας , γίνεται αντιληπτό ότι η οικονομική ανάπτυξη της Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας βασίζεται στον αγροδοατροφικό κλάδο.

Στο πλαίσιο αυτό θα θέλαμε με αίσθημα ευθύνης να σας μεταφέρουμε τις ανάγκες της αγροδιατροφικής επιχειρηματικότητας και την αναγκαιότητα λήψης πρόσθετων μέτρων και συγκεκριμένα:

  1. Άμεση καταβολή αποζημιώσεων έτους 2019 , σε  αγρότες δικαιούχους που δεν έχουν αποζημιωθεί.
  2. Αναστολή πληρωμής ασφαλιστικών και φορολογικών οφειλών  των αγροτών για όσο διάστημα διαρκέσει η κρίση.
  3. Δημιουργία υποστηρικτικού μηχανισμού , προκειμένου της αναγκαίας προστασίας των γεωπόνων και των καταστημάτων αγροεφοδίων , οι οποίοι παρέχουν με πίστωση τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους για μεγάλο χρονικό διάστημα.
  4. Αναστολή πληρωμής του Φ.Π.Α για όσο χρονικό διάστημα διαρκέσει η κρίση.
  5. Αναστολή πληρωμών και ρυθμίσεων των αγροτών στις υπηρεσίες ΔΕΚΟ (Νερό , Ηλεκτρικό Ρεύμα)
  6. Επιδότηση της αγοράς καυσίμων από τις αγροδιατροφικές επιχειρήσεις προκειμένου ενίσχυσης της παραγωγής τους.
  7. Αναγκαιότητα ψήφισης τροπολογίας για την απορρόφηση αποκλειστικά εγχώριων αγροτικών  προϊόντων από Δημόσιες υπηρεσίες(Νοσοκομεία, στρατός ,και λοιπά ιδρύματα)
  8. Δημιουργία σήματος και έναρξη διαφημιστικής καμπάνιας πχ «Τρώμε Ελληνικά»  για τη στήριξη των Ελληνικών  Αγροτικών Επιχειρήσεων.
  9. Καταγραφή και πιστοποίηση  των αποθεμάτων σε αμνοερίφια , ώστε να διατεθούν στην αγορά για την κάλυψη των αναγκών του Πάσχα με σκοπό τον περιορισμό των εισαγωγών.
  10. Να ληφθούν μέτρα προκειμένου αποζημίωσης της παραγωγής όσων η παραγωγή τους πλήττεται λόγω αδυναμίας πλέον διάθεσης αυτής.

Πέρα από όλα αυτά θα θέλαμε να σας προτείνουμε την αναγκαιότητα δημιουργίας παρατηρητηρίου τιμών των αγροτικών προϊόντων , το οποίο θα πρέπει να λειτουργήσει άμεσα , με σκοπό την προστασία του τελικού καταναλωτή δεδομένου ότι τις τελευταίες ημέρες παρατηρείται αισχροκέρδεια σε πολλά αγροτικά προϊόντα που καταλήγουν στα ράφια των Super Market .

Θέλω πραγματικά να σας ευχαριστήσω και να εξάρω τη δημιουργική συμβολή σας στο έργο της αντιμετώπισης της κρίσης. Είμαστε στη διάθεσή σας για οτιδήποτε απαιτηθεί με γνώμονα  πάντα την προστασία της Εθνικής Οικονομίας , της ελληνικής παραγωγής, των καλώς εννοούμενων συμφερόντων των καταναλωτών και των αγροτών και του υγιούς ανταγωνισμού.

                                                      Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πρέβεζας

                                                                   Ιωάννης Μπούρης



Ομάδα Σύνταξης
About Ομάδα Σύνταξης 23988 Articles
To PrevezaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.